Takie mecze jak ten z Irakiem tylko ośmieszają reprezentację Polski i dewaluują ją. Na wyglądającym na szkole boisku w Kapsztadzie mogą grać sobie osiedlowe drużyny walczące na przykład o puchar miejscowego futbolowego bohatera "Doctora" Khumalo, a nie drużyny narodowe. Czy Anglicy lub Niemcy zgodzili by się zagrać w takim miejscu? Poczuliby się obrażeni.
Po pierwsze boisko - widzów 1500, to jeszcze nie tragedia. Ale żeby dwie poważane wydawałoby się reprezentacje grały mecz międzypaństwowy na boisku, a nie na stadionie? To nie do pomyślenia. Lepsze trybuny ma stadion Nadnarwianki Pułtusk, z całym szacunkiem dla rodzimego klubu.
- Ktoś powiedział, że Anglicy czy Holendrzy w takich warunkach nie zagrają, ale Polacy z Irakiem mogą - zdradził w rozmowie z "Przeglądem Sportowym" Marek Saganowski. To ewidentny brak szacunku dla nas, oraz dla naszych wtorkowych rywali. Organizatorzy przyszłorocznych mistrzostw świata w piłce nożnej okazali się być niepoważni. Jeśli ktoś tak traktuje swoich gości, to na mundial najwyraźniej nie zasługuje.
- Jeśli Anglicy czy Niemcy przyjechaliby do mnie do Łodzi, a ja kazałbym im grać między blokami u mnie na Retkini, to to nie jest brak szacunku? - łopatologicznie tłumaczy Saganowski w rozmowie z dziennikiem "Polska The Times".
- Nie wiem, czy do końca organizatorzy w RPA są przygotowani do tych mistrzostw. Obawiam się, że nie. Nie wygląda to najlepiej, jeśli chodzi nie tyle o stadiony, bo te będą ukończone, ale o warunki i całe otoczenie - dodaje napastnik reprezentacji Polski.
Poza warunkami w jakich grano jest jeszcze kwestia jakości transmisji telewizyjnej. "Transmisja z meczu Polska - Irak miała wartości edukacyjne. Mogłaby z pewnością uczcić jubileusz kolejnego x-lecia TVP. Pokazując młodym telewidzom, jak wyglądały relacje z piłkarskich imprez np. w latach 60-tych. Tylko ten kolor mógł być nieco mylący" - pisze "Przegląd Sportowy".
"Zrealizowanie sprawnej transmisji z podwórkowego boiska jest nie lada wyzwaniem. Kto i dlaczego zmusił reprezentację Polski i zespół mistrzów Azji do grania na czymś takim? Wyjazd do RPA organizowała firma Sportfive. To do niej należałoby skierować pytanie, dlaczego kibice w Polsce musieli oglądać transmisję na tak żenującym poziomie" - dodaje "PS".
Czy czasem Irak to nie ten kraj w którym od 5 lat trwa wojna? Na który spadło kilkaset ton bomb.
To tak jakby niemcy w 1945 mieli pretensje że nie można przeprowadzić meczy w Warszawie.
_________________ Kiedy wyeliminuje się wszytko co niemożliwe, cokolwiek pozostanie, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi być prawdą."
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:23, 10 Cze '09
Temat postu:
Cytat:
Czy czasem Irak to nie ten kraj w którym od 5 lat trwa wojna? Na który spadło kilkaset ton bomb.
To tak jakby niemcy w 1945 mieli pretensje że nie można przeprowadzić meczy w Warszawie.
Umiesz czytac czy nie? Grali w Kapsztadzie, w RPA- najbogatszym kraju Afryki. Obciach pochodzic z Polski- taka prawda. Nikt nas nie szanuje.. na calym swiecie jestesmy traktowani jak odpady ludzkie, dlatego nigdy tam juz nie wroce na stale, biore brytyjski paszport i udaje ze nie pamietam skad jestem, a dzieci wychowam na Brytyjczykow.. Kiedys bylam zagorzala patriotka i plulam na ludzi ktorzy mowili tak jak ja teraz- im jestem starsza tym bardziej zaczynam rozumiec, ze moja wczesniejsza postawa nie miala sensu.. Nie lubie juz Polski, a za wiekszosc Polakow na wyspach jest mi po prostu wstyd. A co do tej -pozal sie boze- reprezentacji to powinni na lace pomiedzy krowami kopac pilke, bo tylko do tego sie nadaja.
Wysłany: 16:55, 10 Cze '09
Temat postu:
fakt nie popisałem się, mecz był w RPA - źle zrozumiałem artykuł.
gerwazjana -żal mi ciebie świat nie zamyka się do anglo amerykańskiego horyzontu, choć zgodzę się że traktowanie innych jak odpady ludzkie jest dobrą definicją tego imperium. Teraz podstawowym sposobem zaistnienia w tym świecie jest konkurs na to kto drożej się zeszmaci i dorobi do tego ładniejszą ideologie. Polacy potrafią nieźle się zeszmacić, ale po prostu nie dorabiają do tego ideologi. Tobie jest wstyd? Ludzie w tym kraju w ostatnich 200 latach przez 170 działali przeciwko panującemu prawu, a podstawowym celem tych praw było atakowanie i niszczenie wszelkich wybijających się jednostek. Powinniśmy być narodem degeneratów, a wcale nie prezentujemy się tak źle. Porównujesz ludzi którzy jadą do innego kraju żebrać o prace, ze zwykłym opasionym tubylcem. Jesteś śmieszna daj tym ludziom te same możliwości wtedy ich porównuj. Mi nie wstyd bo wiem czego konsekwencja jest ich tam obecność. Zostań tam jesteś po prostu kolejna stratą w tym kraju.
to chyba najlepiej pasuje do polaka
Polak, to embrion narodziarski:
Z lepianek począł się, z zaścianków,
Z najazdów ruskich i tatarskich,
Z niemieckich katedr, włoskich zamków.
W genealogii tej określił
Oryginalny naród się by,
Gdyby się uczył własnej treści,
Zamiast przymierzać cudze gęby.
Chrystusem był i Rzymianinem
I w tej sprzeczności żył - i wyżył:
To dźwigał krzyż i czyjąś winę,
To znów na szyi - tylko krzyżyk.
U Żyda pił, batożył Żyda
A przed żydowską Matką klękał
I czekał łaski malowidła
Najświętsza ratuj go panienka!
Nie lubi stwarzać się - być chciałby.
Wszak Bóg rzekł: "Niech się stanie Polak",
A szatan w płacz - Das ist unglaublich!
Nieszczęsna w Polsce moja dola!
Słusznie się lęka Pan Ciemności,
Że ciężko będzie miał z Lachami;
W szczegółach przecież diabeł gości,
A Polak gardzi szczegółami!
Nie lubi tworzyć, lecz zdobywać
Gdy niedostatek mu doskwiera.
Uchodzi więc za bohatera,
Ale nim nie jest, chociaż bywa.
Gdy świat przeszyje myśli błyskiem
I wielką prawdę w lot uchwyci,
To traci na niej zamiast zyskać
I jeszcze będzie się tym szczycił.
Jak dziecko lubi się przebierać
Powtarzać słowa, miny, gesty,
W dziadkowych nosić się orderach
I nigdy mu niczego nie wstyd.
Okrutny bywa, lub przylepny,
W swoim pojęciu niekaralny,
Bo uczuciowo nie okrzepły,
Dojrzewający, embrionalny.
W niewoli - za wolnością płacze
Nie wierząc, by ją kiedyś zyskał,
Toteż gdy wolnym się zobaczy
Święconą wodą na nią pryska.
Bezpiecznie tylko chciał gardłować
I romantycznie o niej marzyć,
A tu się ciałem stały słowa
I Bóg wie co się może zdarzyć!
Oto wzór dla świata:
Pan się z chamem zbratał.
Nie ma pana, nie ma chama -
Jest bańka mydlana.
Aż się słyszeć grom dał,
Z bańki będzie bomba!
Z bomby błysk, czyli blitz -
Znowu nie ma nic.
_________________ Kiedy wyeliminuje się wszytko co niemożliwe, cokolwiek pozostanie, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi być prawdą."
Wysłany: 21:28, 10 Cze '09
Temat postu:
Może i nie mają stadionów ,ale nie grają gorzej niż polska reprezentacja. "Profesjonaliści z Polski" grają na dobrych stadionach mają sprzęt i co z tego jak nic nie potrafią i nic nie mogą osiągnąć. Łoży się na nich dużą kasę , a zapomina się o dyscyplinach w których odnosimy sukcesy.
Wysłany: 22:02, 10 Cze '09
Temat postu:
Veritatis napisał:
Hmmm... to po jaką cholerę używasz języka tych plugawych Polaczków? Druga Lara...
Używa języka jakiego została nauczona bo w takim środowisku się urodziła i wychowała.
Jak by się urodziła w Niemczech mówiła by pop niemiecku - więc nie jarzę co ma piernik do wiatraka? Czy jak ktoś jest z Australii i nie lubi Anglii to ma przestać mówić po angielsku?
Ty tego po prostu nie kumasz. Brak ci dystansu.
Pr0meteusz napisał:
gerwazjana...
tacyludzie ja kty zrobili z tego kraju teatr
Nie! Jak już trochę wyżej napisałem.
Ludzie ja gerwazjana po prostu zobaczyli coś czego ty będąc w Polsce nie zobaczysz!
To nie ona tworzy teatr, ale władza w Polsce! A ty idąc do wyborów tę władze potwierdzasz (bynajmniej nie mam na myśli ostatnich wyborów do EU, choć sam zobacz: dostał się Ziobro - gość o pseudonimie ZERO - jakie świadectwo to niesie?).
Rozumiesz teraz?
W UK krąży stary dowcip: Polak to głupek. Ja ja pierwszy raz to usłyszałem od anglika, nota bene angielskiego żyda! Zrobiło mi się przykro. Choć gość od razu powiedział, że nie ma na myśli mnie czy pojedynczych ludzi, po każdy z osobna jest inny i głupi nie jest, to miał na myśli całe społeczeństwo. Po paru godzinach myślenia o tym (nie dawało mi to spokoju) stwierdziłem, że ma racje.
Polskie społeczeństwo jest głupie!
Jak można wybierać do władza te same osoby od 20 lat? Powiedz mi czy to nie debilizm?
Od 20 lat okrada się polaków, władza ma polaków w dupie, wręcz kpią sobie już publicznie z Was! (Palikot pokazywał, że ma was w chuju). Czy to nie głupie społeczeństwo? Jak by było mądre to by tych złodziei już 16 lat temu odprawili.
W Internecie prym wiedzie dUPR z hasłami rodem z amerykańskiego filmu kat. D fakt, że to tylko dzieci się na to nabierają, ale mimo wszystko.
Tak ja mam podobnie jak gerwazjana przy czym ja wole używać słowa alergia:))
Tak mam alergie na Polskę.
Z jednym się nie zgodzę z gerwazjana a mianowicie ze wstydzeniem się innych polaków. Owszem jest dużo śmiecia, ale są tez i osoby naprawdę spoko. Po prostu trzeba się zadawać z odpowiednimi.
Przed przystąpieniem Polski do UE, odsiew był na granicy, wówczas to "chamota" nie była wpuszczona.
Na koniec che wam powiedzieć, że inaczej się to widzi będąc zdała od Polski. Wręcz oczy się otwierają jak Polska została zgnojona.
Zobacz wokoło siebie. Od najmniejszych spraw po wierchuszkę, gnój goni gnoja.
Na każdej płaszczyźnie.
Wy też nie zapytaliście dlaczego gerwazjana tak sądzi i ma tak radykalne podejście tylko od razu zaszufladkowaliście ją do osób plugawych, niegodnych, że to właśnie ona jest przyczyną tego itp... Zero dyskusji nad krytyką. Jak ktoś krytykuje to już jest niegodzien być polakiem.
A czy przyszło wam kiedyś się zastanowić, dlaczego ludzie z zagranicy tak krytykują Polskę? Nie, wg. was oni są pojebani, bo Polak to mistrz świata we wszystkim, Polska ma geniuszy, ma Kopernika, Bonka i Papieża, więc wszyscy na świecie powinni składać pokłony przed polakami.
Już w jednym wątku pisałem o głupim szukaniu na siłę Polskich korzeni jakiś znanych ludzi.
Dlaczego Polaków traktuje się jak osoby drugiej kategorii nawet w Polsce! Czemu to ma służyć? Podniesieniu ego?
Polacy są najbardziej podatnym społeczeństwem na przekaz TV! Może dlatego w TV polskiej 50% czasu antenowego to reklamy? W TV powiedzą głosuj na PO a jak nie lubisz po TO GŁOSUJ NA PiS i jucz barany idą i glosują na PO i PiS. Nie ważne, ze te same mordy od 20 lat ich okradają, ważne co TV powie. Zrozumcie, wy przestajecie samodzielnie myśleć. Za was zaczyna robić to TV a to bardzo źle! TV wam powie, że polak to geniusz już z samego pochodzenia. I wy się brandzlujecie za samo bycie Polakiem a jednocześnie stajecie się niewolnikami. Indianom koloniści wciskali lipna biżuterie za realne wartości w postaci jedzenia i materiałów, wam wystarczy bajki naopowiadać.
Nie wiem jak wam to jaśniej wyjaśnić.[/quote]
Wysłany: 22:07, 10 Cze '09
Temat postu:
gerwazjana napisał:
Nikt nas nie szanuje.. na calym swiecie jestesmy traktowani jak odpady ludzkie, dlatego nigdy tam juz nie wroce na stale, biore brytyjski paszport i udaje ze nie pamietam skad jestem, a dzieci wychowam na Brytyjczykow.. Kiedys bylam zagorzala patriotka i plulam na ludzi ktorzy mowili tak jak ja teraz- im jestem starsza tym bardziej zaczynam rozumiec, ze moja wczesniejsza postawa nie miala sensu.. Nie lubie juz Polski, a za wiekszosc Polakow na wyspach jest mi po prostu wstyd. A co do tej -pozal sie boze- reprezentacji to powinni na lace pomiedzy krowami kopac pilke, bo tylko do tego sie nadaja.
Chcesz, żeby zaczęli szanować Polaków? To zacznij zmianę od siebie. Jak chcesz, żeby ktoś szanował Twój kraj skoro sama go nie szanujesz?
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 17:02, 11 Cze '09
Temat postu:
gerwazjana napisał:
Kiedys bylam zagorzala patriotka i plulam na ludzi ktorzy mowili tak jak ja teraz- im jestem starsza tym bardziej zaczynam rozumiec, ze moja wczesniejsza postawa nie miala sensu.. Nie lubie juz Polski, a za wiekszosc Polakow na wyspach jest mi po prostu wstyd. A co do tej -pozal sie boze- reprezentacji to powinni na lace pomiedzy krowami kopac pilke, bo tylko do tego sie nadaja.
Hm... dziwne. Tacy Polacy sa beznadziejni, a na FP z nimi dyskutujesz? Po cholere, przeciez Brytyjczycy sa na wyzszym poziomie. Szczegolnie jak dra mordy na krakowskim rynku, wyja pod burdelami, demoluja puby. Inne przyklady? Tacy Szwedzi - turysci z promow pijani do tego stopnia, ze nie sa w stanie zobaczyc Gdanska na wlasne oczy albo przecietny inteligent ze Szwecji, ktory nie potrafi wytlumaczyc, dlaczego socjalizm jest dobry i kto bedzie placic na emerytury blekitnookich za kilka lat w tym kraju dostatnim. Albo inny przyklad: Izraelici, ktorzy smieca, dra sie, demoluja hotele i na wycieczkach zachowuja sie obrazliwie wobec Polakow. Polecam obserwacje kwiatu izraelskiej mlodziezy podczas marszow pokoju. O bucie i chamstwie Pelegenow, Weissow itp kreatur nie bede pisac. Uznanie za Persona non grata to wlasciwe postepowanie z ludzmi nienawidzacymi Polakow. Przecietny obywatel kazdego kraju na swiecie nie jest ani lepszy, ani madrzejszy od przecietnego Polaka.
Pisanie obrazliwie o Polakach przez Polakow jest wynikiem kompleksow i nieuzasadnionego powazania obcych nacji. Kazik ma sam ze soba problem, bo uwierzyl w idiotyzmy POstkomunistycznych POpluczyn z trupy Tuska. Ludzie rozsadni nie maja problemu z PO. Trzeba te zaraze przeczekac tak jak rzady Oleksego i Millera. Juz kilka razy objawial swoje poglady i byloby dla niego lepiej, gdyby zostal przy muzyce, bo o polityce ma slabe pojecie i dosc silnie wspolpracowal z lewackimi mediami, co nie pozstaje bez wplywu na psychike normalnych ludzi. Sam tekst piosenki jest kolejna wersja pogladow Kazika, a bylo ich juz tak wiele.
Cudze chwalicie... Wszedzie dobrze... itp. To wszystko znamy. To sa przyslowia o NAS.
Polacy sa madrym, kreatywnym, troche swarliwym, ale kochajacym wolnosc narodem. Jesli ktos sie wkurzy w Europie i zrobi zadyme o prawa wolnosci, to mozna byc pewnym, ze zrobia to Polacy. I z tego jestem dumna.
Wysłany: 08:39, 12 Cze '09
Temat postu:
Mysle ze jak pilkarz jest dobry to umie zgrac wszedzie, kim oni niby mieli by byc, zeby grac tylko na najwiekszych boiskach, to sa tacy ludzie jak my, czy jak ja gram na boisku podworkowym, to co, jestem gorszy od nich ?
Wiec mi to nie przeszkadza ze sobie tam grali i tak tego nie ogladam.
Zacytuje jedno zdanie:
"czy widzieliście coś bardziej idiotycznego? Kilku idiotów przerzuca piłkę na drugą stronę boiska, kilku kolejnych idiotów odrzuca ją z powrotem... a miliony innych idiotów gapi się na to, jakby działo się coś niezmiernie ważnego. W tłumie czują się lepiej i zdrowiej, gdyż wokół jest tylu podobnych ludzi. Każdy wspiera każdego by nie czuć się szalonym."
Pozatym jestescie na forum prawda, powiniscie reprezetowac sami siebie, a nie oddawac to w cudze rece !
_________________ Jestem jestem wciaz pod obserwacja,jestem bledem spolecznosci, a ich system jest racja.
Bo nie wychodze na tego ktory mysli, bo nie przelykam tego co nasz system sobie wysni
Wysłany: 00:59, 13 Cze '09
Temat postu:
ina_majo napisał:
gerwazjana napisał:
Kiedys bylam zagorzala patriotka i plulam na ludzi ktorzy mowili tak jak ja teraz- im jestem starsza tym bardziej zaczynam rozumiec, ze moja wczesniejsza postawa nie miala sensu.. Nie lubie juz Polski, a za wiekszosc Polakow na wyspach jest mi po prostu wstyd. A co do tej -pozal sie boze- reprezentacji to powinni na lace pomiedzy krowami kopac pilke, bo tylko do tego sie nadaja.
Hm... dziwne. Tacy Polacy sa beznadziejni, a na FP z nimi dyskutujesz? Po cholere, przeciez Brytyjczycy sa na wyzszym poziomie. Szczegolnie jak dra mordy na krakowskim rynku, wyja pod burdelami, demoluja puby. Inne przyklady?
Nie, to wystarczy! A teraz usiać i pomyśl całkiem obiektywnie, jak potrafisz pozbądź się wszelkich nawyków, naleciałości i się zastanów nad tym zdaniem które napisałeś i które jest w 100% prawdziwe! Mam na myśli to ostanie zdanie o Krakowie.
Ok, napisze. Tak Kraków stolica kultury Polskiej stała się dziś miejscem rykowiska dla najgorszego elementu z UK...
Brawo Polska, brawo, brawo... Za marne parę funtów można w Polsce wszystko kupić, nawet narzygać na ostoję kulturalną Polski...oddać mocz na zabytki dziedzictwa kulturowego - byle był to mocz angielski. Polaczki i tak będą ogonkami merdać bo właśnie dostali pera funtów - teraz kumasz?
Teraz jarzysz o czym pisała gerwazjana? Ona zobaczyła to z perspektywy miejsca i czasu. Ty będąc w Polsce tego nie zobaczysz bo nie możesz!
Sami Polacy w Polsce zrobi z siebie publiczny sracz dla najgorszego elementu europy w imię paru groszy kapitalizmu. gerwazjana, ja i inni będący za granicą to widzą. To, że o tym głośno nie mówią to właśnie w obawie, że Polacy w kraju ich wyklną bo Polskę krytykują.
Cytat:
Pisanie obrazliwie o Polakach przez Polakow jest wynikiem kompleksow i nieuzasadnionego powazania obcych nacji.
Dokładnie to dotyczy ludzi w Polsce! Ludzie w Polsce maja kompleksy. Ciągłe powtarzanie, że Polska to naród wybrany bo Papież bo Boniek, bo II wojna Bo ZSRR, bo Hitler, Bo Stalin, Bo komuna... bo, bo, bo.... bobo. Gówno prawda! Polska po upadku PRL-u mniej znaczy w Europie niż Bułgaria! Za PRL-u Polska była najważniejszym państwem bloku wschodniego po ZSRR. Do Polski przyjeżdżali turyści z całego świata. Turyści nie element bo można się tanio nachlać i poruchać za frajer polskie dziwki.
Od 20 lat trwa demoralizacja kraju, już o tym pisałem w nie jdenym wątku, że komuś zależy by polaka upodlić.
Wmawiając mu, że mu się należy... i że polak jest the Best! Gówno prawda. Potem następuje zderzenie z realiami, okazuje się, ze polak owszem jest the Best do sprzątania czy zmywaka...
nawet sam to widzisz, że głupie gówniane angielskie typki klasy średniej rzygają i szczają na najcenniejsze miasto w Polsce. A co może polak za granicą? Gówno może!
Taka masz Polskę! Cieszysz się teraz?
Nie my krytykujący obecny stan w Polsce jesteśmy winni, że nas tak widzą ale WY w Kraju, że ciągle wybieracie sobie te same mordy które was poniżają i sprowadzają do elementu który ma sprzątać szczochy i rzygi gówniarza angielskiego! Taka jest polska i tak jest postrzegana!
Ja wiem, że to się ci nie spodoba. Ale napisałem, wyzbądź się wszelkich uprzedzeń a to zobaczysz.
Cytat:
Cudze chwalicie... Wszedzie dobrze... itp. To wszystko znamy. To sa przyslowia o NAS.
Polacy sa madrym, kreatywnym, troche swarliwym, ale kochajacym wolnosc narodem. Jesli ktos sie wkurzy w Europie i zrobi zadyme o prawa wolnosci, to mozna byc pewnym, ze zrobia to Polacy. I z tego jestem dumna.
Tere fere kuku.
Anglik rzyga na twój piękny Kraków... gdzie ta zadyma o honor?
Anglik sika ci pod oknem... gdzie ta zadyma? Aha... ale za to masz parę funtów...
Polska będzie ostatnim krajem w europie który zrobi (jeśli zrobi) zadymę.
W Polsce nie ma jedności. Każdy by zagryzł drugiego za parę złotych, podpierdolił na policje. Byle tylko być o ten jeden grosz lepszy!
Polska dziś to zbieranina bandy głupców. Którzy od 20 lat czczą tych samych złodziei i średnio co 4 lata maja nadzieję, że ci złodzieje już nie będą złodziejami! Czy to nie cecha głupka? Albo czczą innych idiotów bo walą hasłami z filmów amerykańskich rodem jak dUPR która co prawda podbija małolaty ale mimo wszystko.
Stań z boku, odrzuć wszystko co cię nauczyli, wszystko co TV mówi. I popatrz na Polskę z góry. Zobaczysz obóz ludzi obłąkanych, zazdrosnych, złych, nieszanujących się na wzajem, wściekłych... ujadających na byle kogo. A z drugiej strony zobacz jak łatwo jest polaka kupić za pre kolorowych koralików! O już nawet nie za koraliki, teraz nawet za puste obietnice można sobie polaka kupić...
Rozumiesz teraz czy nadal nie dociera?
Moim czy innych zamysłem nie jest obrażać - to wy się obrażacie, wy w Polsce uważacie, że was obrażamy! Nie my wam pokazujemy jak to widać z innej perspektywy...
Zamiast się obrażać i zionąć nienawiścią zapytaj dlaczego tak, dlaczego to...
Jak Polak krytykuje polaka to jest już antypolski i jest skurwielem... Tak TV wam cały czas powtarza, że jesteście super... tylko dlaczego Anglicy rzygają wam na wycieraczki?
Wysłany: 08:59, 13 Cze '09
Temat postu:
Nastepny...
Niczego nie musisz mi pokazywac ani tlumaczyc. Sobie tlumaczysz swoja pogarde. A dlaczego Polacy nie sa lubiani za granica? Bo sami siebie nie lubia i nie akceptuja tego skad sa. Widocznie za malo kontaktow maja z prawdziwym zyciem krajow. Chyba nawet nie widzieli biedoty ani familokow w UK czy podparyskich dzielnic i wloskich zlodziei z Sycylii.
Akurat zupelnie nie rozumiesz sprawy Angoli w Krakowie i nawet nie wiesz, ze Krakow sobie poradzil z ta holota w 2 lata, a Praga walczyla 7. No ale Czesi sa super, nie!
A i pisanie w tym kontekscie o jednosci Polakow jest nieco schizofreniczne.
Wysłany: 11:04, 13 Cze '09
Temat postu:
ina_majo napisał:
Nastepny...
Nawet 5 minut się nie zastanowiłaś a już piszesz osądy, bo "następny" krytykuje...
Cytat:
Niczego nie musisz mi pokazywac ani tlumaczyc. Sobie tlumaczysz swoja pogarde. A dlaczego Polacy nie sa lubiani za granica? Bo sami siebie nie lubia i nie akceptuja tego skad sa.
Widzisz swój post? Adresujesz go do mnie personalnie, czy ja swój post zaadresowałem do ciebie personalnie? Czy gerwaziana adresowała post do ciebie osobiście? Nie? Ale wy w odpowiedzi tak! Czy potrafisz to rozróżnić? Wątpię, bo jesteś zaślepiona być em najlepszym tylko dlatego, że jesteś z Polski! Należy ci się szacunek dożywotni, ukłony... zero krytyki.. a jednocześnie szczają ci na wycieraczkę gówniarze angielscy. Brak wam w Polsce czegoś co się nazywa Obiektywizm. TV wam wmawia, że polski naród jest wybrany... i jednocześnie was wszyscy na około okradają i traktują jak tanią siłę roboczą, a w wolnych chwilach szczają wam na wycieraczki i rzygają na Polską kulturę ale wy cieszycie i klaskacie, bo TV mówi, jaki to Polak super jest.
Cytat:
Widocznie za malo kontaktow maja z prawdziwym zyciem krajow. Chyba nawet nie widzieli biedoty ani familokow w UK czy podparyskich dzielnic i wloskich zlodziei z Sycylii.
Pokaż mi tą biedotę w UK? Jesteś w stanie ją wskazać? Jak nie to nie przywołuj tego przykładu, bo biedny angol na zasiłku ma lepiej niż zapierdalający polak od świtu do nocy w pocie czoła i klaszczący, że jest the Best bo jest polakiem i musi cierpieć.
Nie, niema biedy w UK w rozumieniu Polskim.
Cytat:
Akurat zupelnie nie rozumiesz sprawy Angoli w Krakowie i nawet nie wiesz, ze Krakow sobie poradzil z ta holota w 2 lata, a Praga walczyla 7. No ale Czesi sa super, nie!
Nie rozumiem? Z mojego otoczenia najmniej 10 tam było na chlaniu i darmowym jebaniu polek. To ty nie kumasz.
Zrozum, nikt z nikim sobie nie poradził. Jedyne co to ograniczyła się ta "turystyka" bo polskie porty lotnicze wprowadziły podwyższone opłaty lotniskowe o 1000% (tysiąc procent)
Co poskutkowało drastycznym spadkiem zainteresowania polska przez linie lotnicze.
Następny genialny ruch polski! Typowa myśl biznesowa - chcecie latać to kurwa płacić.
No i nie latają.... Rzeszów, Bydgoszcz, Toruń, Łódź, Wrocław, Kraków.. za chwile te miasta poczują polską myśl biznesową.
A co do chlania w Krakowie. Widzisz, ja nie mam o to pretensji do właścicieli lokali. Oni zarabiają, on sprzeda piwsko nawet najebanemu jak meserszmit angolowi bo z tego ma złotówki, jak by mógł zarobić tak jak w Anglii, pewnie tak jak w Anglii odmówił by pijanemu sprzedaży alkoholu. Czyli cały system jest do dupy. Czy teraz to rozumiesz?
Ty klaskasz temu systemowi bo ci wmawia, ze polak to gość, że cały świat ma czcić polaka za Katyń, Hitlera, Stalina i Papieża... ale cały świat ma w dupie Polskę i Katyń... Kapujesz? Anglik nie jedzie do polski by zwiedzać Oświęcim i słychać o Katyniu ale by się tani nachlać i za darmo poruchać.
