W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Bolek - Użyłbym siły przeciw związkowcom  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 744
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
8N

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:21, 12 Lis '08   Temat postu: Bolek - Użyłbym siły przeciw związkowcom Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Co zrobić ze związkowcami, którzy wdarli się do biura poselskiego Donalda Tuska i okupują je, domagając się rozmowy z premierem? Zaskakującą receptę podsuwa Lech Wałęsa, w przeszłości lider "Solidarności", nasłynniejszego związku zawodowego. "Najpierw użyłbym argumentów, a jeżeli to nie przyniosłoby skutku, użyłbym siły. Dałbym decyzję: oczyścić biuro!" - powiedział były prezydent w TVN24.

"Są granice działania, związków też. Tu oni tę granicę przekraczają i premier musi zdecydowanie odpowiedzieć" - mówił w Lech Wałęsa w "Kropce nad i". Zdenerwowało go, że około 200 związkowców z "Sierpnia '80" okupuje biuro premiera, domagając się rozmowy z Tuskiem i wycofania się z likwidacji emerytur pomostowych.

"Gdybym ja był na miejscu premiera, to odpowiedziałbym tak zdecydowanie, żeby nikt nie ważył się następnym razem tak postąpić. Bo nie można okupować biura premiera" - mówił Wałęsa.

Co dokładnie rozumie przez "zdecydowaną odpowiedź"? "Najpierw użyłbym argumentów. Ale jakby nie poskutkowało, to użyłbym siły. Dałbym decyzję: oczyścić biuro" - zdenerwował się Wałęsa. Po chwili widocznie zreflektował się, że nie wypada mu tak mówić o związkowcach. Zwrócił się do prowadzącej program Moniki Olejnik: "Wiem, że podpadłem teraz związkowcom, ale ja się nie cofam. Będzie mnie pani ratować przed związkami?" - zapytał.

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/articl.....tml#reqRss
Bolek, Bolek, pamiętasz?
To będzie chyba jego jedna z lepszych wypowiedzi w karierze, dał popis na całego nasz Wielki Mędrzec Europejski
franek12

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:31, 13 Lis '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to nie bedzie miasteczka, namiotów, herbaty, zupki, chlebka i napierdalania plastikowymi butelkami? ah dlaczego ? Smile ten ch** sie skompromitowal juz tyle razy... i mu nie wstyd Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: