|
Autor
|
Wiadomość |
przebudzony
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 09:00, 12 Lis '08
Temat postu: Zabili Polaka bo był biały |
|
|
Cytat: | Ta wstrząsająca historia każe nam się zastanowić, czy amerykańskie społeczeństwo nie przekroczyło już wszelkich granic poprawności politycznej.
Jan Paweł Pietrzak urodził się w dolnośląskim Kłodzku. Przyjechał do USA jako dziecko. Kilka lat temu wstąpił do amerykańskiej armii, a dokładniej – do słynnego i elitarnego korpusu Marines, wraz z którym udał się do Iraku. Po powrocie Pietrzak ożenił się i zamieszkał wraz ze swą wybranką w eleganckim domu. Niestety, ich szczęście trwało bardzo krótko.
15 października do domu państwa Pietrzaków wdarło się czterech czarnych żołnierzy – podwładnych Polaka. Drastyczny przebieg zbrodni relacjonuje "Dziennik Wschodni":
Nie wiadomo, jak banda dostała się do domu Pietrzaków. Posiadał bardzo dobre zabezpieczania alarmowe, a Quiana wręcz pedantycznie dbała o bezpieczeństwo. (…) Janek stoczył z napastnikami zaciekłą walkę. Całe wnętrze salonu było zdemolowane. Ciężkie meble poprzewracane. Oboje zostali związani i zakneblowani. Następnie dziewczynę w okrutny sposób gwałcono "tępym niezidentyfikowanym narzędziem”. Bandyci robili to kolejno. Najprawdopodobniej na oczach męża. Męczyli ich godzinami.
Następnie odbyła się egzekucja strzałem w głowę.
Okoliczności zbrodni są wstrząsające. Jej motywy również. Jak ocenia jeden z prowadzących śledztwo policjantów:
W praktyce przestępstw rabunkowych bardzo rzadkie są sytuacje, gdy towarzyszy im długotrwałe i bestialskie torturowanie. Jeżeli sprawcy bywają zaskoczeni, starają się jak najszybciej unieszkodliwić gospodarza i oddalić się z łupem, a nie pastwić się nad nim w miejscu kradzieży i narażać na ujęcie.
Czarni żołnierze brutalnie zamordowali swego dowódcę i jego żonę prawdopodobnie tylko dlatego, iż Jan Paweł Pietrzak był biały. Taką tezę otwarcie postawili niektórzy amerykańscy komentatorzy – ale dopiero wówczas, gdy w ogóle dowiedzieli się o zabójstwie. Tu dochodzimy bowiem do kolejnego wstrząsającego faktu.
Zwykle media w Stanach Zjednoczonych pragną jak najszybciej poinformować o każdej szokującej zbrodni. Tymczasem w sprawie Pietrzaków zapadła cisza. Policja aresztowała sprawców 30 października, lecz gazety opisały zbrodnię dopiero 5 listopada. Dzień po wyborach prezydenckich w USA.
Jak powiedział "Dziennikowi Wschodniemu" polski ksiądz ze Stanów:
Gdyby sprawa upubliczniła się z tymi wszystkim bestialskimi detalami oraz informacją o murzyńskim pochodzeniu mordedrców, jeszcze w czasie kampanii, rezonans byłby ogromny...
Wyszukiwaliśmy polskich wątków w amerykańskiej kampanii wyborczej. Oto kolejny, wyjątkowo tragiczny. W ramach poprawności politycznej media zastosowały autocenzurę i nie poinformowały o szokującej zbrodni dokonanej na tle rasowym. Bo zabijali nie ci, co powinni?
http://www.pardon.pl/artykul/6820 |
_________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jabba
|
Wysłany: 09:44, 12 Lis '08
Temat postu: |
|
|
no to USA idzie drogą którą przetarły RPA i Zimbabwe.
Gratulujemy panom budowy pierwszego czarnego supermocarstwa
_________________ http://republika.pl/blog_fa_550912/991430/sz/zwoliludu.gif
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
rabarbar
|
Wysłany: 10:27, 12 Lis '08
|
|
a może 'ziomal' był rasistą? i 'zasłużył' sobie na taki koniec
dla mnie ten 'news' to bicie piany
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 10:30, 12 Lis '08
|
|
Skąd wiadomo że to z powodu tego że był biały? A moze to jakaś zemsta, porachunki, nie widzieliście na amerykańskich filmach jak oficerowie w USA lubią znęcać się nad niższymi rangą? Jacy wy jesteście glupi i podatni na manipulację. Nadajecie sie tylko na forum onetu. Poza tym to zdarzyło się prawie miesiąc temu, a dlaczego to teraz wyciągają? Ciekawe.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Veritatis
|
Wysłany: 13:12, 12 Lis '08
|
|
Gdyby do domu jakiegoś murzyna wpadło 4 białych i na jego oczach gwałciliby mu żonę jakimś niezidentyfikowanym narzędziem, po czym zabiliby oboje - zapewne nie miałabyś wątpliwości, że to zbrodnia na tle rasowym. Smutne.