Dlatego ci napisałem, odrzuć nawyki i przyzwyczajenia a to zobaczysz.
ja czy inni na emigracji to widzą. Jak wam to mówimy wy się obrażacie.
Cytat:
A i pisanie w tym kontekscie o jednosci Polakow jest nieco schizofreniczne.
Przemyśl to raz jeszcze. Może to właśnie ci na emigracji mają racje bo mają dystans?
Miałem TV polska przez parę miesięcy... wywaliłem, takie dno to chyba tylko w Afganistanie może być.
Ogólna narodowe bicie konia pod mistrzostwa europy w Austrii 2008 ... na tydzień przed imprezą reprezentacja Polski w Polsce była co najmniej w półfinale imprezy... No bo przecie Polska 30 lat temu była trzecia więc teraz jesteśmy the Best i onan na całego w kraju... skończyło się jak się miało skończyć... zero wygranego meczu, jedna bramka...
Znów okazało się to tylko biciem konia.
Kubica następny. Potem wybory, Platforma PiS... dUPR... Polska ostoją sukcesów gospodarczych i znów narodowy onan jacy my wielcy jesteśmy... tylko dlaczego ciągle jest tak do dupy. Dlaczego mimo, iż polska jest taka wspaniała i kryzys ją omija nadal w UK ogarniętej kryzysem jest lepiej niż we wspaniałej Polsce? Nieważne... bijemy konia dalej pod obraz Tuska i jego sukcesów...
Rozumiesz? Obrażona? Bo słowa nieparlamentarne?
A jak inaczej do was dotrzeć, do waszej podświadomości, że robią was na boki a wy klaskacie? I każdy głos krytyki i prawdy traktujecie jak najeżdżanie na polskość?
Mówiłem, przemyśl to choć 5 minut. Postaraj zobaczyć to z lotu ptaka.
Na każdym kroku prasa podciąga narodowe ego by potem balon hukną z pustka w środku.
Ile jeszcze? Ile jeszcze dacie się robić na szaro? Ile trzeba byście zrozumieli, że traktują was jak psychicznie chorych?
I zrozum, to nie jest do Ciebie! Ale do Was!
Choć społeczeństwo składa się z pojedynczych osób to pojedyncza osoba to nie społeczeństwo.
Wysłany: 18:34, 13 Cze '09
Temat postu:
goral_ napisał:
ina_majo napisał:
Nastepny...
Nawet 5 minut się nie zastanowiłaś a już piszesz osądy, bo "następny" krytykuje...
Cytat:
Niczego nie musisz mi pokazywac ani tlumaczyc. Sobie tlumaczysz swoja pogarde. A dlaczego Polacy nie sa lubiani za granica? Bo sami siebie nie lubia i nie akceptuja tego skad sa.
Widzisz swój post? Adresujesz go do mnie personalnie, czy ja swój post zaadresowałem do ciebie personalnie?
To jest z pewnoscia schizofrenia
Cytuje: ,,Przemyśl to raz jeszcze. Może to właśnie ci na emigracji mają racje bo mają dystans? Miałem TV polska przez parę miesięcy... wywaliłem, takie dno to chyba tylko w Afganistanie może być. (..) Mówiłem, przemyśl to choć 5 minut.'' Tekstow z Wy... nie chce mi sie kopiowac, bo na Wy to sie na partyjnych spotkaniach zwracalo do ludzi, a nie na FP. Widac niektorym tak zostalo.
Tak, tak. Biedy w UK nie ma. W pudelkach w oficynach spia statysci, a w squatach zmanierowana rodzina krolewska. .
Tak, tak. To Polacy sa winni, ze niekulturalni ludzie zachowuja sie u nas jak bydlo. W sumie i tak nas szanuja, bo na Ibizie musza ich obslugiwac. W Krakowie to akurat wlasciciele pubow pisali kartki na drzwiach, ze pijanych Angoli nie beda obslugiwac, ale to przeciez drobiazg.
Mysle, ze w stanach takiego uniesienia, najlepszym rozwiazaniem jest kupienie sobie takiej zaje***j mapy Polski i plucie z dalszego i blizszego oddalenia. Czasami to pomaga rozladowac emocje. Nie wolno przesadzac, bo mozna utopic sie w slinie.
Gerwazjana nie jest niedojda, wiec moze lepiej nie wypowiadac sie w cudzym imieniu i to w tak kiepskim stylu. Stylu chyba przejetym od biednych pijanych angielskich roboli.
Wysłany: 23:21, 13 Cze '09
Temat postu:
ina_majo napisał:
goral_ napisał:
ina_majo napisał:
Nastepny...
Cytat:
Widzisz swój post? Adresujesz go do mnie personalnie, czy ja swój post zaadresowałem do ciebie personalnie?
To jest z pewnoscia schizofrenia
Dlaczego się chwile nie zastanowisz tylko chlapiesz bez pojęcia?
Cytat:
Cytuje: ,,Przemyśl to raz jeszcze. Może to właśnie ci na emigracji mają racje bo mają dystans? Miałem TV polska przez parę miesięcy... wywaliłem, takie dno to chyba tylko w Afganistanie może być. (..) Mówiłem, przemyśl to choć 5 minut.'' Tekstow z Wy... nie chce mi sie kopiowac, bo na Wy to sie na partyjnych spotkaniach zwracalo do ludzi, a nie na FP. Widac niektorym tak zostalo.
Wyjaśniam więc jak dziecku 5 cio letniemu (to ciekawe, że większość ludzi w Polsce musi mieć tłumaczenie do tekstu, bo w ni cholerę nie rozumieją co czytają - nie pierwszy raz to spotykam!):
Post o przywarach obecnych polaków nie adresowałem do ciebie, do ciebie adresowałem prośbę byś to przemyślała - czy teraz dotarło, czy mam narysować?
Cytat:
Tak, tak. Biedy w UK nie ma. W pudelkach w oficynach spia statysci, a w squatach zmanierowana rodzina krolewska. .
A teraz nie wytrzymałem: To kurwa pokaż mi ta biedę kretynko!
No czekam! Pokaż tych śpiących w kartonach - no dawaj kurwa.
Jak gówno wiesz to nie kłapkaj mordką.
To kolejny obraz polaka - w UK jest bieda bo w TV pokazali jak śpią w kartonach... tylko, że chyba nie doczytałaś lub nie dosłuchałaś może to dotyczyło Polski? Albo innego kraju?
Nie wiesz to zamilcz - zapytaj a nie pierdol jak pojebana by się tylko pokazać bo takie bzdety piszesz, że nie dziwie się już, skąd wizeło się to powiedzenie: polak to głupek.
Ja ci przedstawiam konkrety, pokazuje zacietrzewienia, uprzedzenia i chore ambicje a ty dalej swoje.
Wbij sobie to do łba! W UK nie ma ludzi bezdomnych - kapujesz? Nie ma! Bezdomny w UK jest wyłącznie na własne życzenie i też trzeba się nieźle starać by zostać bezdomnym. Rozumiesz to? Wątpię, więc jak dziecku wyjaśniam:
By być bezdomnym w UK trzeba tego bardzo chcieć, mieć taki sposób życia, i się non stop ukrywać. Jeśli Policja znajdzie bezdomnego na ulicy kieruje go do domów opieki socjalnej a tam delikwent jak nie ucieknie dostaje lokal socjalny - panimajesz?
Nie ma bezdomnych w UK. To, że w twojej kochanej katolickiej i wolnej Polsce ludzie umierają na ulicy, grzebią w śmietnikach nie oznacza, że w innych krajach jest podobnie.
