Cześć!
Przeczytałem (niecały) wątek o zmasowanym ataku
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1236.....mp;start=0 i jest zachęta jednego z nas do otwierania filmów, żeby przesunąć je na czołówkę.
Wydaje mi się, że trzeba to zautomatyzować.
W związku z tym, za dzień, dwa zrobię i dam Wam taki program, który będzie otwierał losoow linki z jakiejś listy w oknie swojej przeglądarki internetowej. W ten sposób program można puścić, żeby chodził w tle i działał.
Zastanawiam się tylko co trzebaby zrobić, żeby to było skuteczne a google nie wyłapał, że to robi automat.
Moje wstępne założenia co do programu:
1. Program chodzi w tle, jest niewidoczny.
2. Program ma tylko ikonkę w zasobniku systemowym, czyli obok zegara na pasku.
3. Program uruchamia się sam przy starcie.
4. Po kliknięciu w ikonkę można wywołać główne okno programu i podejrzeć co "się ogląda".
5. Program ma opcję ustawiania czasu pomiędzy wywołaniami kolejnych lub losowych filmów.
6. Może być opcja, żeby program dla statystyki zliczał otwarcia i zapisywał do listy, którą można np. potem tu się pochwalić, żebyśmy znali liczby.
7. Lista linków do otwierania powinna być jedna i zaszyfrowana i udostępniania np. na tym forum, żeby np. konkurencja nie użyła programu i nie otwierała innych filmów.
No i nie wiem co jeszcze.
Czy w ogóle może to mieć sens? Robić taki programik? Czy ktoś wie, ile musi być wywołań danego filmu, żeby wskakiwał na top? Macie jakieś dodatkowe uwagi lub pomysły?
pozdrawiam
Grzegorz