A wiadomo może, czy strzały oddano w tył głowy? Jak tak, to możliwe jest jeszcze tło polityczne - przecież wszyscy wiemy, jaka opcja polityczna uwielbia takie egzekucje, prawda, Lara?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 15:41, 12 Lis '08
|
|
Jesteś idiotą Veritatis, to już zapewne wiesz.
Jeśli chodzi o tę sprawę, to mogę zrozumieć nienawiść czarnych do białego mężczyzny, ale żeby czarni mordowali czarną dziewczynę to już mnie to nie przekonuje.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Astan
|
Wysłany: 18:15, 12 Lis '08
|
|
Cytat: | nie widzieliście na amerykańskich filmach jak oficerowie w USA lubią znęcać się nad niższymi rangą? Jacy wy jesteście glupi i podatni na manipulację. |
Skoro sypiesz takimi tekstami, to na pewno też wiesz, że jesteś idiotką. Jeszcze nie doszło do tego, żebym wierzył amerykańskim filmom.
@Topic
Tyle niewiadomych, a ludzie już mają swoje chore teorie. Zwróćcie uwagę, kto mówi o ogromnym rezonansie.... ksiądz.
Swoją drogą, że nikt nie ma dowodów na to, żeby sądzić, jakie mordercy mieli motywy. Artykuł podaje ,,wiele" argumentów, które świadczą za tą teorią.
Cytat: | Czarni żołnierze brutalnie zamordowali swego dowódcę i jego żonę prawdopodobnie tylko dlatego, iż Jan Paweł Pietrzak był biały. Taką tezę otwarcie postawili niektórzy amerykańscy komentatorzy |
Nawet nie powiedzieli jacy to komentatorzy.
_________________ Polityka trucizną dla nas jak i naszych ojców.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
rabarbar
|
Wysłany: 18:40, 12 Lis '08
|
|
moim zdaniem, sposób w jaki media przedstawiają te okoliczności zbrodni, mają wzbudzać nienawiśc na tle rasowym, a co za tym idzie, robienie zamieszek i ewentualne pacyfikowanie tłumów
divide and conquer
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rep
|
Wysłany: 19:11, 12 Lis '08
|
|
No ja na miejscu Administratora bym cos zrobil tyle jadu i wyzwisk na forum...i to od jednej osoby.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Astan
|
Wysłany: 19:19, 12 Lis '08
|
|
Nie mogę niczego zarzucić twojemu logicznemu tokowi rozumowania, ale nie jest on poparty żadnymi dowodami. Chyba że jest, a ja się ośmieszam. Na słowo Ci nie uwierzę tak, jak nie wierzę filmom.
P.S. Może i jestem durniem, ale na szczęście nic to nie zmienia.
edit
@Rep
Gorzej by było, gdyby wszyscy, którym ubliży, ją zaczęli wyzywać albo, co gorsza, uwierzyli by jej na słowo.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 19:26, 12 Lis '08
|
|
Już sobie przypomniałam, ten film z Morganem Freemanem to "Dzień zagłady", kiedy na świat miała spaść kometa. Freeman grał prezydenta. Film nakręcono równo 10 lat temu, w 1998r. I kto by pomyślał wtedy, że za 10 lat będzie taki czarny prezydent. I co najgorsze że z tą prezydenturą zaczyna się wróżyć nieszczęścia.
Dowody są niepotrzebne. Wystarczy umieć patrzeć.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Veritatis
|
Wysłany: 20:39, 12 Lis '08
|
|
Lara napisał: | Jesteś idiotą Veritatis, to już zapewne wiesz.
Jeśli chodzi o tę sprawę, to mogę zrozumieć nienawiść czarnych do białego mężczyzny, ale żeby czarni mordowali czarną dziewczynę to już mnie to nie przekonuje. |
Ah, towarzyszko, jaka powalająca argumentacja. Najpierw próbujesz zamydlić mi oczy, że niby nagle wzrósł u Ciebie poziom kultury, dlatego ograniczasz się jedynie do "idioty". Następnie przekonujesz, że czarni rasiści nie zabiliby "zdrajcy rasy". A redwatcha nie widziałaś? Skoro biali rasiści nienawidzą kogoś za to, że trzyma z murzynami, to niby dlaczego czarni rasiści mieliby nie myśleć w podobny sposób?
A tak swoją drogą:
Czyli jednak w tył głowy. Oj, musisz ich bronić towarzyszko, oj musisz.
Jeszcze coś - daruj sobie odpowiedź na ten post, jeżeli ma to być kolejny "dureńzciebie" albo "jesteśidiotąitogupimidiotą". Po co marnować posty na zbędne powtarzanie się?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mczesiekk
|
Wysłany: 20:43, 12 Lis '08
|
|
Nie zgadzam sie z toba Lara... Patrzac w ten sposob wszedzie mozna sie doszukac ukrytego przekazu nawet w Klanie na upartego =] Fobia ? Nie znamy motywu, wiec mozemy tylko przypuszczac co moglo byc powodem a i tak bedzie to dalekie od prawdy.
_________________ Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rivera
|
Wysłany: 20:53, 12 Lis '08
|
|
Mozliwe ze ci zolnierze od jakiegos czasu byli wlaczeni do programu na wzor MK-ULTRA itd. Pranie mozgu, manipulacja, szantaz + albo to zrobicie albo wasze rodziny ucierpia. Wybierajcie.
Juz w latach 50-60 CIA pracowalo nad MK-ULTRA, wczesniej robili to w duzej mierze ci sami panowie ale w III Rzeszy. Moze ci zolnierze to tacy Manchurian Candidates.
A efektem ich czynu jest kolejne podgrzanie atmosfery na tle rasowym w USA. Jakies dwa tygodnie temu banda neofaszystow "rzekomo" planowala zamach na Obame i zabicie 88 osob tuz przed. Nieorzeczne prawda? Moge sie zalozyc ze za obiema sytuacjami staly i stoja sluzby. Grzeja atmosfere bo chca osiagnac cel w postaci Civil War na tle rasowym, predzej czy pozniej. A media ochoczo przyujmuja zelecenie i show must go on.
_________________ THE THREE FORCES
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Astan
|
Wysłany: 21:04, 12 Lis '08
|
|
Ciekawe co gorsze: dureń czy idiota?? Bo nie wiem czy mam się poczuć wyróżniony. Może dla niej to są komplementy... Oby nie, bo od niej to akurat żadnego komplementu nie chcę dostać.
@Veritatis
Usiłujesz zabrać Larze radochę z wyzywania innych. Oj nieładnie, nieładnie! Nie pomyślałeś o tym, że Ona sobie w ten sposób łechcze ego. Różni ludzi chodzą na tym świecie. Jedni leczą kompleksy na Big brotherze, a inni na wyzywaniu.
Laro zastąpie Ci te niepotrzebne trudy i napiszę za Ciebie:
,,Astan ale z Ciebie Debil, widać że nie myślisz i masz chełbie(?-dobrze piszę?) we łbie.
Można też założyć, że wyzywasz ludzi z innych przyczyn, ale jestem niepoprawnym optymistą i założyłem najłagodniejszą opcje.
@Topic
Nie można zapominać o tym, że Ci szanowni, wybitni i łaskawi (bo w końcu mogli poodcinać im pierw ręce), afro-amerykanie(lol), to byli jacyś prości debile, którym wystarczyło dać w łapę trochę grosza i po sprawie. Nie musieli wiedzieć, że to większa sprawa, którą mógł ukartować McCain. Szkoda że to tylko niewarte uwagi spekulacje.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
|
Powrót do góry
|
|
|
franek12
|
Wysłany: 00:10, 13 Lis '08
|
|
Lara napisał: | I kto by pomyślał wtedy, że za 10 lat będzie taki czarny prezydent. |
k**** niech bedzie nawet zielony, co ci tak ten kolor przeszkadza...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kabul14
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 01:19, 13 Lis '08
|
|
Poprawnie powinno się mówić kolorowy. Czarny jako określenie koloru skóry nie jest obraźliwe. Ale murzyn podobno obraża. Tak mi wytłumaczono.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Fanalityk
|
Wysłany: 02:39, 13 Lis '08
|
|
mnie uczono dokladnie inaczej, czyli murzyn = poprawnie..
kolorowy, czarny, zoltek, bialas to so niepoprawne wyrazenia..
nie wiem kto cie uczyl, ale widac byl dobry w tym co robil..