Może to do ciebie dotrze.
Cytat:
Tak, tak. To Polacy sa winni, ze niekulturalni ludzie zachowuja sie u nas jak bydlo. W sumie i tak nas szanuja, bo na Ibizie musza ich obslugiwac. W Krakowie to akurat wlasciciele pubow pisali kartki na drzwiach, ze pijanych Angoli nie beda obslugiwac, ale to przeciez drobiazg.
Już to widzę jak 20 spragnionych angielskich gnoi jest niewpuszczonych do lokalu:))) Toż właściciel zarobi na nich jak na polakach za 3 miesiące...))
Na pewno odmawiają anglikom sprzedaży piwa... na 100%! Przecie polskie małolaty po szkole przyjdą i dadzą mu zarobić więcej - prawda?
A... chyba, że myślisz o lokalach gdzie piwo droższe niż w UK... o tak, tam na pewno karteczki wiszą, tylko problem w tym, że tam nigdy nie było obcokrajowca...
Cytat:
Mysle, ze w stanach takiego uniesienia, najlepszym rozwiazaniem jest kupienie sobie takiej zaje***j mapy Polski i plucie z dalszego i blizszego oddalenia. Czasami to pomaga rozladowac emocje. Nie wolno przesadzac, bo mozna utopic sie w slinie.
Nie, wystarczy pomyśleć samodzielnie. Zastanowić się dlaczego tak a nie inaczej. Nie włączać TV ale samemu myśleć. Potrafisz jeszcze samodzielnie przemyśleć sprawy czy musisz już mieć wytyczne z TV?
Aha i pamiętaj, takich głupot jak TV mówi o UK to nawet w kabaretach nie ma... 95% tego co ci TV o UK powie to bujdy redaktorów - to tak na marginesie - ale tez pokazuje jak nisko upadło Polskie dziennikarstwo.
Cytat:
Gerwazjana nie jest niedojda, wiec moze lepiej nie wypowiadac sie w cudzym imieniu i to w tak kiepskim stylu. Stylu chyba przejetym od biednych pijanych angielskich roboli.
A co mi tu wciskasz coś czego nie powiedziałem?
Gdzie ja się za nią wypowiedziałem? Ja tylko zaznaczyłem, ci, że ona to zobaczyła o czym ja ci mówię. To nie jest wypowiadanie się w jej imieniu a jedynie potwierdzenie tego co napisała - ale jak sądzę ty nawet nie kumasz o czym pisze teraz.
Cytat:
EOT
Jasne, zamknij się w norze i onanizuj się bo jesteś cudowna bo z Polski,. papież, Hitler, Boniek...Tusk, Kaczyński dUPR... Prawda... a w TV powiedzieli, że Polacy to geniusze... najmądrzejszy naród na świecie... I mówili też, że Wynalazca koła miał polsko brzmiące nazwisko:))) Tak, masz rację, lepiej zostań w norze oszczanej i zarzyganej przez angielskich pijaczków....
język w jakim to napisałem w 100% odzwierciedla polskie realia. Wulgaryzmy użyte są celowo i z pełną premedytacją.
Jak ci się nie podoba to mam to w dupie. ja jestem za równouprawnieniem - hehehe
Wysłany: 20:01, 14 Cze '09
Temat postu:
Oglądałem około rok temu program taśmy policyjne z UK w którym pokazywali jak ścigają między innymi złodziei aut.
Kilka razy było pokazane jak docierają do osiedla przyczep kempingowych, w których ludzie mieszkają na stałe - klimat raczej nienajlepszy do takiego życia - chyba coś mieszkańców zmusiło do takich warunków lokalowych.
W Polsce też są noclegownie dla bezdomnych.
Faktem jednak jest, że kolega w UK z jednej zwykłej pensji przez pewien czas bez problemu opłacał mieszkanie i utrzymywał rodzinę (żona i 2 dzieci) - u nas za ta samą pracę sam by się nie utrzymał.
W końcu jest tak, że biedniejsze kraje utrzymują bogatsze poprzez spłacanie długów narodowych itp. i w tym kontekście goral ma rację - robią nas w chu..
Ech przydałby nam się nareszcie polski rząd, który będzie dbał o interesy naszego kraju.
_________________ We wszystkim trzeba mieć umiar ... nawet w umiarze.
Za niezgodność poglądów i działań z własnymi Bimi zmniejsza limity.
Na szczęście kary ta są mniej dotkliwe niż za to samo 30 lat temu.
Wysłany: 18:11, 15 Cze '09
Temat postu:
suspenser napisał:
Oglądałem około rok temu program taśmy policyjne z UK w którym pokazywali jak ścigają między innymi złodziei aut.
Kilka razy było pokazane jak docierają do osiedla przyczep kempingowych, w których ludzie mieszkają na stałe - klimat raczej nienajlepszy do takiego życia - chyba coś mieszkańców zmusiło do takich warunków lokalowych.
Poza tym, ze tak chcą żyć to nic innego.
w 99% to cyganie, którzy żyją raz tu raz tam. Jadą tam gdzie jest praca - taka nacja.
Przyczepa campingowa tania nie jest:))
A już słyszałem też, że ludzie mylą 'Holiday park" czyli miejsce gdzie jest dziesiątki przyczep campingowych umieszczonych na stałe ze slamsami:)
(na marginesie dodam, że wynajęcie takiego "slamsu" tanie nie jest i w atrakcyjnych miejscach, np. plaże Cornwall-i koszt wynajęcia na tydzień w sezonie letnim to nie mniej niż 700 funtów! Oczywiście są paskudne. Wyglądają ohydnie:)) Ale w środku jest pełny węzeł sanitarny -wc, prysznic, woda bieżąca, gaz, prąd, telefon. trzy sypialnie plus kuchnia. I mają jedną cholerną zaletę: są w 90% 100m od plaży))
Jak np. ta http://www.park-resortsownyourown.com/abiSummer.asp
Raz jeszcze napisze: nie ma ludzi bezdomnych w UK. Włóczęgostwo jest zabronione, jeśli nie masz domu lokalna gmina da ci mieszkanie socjalne w skrajnych warunkach finansowych nawet za darmo!
Cytat:
W Polsce też są noclegownie dla bezdomnych.
To prawda i w strasznych warunkach. Zero bezpieczeństwa, co pokazał przykład niedawnej tragedii. Jakoś nie słyszę o osobach pociągniętych do odpowiedzialności a mino już parę tygodni...
Cytat:
W końcu jest tak, że biedniejsze kraje utrzymują bogatsze poprzez spłacanie długów narodowych itp. i w tym kontekście goral ma rację - robią nas w chu..
No nareszcie! )
Jak pisałem, pojedyncze osoby są OK, są inteligentne mają swój rozum. Ale społeczeństwo polskie jest głupie.
Cytat:
Ech przydałby nam się nareszcie polski rząd, który będzie dbał o interesy naszego kraju.
Wysłany: 10:08, 16 Cze '09
Temat postu:
Trzeba przyznac, ze Polacy podobnie jak inne nacje maja w swoich szeregach oszolomow i schizofrenikow. Ludzi, ktorzy nienawidza swojego pochodzenia, pluja na swoich rodakow i swoj kraj, osmieszaja cenne kulturowe i narodowe osiagniecia i zachowania i do tego opowiadaja niestworzone i najczesciej przekoloryzowane opisy wspolczesnej im rzeczywistosci. Klamiac w zywe oczy, jak cudowna jest ziemia obiecana, do ktorej udalo im sie dostac. Swojej ojczyzny nienawidza, a kochaja nowa, bo jej nie znaja i nigdy nie poznaja. Taki los ludzi tyrajacych od rana do nocy. Nie maja czasu poznac rzeczywistosci w jakiej zyja.
