Pisze nam dziś Pan Roman na liscie
Wiec
"Panie Janku!
Pelna zgoda...z tym co pan pisze.
Po juz 28 latach można na to patrzeć i z dystansu i z doświadczenia, mamy wiecej danych niz wtedy..no i 30 lat w zyciu człowieka tez cos znaczy!
Byliśmy wszyscy kukiełkami w wielkiej grze..Wielkiego Warsztatu.
Jaruzelski działał na rozkazy swoich mocodawców, i Walesa swoich...i ci inni tez swoich.Ci ktorzy chcieli robić po swojemu w pewnym momencie nielicznym w polskiej historii zorganizowali sie na tyle...ze pokrzyzowali plany na tyle, ze trzeba bylo na 7 lat przerwać experyment, pozbyć się ok 2 mln ludzi z kraju, i zmienić ździebełko plany.
W ostatnich 200 latach tego nie udało się jeszcze nikomu i nigdzie:-)))
Obserwuje nauczony doświadczeniem własnym co sie dzieje wokół a zwłaszcza teraz tzw Kryzys Finansowy...i widzę,ze udało sie nam zrobić cos wyjątkowego. To nie od Jaruzelskiego zależało . czy puści więcej czy mniej polskiej krwi...On byl na to przygotowany, co udowodnił i na Wujku i gdzie indziej! Mial na tyle brysi wytresowanych na ludzi, ze mógł dokonać masakry...Oni nie liczyli- ze reakcja będzie bierna.
Sovieci tez sie zdumieli , bo nie wierzyli ze Jaruzelski pokona opór..i trzymali duże siły w pobliżu granic i pełne bazy w Polsce... ich tez zaskoczył...bierny opór!
To nauczyło ich, ze Naród się wycwanił..zmądrzał i ożyto tajnej broni.
Ze tak- a nie inaczej poprowadzili Polaków ich ci właśnie nowo odrośnięci liderzy, Polacy jacy wyszli z narodu, szeroka lawa z dołów wybrani przez swoich kolegów, sąsiadów, po raz pierwszy i ostatni w demokratycznym odruchu oddolnym. Pominęli podsuniętych autorytetofff...!!!!
Ja panie Janku miałem rzadka przyjemność widzieć miny pana Geremka, Mazowieckiego i Taylora... których przywiózł sam Walesa na konferencje Krajowej Komisji Interwencyjnej w Ostrzycach na Kaszubach i przedstawił , ze to będą nasi doradcy!!!!
Kiedy po paru slowach pana Taylora, poprosilismy ich grzecznie zeby poszli w pizdu i nie przeszkadzali....pan Geremek zrobil mine, jaka raz w zyciu widzialem u mojego kota ,kiedy zezarl proszek do prania IXI. Mazowiecki spuscil szczeke i prawie, ze ja wlokl po podlodze...
Jak dowiedziałem się zupełnie niedawno, dokładnie na drugi dzień pan Geremek popełnił swój donos do Ambasady DDR proszac o stan wojenny!
Przypadek?????
Warsztat miał dużo Broni... którą od dawna zresztą hodowali w inkubatorach Światowej rewolucji,, i użyli wtedy jako proxy. Wstawili ich w miejsce narodowców wyrzuconych i pognanych, przebrali.... i resztę zadania polecili im.
Jak pan przypomni sobie granice stały otworem! Kto mial chec sprzadawali ludzie wszystko i jechali, cala Europa wypełniła się obozami uchodźczymi, Grecja Wlochy, Austria Niemcy, Francja...miliony ludzi,,ja wg moich szacunków oceniam to na ok 4 miliony....
ale nie wyjechali ci,na wyjechaniu których im zależało najbardziej!
Dlatego trzeba było wprowadzić stan wojenny żeby ich pogonić, albo uzyskać dobry pretekst w osłonie prawnej- żeby ich moc wytłuc! Ks Popiełuszko, Suchowolec to najgłośniejsze przypadki..., a były ich setki...
Po siedmiu latach po wstawieniu na miejsce pognanych swoich przebranych w narodowe szatki, ze starymi znaczkami, po tej operacji przeszczepu lba oslego koniowi...poszlo, jak z platka!
Dziś będąc w Unii rozpycha się ten naród po całej Europie powtarzając experyment z 80 roku..spuszcza się ciśnienie:-)) Te zakłady pracy których ludzie bronili, później z radością rozbierali poganiani prze nowe elyty:-))) Tydzień temu w Chicago zamknięto zakład ...w którym pracowało paru Polaków....zorganizowali polski strajk okupacyjny..i wygrali!
Położono na to zapis , nie wolno nawet o tym wspominać w mediach...
Polski strajk....ZAMACH BEZPOŚREDNI NA WŁAŚCICIELI SWIATA!
Nie patrz pan panie Janku na Cygana- jak łapie szczupaki na siekierę..patrz pan co robią jego bracia w pańskiej chałupie:-))) Romank"
====================================
Może ktos uzupełni innymi relacjami i spostrzeżeniami
.
|