_________________ www.DavidIcke.pl
"Nasze poglady sa wyuczone, co nie znaczy ze sa prawdziwe.." Bill Hicks
Wiara to Ja, a Wiedza to moj Miecz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 04:07, 13 Lis '08
|
|
Wiesz kto mnie uczył Fanalityk? Życie mnie uczyło. Przebywanie w kraju gdzie żyje dużo afrykańczyków. Miałam dość częsty kontakt z afrykankami i je znam dość dobrze. Za granicą za kulturalne, uważa się mówienie ciemnoskóry lub kolorowy. Czarny też nie obraża. Nie mylić z pogardliwym czarnuch w języku polskim. We Włoszech w mediach na sławne kobiety typu Naomi Cambell, często mówi się pantera nera czyli czarna. I bynajmniej nie obraża. Wręcz przeciwnie. Słowo murzyn kojarzy mi się z niewolnictwem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Fanalityk
|
Wysłany: 04:51, 13 Lis '08
|
|
czarna pantera, a czarna suka to roznica, czyz nie?
ja mieszkam w usa gdzie murzynow jest tyle ze ci sie w pale nie miesci..
tych paru czarnych co widzialas we wloszech czy gdzie tam bylas nie mozna porywnywac
to sa malutkie mniejszosci i to oni sie dostosowywuja do bialych..
w usa jest inaczej, po za tym nikt nie mowi juz 'kolorowy'..
owszem termin 'czarny' jest uzywany - wsrod bialych lub murzynow, ale nie wtedy kiedy obie rasy sa razem..
jesli powiesz do czarnego 'NIGGA' to sie wkur..
jesli to powie jego czarny kolega to jest cool i spoko..
afrykanie to itak pewnie gleboko maja, nie zalezy im..
ale "cywilizowani" czarni to inna historia
pare lat temu chodzilem z czarna dziewczyna i uwierz mi.. schodzilem innym czarnym z drogi zanim ich zauwazylem.. to jest wciaz tabu. i to byl jeden z powodow dlaczego z nia nie jestem..
choc z drugiej strony czarny chlopak z biala dziewczyna jest odbierany bardziej pozytywnie.. to fakt..
wracajac do tematu..
nie bede wchodzil w szczegoly, ale ostatnio w usa bylo goraco jak przedstawiono dowody na to ze w armi usa dokonuje sie okolo 4000 gwaltow rocznie, glownie na kolorowych kobietach.. moze kolesie po prostu sie zemscili za kolezanke..
a "dowodca" z niego taki ze smiech.. mial bardzo niski stopien..
jednakze pisza w artykule ze to byli jego podwladni - zolnierze jak on..
zgwalcili jego zone a potem zabili oboje? odegrali sie
w armi stosunki sa bardzo scisle pomiedzy zolnierzami, a szczegolnie w marines, gdzie druzyna musi byc zgrana pzede wszystkim psychicznie...
strzal w tyl glowy to nic nowego w usa i nie trzeba sie doszukiwac spisku..
proponowalbym najpierw rozszerzyc wiedze na ten temat i dopiero potem sie produkowac Lara...
wg owe zabojstwo nie ma zupelni nic wspolnego z rasizmem, z ktorejkolwiek strony
i nie wierzyc mediom, bo oni podaja tylko czesc informacji, i to jeszcze zmodyfikowanej..
_________________ www.DavidIcke.pl
"Nasze poglady sa wyuczone, co nie znaczy ze sa prawdziwe.." Bill Hicks
Wiara to Ja, a Wiedza to moj Miecz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tomkiewicz
|
Wysłany: 20:05, 14 Lis '08
|
|
Lara, daleko mi od moralizowania, ale dostrzegam sprzeczność. Ciągle piszesz o tym, jacy Polacy buracy - i ogólnie rzecz biorąc, masz rację. Ale jak czytam Twoje posty - co rusz widzę zwroty typu "idioto", "jesteś dureń" itp. Sporo tego i dziwne to jest, zważywszy, że istnieją bardziej odpowiednie formy zachowania ostrego, kąśliwego "pióra". W odróżnieniu od zwykłego chamstwa, rzecz jasna. Gdybym od tylu lat nie siedział w temacie świadomość-nieświadomość, mógłbym powiedzieć "co za cham w spódnicy !". A tak, zawsze można zaproponować zanurkowanie w sobie po odpowiedzi na ważne pytania. Tylko, że to boli, bo jeśli dotyczy prawdy, to prawie zawsze - rodziców.
ps: Piszę to z troski, bo takie zachowania na forach zwykle ignoruję, ale tu pisze barrdzo mało kobiet. Nie szkoda zaniżać poziomu ?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|