Fakty:
1.Najwiekszy wspolczynnik bezdomnosci w krajach WE ma UK.
,,The United Kingdom is a densely populated country with an average of 244 people per square km. The total population is 58 million, 90% of which lives in urban areas. The UK has one of the highest levels of homelessness in Europe with more than 4 people per 1,000 estimated to be homeless.'' http://www.homelesspages.org.uk/index.asp
2.Najwiekszy wspolczynnik bezdomnosci w UK ma Londyn. ,,The highest proportion of the country’s rough sleepers are in London, despite the significant reduction in recent years in the numbers of people sleeping rough across England. This has been due to initiatives and services set up to help tackle rough sleeping. The government’s latest strategy No One Left Out: Communities Ending Rough Sleeping outlines the Government’s latest action plan that aims to end rough sleeping in England by 2012.'' Rzak UK probelmu nie rozwiazal, wyznaczyl sobie termin na 2012 http://www.homeless.org.uk/inyourarea/london , ale oszolom z Polski uwaza, ze problemu juz nie ma. Tak to jest z zaklinaczami rzecywistosci.
4.Najwieksza liczba dzieci zyjacych ponizej minimum socjalnego mieszka tez w Londynie.
5.Rzad czerwonego G.Browna (tak, tak, w UK tez lud jest glupi i glosuje na czerwona holote) wymyslil nawet program 4 in 10, zwracajacy uwage, ze 4 na 10 dzeci w stolicy UK wymaga pomocy. Holota zyje z wymyslania programow, a ludziom sie nie pomaga, tylko wyprowadza na obrzeza miasta, bo tam taniej.
6.O katastrofalnym systemie edukacji w UK, kwiecie mlodziezy, o upijajacych sie nastolatkach plci zenskiej (tak pijane i glosne dziewuchy w miejscach publicznych widzialam tylko na Ukrainie, ale byly za to kompletniej ubrane), o najmlodszych rodzicach w WE, o edukacji seksualnej itd pisac mi sie nie chce.
Moze lepiej pisac o kraju, w ktorym sie jest i zyje na co dzien. Bylabym wdzieczna, gdyby Polacy z zagranicy od****dolili sie ze swoimi dobrymi radami i ciaglym krytykowaniem Polski i zaczeli zyc swoim zyciem w swoim nowym ukochanym kraju.
Nie mozna nic poradzic na chamstwo i agresje nieukow i zaklinaczy rzeczywistosci, wiec pomine bezposrednia wymiane argumentow i do poziomu biednego imigranta z UK tu piszacego sie nie znize, bo knajacki styl mi nie odpowiada.
Wysłany: 16:47, 16 Cze '09
Temat postu:
Aleś ty głupiutka...
ina_majo napisał:
Trzeba przyznac, ze Polacy podobnie jak inne nacje maja w swoich szeregach oszolomow i schizofrenikow. Ludzi, ktorzy nienawidza swojego pochodzenia, pluja na swoich rodakow i swoj kraj, osmieszaja cenne kulturowe i narodowe osiagniecia i zachowania i do tego opowiadaja niestworzone i najczesciej przekoloryzowane opisy wspolczesnej im rzeczywistosci. Klamiac w zywe oczy, jak cudowna jest ziemia obiecana, do ktorej udalo im sie dostac. Swojej ojczyzny nienawidza, a kochaja nowa, bo jej nie znaja i nigdy nie poznaja. Taki los ludzi tyrajacych od rana do nocy. Nie maja czasu poznac rzeczywistosci w jakiej zyja.
Pracuje 4 godziny tygodniowo... średnio, czasem zdarzy się, ze nie ma mnie w domu przez parę dni a czasem pracuje godzinę na dwa tygodnie. Czasu mam więc dość sporo by poznać Anglię, jej historię, teraźniejszość. Nie z ekranów TV czy internetu ale na własne oczy zobaczyć.
Cytat:
Fakty:
chyba mity!
Cytat:
1.Najwiekszy wspolczynnik bezdomnosci w krajach WE ma UK.
,,The United Kingdom is a densely populated country with an average of 244 people per square km. The total population is 58 million, 90% of which lives in urban areas. The UK has one of the highest levels of homelessness in Europe with more than 4 people per 1,000 estimated to be homeless.'' http://www.homelesspages.org.uk/index.asp
Już ci napisałem, bezdomny w UK jest na własne życzenie - dotarło!
Na ulicach Londynu może i możesz spotkać śpioch najebanego dragami ale to on wybrał sobie być wolnym! Ma noclegownie w Londynie (wielu polaków z niej korzystało) ma darmową stołówkę... Ale nie dostanie kasy na dragi, ta musi sobie wyżebrać.
kapujesz teraz! Chcesz być wolna, palisz papiery i idziesz w świat... Twój wybór.
W UK nie ma bezdomności ekonomicznej!!!!! A taką mamy na myśli.
Często wykorzystywane przez cyganów przyjeżdżających z ... Polski.
Cytat:
2.Najwiekszy wspolczynnik bezdomnosci w UK ma Londyn. ,,The highest proportion of the country’s rough sleepers are in London, despite the significant reduction in recent years in the numbers of people sleeping rough across England. This has been due to initiatives and services set up to help tackle rough sleeping. The government’s latest strategy No One Left Out: Communities Ending Rough Sleeping outlines the Government’s latest action plan that aims to end rough sleeping in England by 2012.'' Rzak UK probelmu nie rozwiazal, wyznaczyl sobie termin na 2012 http://www.homeless.org.uk/inyourarea/london , ale oszolom z Polski uwaza, ze problemu juz nie ma. Tak to jest z zaklinaczami rzecywistosci.
Raz jeszcze ci powtarzam, nie niema bezdomności w UK ekonomicznej! Chcesz być bezdomnym, zostań... zrozum, oczywiście w Londynie będzie największy odsetek mało, ja ci powiem w jakich dzielnicach! Przy dworcu Victoria, Przy Green Park... i w innych najatrakcyjniejszych miejscach turystycznych bo tam dużo łatwiej żebrać niż na wsi - zgodzisz się?
Prawda - ale dopisz:
Biedni mają darmowe mieszkania, państwo opłaca w 100% może być nawet wynajmowane prywatnie, mają darmowe leki i opiekę medyczną, mają talony na żywność do realizacji w supermarkecie (talon nie obejmuje papierosów i alkoholu) (mleko, owoce, warzywa, pieluchy, odżywki dla dzieci...) to mają za DARMO! Jeśli nadal sobie nie radzą dostają pomoc programowa polegającą na całkowitym wyżywieniu. Osoba prowadząca takie rodziny (opieka z ramienia gminy) dokonuje dla nich zakupu (nie stosuje się wręczania gotówki w obawie przed zużyciem jej na dragi i wódę) aczkolwiek istnieje coś takiego jak emergency loan - jest to praktycznie bezzwrotna natychmiastowa pożycza (do 4 godzin) na zakup niezbędnych środków do życia. Zasiłek dla bezrobotnego wypłacany jest bezterminowo i uzależniony od ilości osób zależnych w domu. Dodatkowo wszelki kursy, szkoły - koszty pokrywa jobcentre. Masz racje bieda w Anglii aż huczy!
Benefitów jest znacznie więcej ale mało czasu na rozpisywanie się. Tak czy owak, tego biedaka z Londynu stać na to by pojechać do Krakowa nachlać się i oszczać ci wycieraczkę
Cytat:
4.Najwieksza liczba dzieci zyjacych ponizej minimum socjalnego mieszka tez w Londynie.
Nie pierdol? A child tax credit, a child benefit? Skąd ty te dane masz... może z czasów Margaret Thatcher to tak...
Zrozum, osoba bezrobotna (już powiedziałem, że bezdomności ekonomicznej nie ma) czy tez rodzina jest w stanie pojechać na tygodniowe wczasy do polski, Hiszpanii, Grecji...
Rozumiesz to! Pojęcie biedy w UK jest o 180st różne od Polskiego pojęcia biedy.
W UK bieda jest wówczas jak nie możesz kupić sobie ekstra płatnych kanałów sportowych lub do pubu możesz iść tylko dwa razy w tygodniu - to jest już skrajne ubóstwo.
Cytat:
5.Rzad czerwonego G.Browna (tak, tak, w UK tez lud jest glupi i glosuje na czerwona holote) wymyslil nawet program 4 in 10, zwracajacy uwage, ze 4 na 10 dzeci w stolicy UK wymaga pomocy. Holota zyje z wymyslania programow, a ludziom sie nie pomaga, tylko wyprowadza na obrzeza miasta, bo tam taniej.
I zdrowiej! Po pierwsze zobacz jak to wygląda, i poczytaj więcej na ten temat. A jeśli chodzi o nierobie nic.
Przypominam, że w związku z kryzysem, G. Braun ogłosił tymczasowe obniżenie stawki VAT z 17.5% od 15% (obowiązuje od grudzień 2008 do grudzień 2010 z możliwością przedłużenia) od 2010 roku podnosi podatek dla najwyżej zarabiających z 40 do 50% (potrzebna weryfikacja bo pewny stawki nie jestem). Jeśli jesteś zredukowany (pisze to do rodaków w UK) możesz starać się o program rządowy pomocy w złażeniu własnego biznesu - pożyczka na bardzo preferencyjnych warunkach (nisko oprocentowana z długim terminem zamrożenia spłaty)... tych działań jest tak dużo, że trudno je tu zmieścić.
Efekt? Dwa dni temu w BBC2 (Radio) był program o kryzysie, dzwonili głównie hotelarze, i mali producenci-przedsiębiorcy typu piekarz, kwiaciarnia etc... zwany popularnie small business.
W hotelach zanotowano wzrost liczby gości. Inne biznesy mówią, że rok 2009 jest lepszy niż 2005 kiedy bańka była na skraju pęknięcia! Wielu z tych ludzi za najgorszy rok obarczyła 2007.
Skąd takie dobre nastroje... zwiększona płatność z krajów trzeciego świata jak z Polski.
Tu się coś robi, w Polsce się nic nie robi ewentualnie wspaniałe rządy disnejlandu czyli kaczor donald sprzedaje was na lewo i prawo i wciąga w coraz większe długi.
Cytat:
6.O katastrofalnym systemie edukacji w UK, kwiecie mlodziezy, o upijajacych sie nastolatkach plci zenskiej (tak pijane i glosne dziewuchy w miejscach publicznych widzialam tylko na Ukrainie, ale byly za to kompletniej ubrane), o najmlodszych rodzicach w WE, o edukacji seksualnej itd pisac mi sie nie chce.
Edukacja w Polsce też leży! I to niżej niż w UK. Bo te bachory w UK przynajmniej wychodząc ze szkoły mają pojecie kim są.
A te zachlane głupie cipy... masz racje, ja tego nie neguje. Tylko skoro piszesz, że tu taka bieda to skąd one na to mają?
Szkoła. W UK system edukacji jest znacznie różni się od Polskiego. Tu nie ma ocen na koniec roku ale są punkty zbierane przez cały okres edukacji. Na koniec, jak przyjdzie wybierać zawód, może się okazać, że ilość punków nie wystarczy np. by być lekarzem czy inżynierem... I albo dodatkowe szkoły albo do łopaty. Im dziecko szybciej to zrozumie (rodzicie) tym lepiej dla niego. Wiele dzieci polskich ma właśnie z tym problem. W Polsce są oceny i promocje, to wzmaga naukę na koniec okresów rozliczeniowych w UK nie ma.
Dlatego często się zdarza, że dzieci polskie mylnie są stawiane przez rodziców za lepiej przygotowanych bo to czy tamto umieją. Na dzieciach polskich nie ma już obciążenia, że na koniec roku trzeba zaliczyć dostaty by przejść dalej... tu przechodzi każdy. Problem jest jak wybiera się dalszą naukę... wówczas oczy się robią okrągłe i teks... syn może zostać malarzem pokojowym lub ogrodnikiem a miał ambicie być lekarzem...
Ludzie nie pojmują tego systemu. Jeśli weźmiesz 16 latka z UK o ambicjach wyższych niż łopata to nie będzie różnicy z podobnym 16 latkiem z polski.
By w UK zostać :kimś: (mam na myśli lepszą edukację) trzeba dużo pracować samemu, rozwijać program nauczania wychodząc poza ramy szkoły. To preferuje dzieci pochodzące z bogatych rodzin. One są w stanie zapewnić korepetycje czy lepsze szkoły a także -co najważniejsze- mają tego świadomość. Nie jest żadną rewelacją 8-latek z bogatej rodziny potrafiący grac na kilku instrumentach, mieć wiedzę geograficzną wyższa niż nie jeden licealista z Polski...
Cytat:
Moze lepiej pisac o kraju, w ktorym sie jest i zyje na co dzien. Bylabym wdzieczna, gdyby Polacy z zagranicy od****dolili sie ze swoimi dobrymi radami i ciaglym krytykowaniem Polski i zaczeli zyc swoim zyciem w swoim nowym ukochanym kraju.
Dalej nic nie kumasz, jak ta kura na podwórku...
Zrozum, ja mieszkałem i żyłem w Polsce, w UK jestem naście lat. Potrafię zestawić te dwa światy i potrafię dostrzec jak was ogłupiają a wy im klaszczecie i merdacie ogonkami bo w zamian za to pokażą wam amerykański film z przed 20 lat...
Ja nie krytykuje Polski tylko Polskę.
Nie, nie będę wychwalać jak by sobie tego życzyli Polacy na zasadzie - polak och jaki ty cudowny jesteś bohaterski, Katyń, wałęsa, papież... nie! Polak to głupek!
Pisałem ci zastanów się na tym, odrzuć stereotypy i pomyśl na chłodno. Bo ci anglo rzyga na wycieraczkę a twoja władza powie, że właśnie tak ci pokazuje szacunek...i masz być mu za to wdzięczna, że raczył ci narzygać. Kapujesz?
Cytat:
Nie mozna nic poradzic na chamstwo i agresje nieukow i zaklinaczy rzeczywistosci, wiec pomine bezposrednia wymiane argumentow i do poziomu biednego imigranta z UK tu piszacego sie nie znize, bo knajacki styl mi nie odpowiada.
To jest styl iście Polski!
Jak byłem w Polsce ostatnio, to słyszałem w sklepie na ulicy..same kurwa, chuju, pierdole, pojebane....
Nie, nie ma tego?