W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Wierzysz? Uświadamiaj  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 1140
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Veritas

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:47, 18 Lut '09   Temat postu: Wierzysz? Uświadamiaj Odpowiedz z cytatem

//art z serii 'Chce dostać się do forum. Zapraszam do krótkiej lektury.

Temat: Jeśli tylko wierzysz - UŚWIADAMIAJ!.

Na głównej stronie forum podane jest wiele użytecznych linków, filmików
- jak na razie jestem na wstępnej fazie wtajemniczania się w teorie spisku
itp.

Jednak nie to będzie tematem mojego mini-arta. Nie chce się wymądrzać i
pisać tutaj tego co jest zawarte w treści tych filmów, byłoby to bowiem -
bez sensu. Autorzy tych dzieł na pewno lepiej to obrazują.

Chciałbym natomiast obudzić w użytkownikach chęć uświadamiania i
przekazywania nabytej wiedzy innym!. Osobiście, po oglądnięciu Zeitgeistów,
Pełnego Obrazu ["The Big Picture"] - którego nie ma w głównym linkach
obudziło się we mnie pewno zobowiązanie do uświadamiania ludzi, co się dzieje
we współczesnym świecie i czy tak na prawdę mamy pełną kontrole nad
swoim życiem.
Zacząłem swoją 'prace' nad poinformowaniem na FORUM KLASOWYM o całej
idei teorii spisku, podałem linki... I nastąpiła cisza. Namawiałem
poszczególnych moich kolegów do tego, żeby jednak poświęcili troche czasu i
wdarli się do dyskusji, po długich staraniach - udało mi się.
Ku mojemu zdziwieniu paru moich kolegów, których uważałem za osoby mało
inteligentne, ograniczone - zaczęły wypisywać sensowne opinie i
przemyślenia, co jednak zaobserwowałem?. Część z nich jest ograniczona MNÓSTWEM
stereotypów, które nie pozwalają im przyjmować innej prawdy, niż
dowiedzieli się z manipulowanych mediów czy od rodziców(nie chodzi tutaj tylko o
sprawy globalnego spisku, lecz ogólnie - o dowiadywaniu się o życiu
nowych rzeczy,łamaniu stereotypów), jest to związane, jak się dowiedziałem z
książki A.Robbinsa, że każda duża zmiana w naszym życiu traktowana jest
z długotrwałym cierpieniem (a nasze życie, podejmowanie decyzji opiera
się na doznawaniu przyjemności i unikaniu cierpienia) w związku z czym
rzadko decydujemy się na zmiany i trudno jest przyjąć do wiadomości, że w to
co wierzyli przez X lat, może ulec zmianie poprzez oglądnięcie jednego
czy dwóch filmów... .

DLATEGO apeluje, żebyśmy zrzucili z siebie tę 'niewidzialną otoczkę'
która nas ogranicza i zaczęli wierzyć i przekazywać tę wiedzę dalej.

// ~ Veritas
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
coyote

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:30, 18 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy masz coś wspólnego z kolegą Veritatis'em? Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Rosarian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:34, 18 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"którzy mówią do jasnowidzów: Nie miejcie widzeń! i do proroków: Nie prorokujcie nam nagiej prawdy! Mówcie nam pochlebstwa, prorokujcie złudzenia!" Większość ludzi jest taka i nic tego nie zmieni !!!Człowiek to ciało ,a każdy układ fizyczny dąży do jak najmniejszej energi !!!Proste.
Powrót do góry
Veritas

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:44, 18 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@coyote nie nie Smile czysty przypadek podobieństwa nicków.

@Rosarian

No tak masz rację, a jest to związane właśnie z tym, że ludzie boją się zmian, które wiążą się z cierpieniem związanym ze mianą ich dotychczasowych poglądów, poza tym ograniczenie stereotypami odgrywa ważną role. Są ludzie którzy 10h spędzają przed telewizorem dziennie.. w USA średnia spędzonego czasu przed telewizorem przeciętnego obywatela wynosi 8h!. Co takie coś robi z mózgu i światopoglądu? Właśnie.

Spotkałem się z krytykowaniem moich przemyśleń bez jakiegokolwiek rozeznania w temacie! - TO JEST NAJGORSZE. Żal mi takich osób. Szanuje osoby, które poznały 2 strony medalu i świadomie wybrali inny pogląd niż mój. To jest normalne, 2 osoby-2 zdania - jak mawia mój nauczyciel.

~Veritas.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:41, 19 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym powiedział, wiesz - uświadamiaj...Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:56, 20 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aya Sophia i tak mi mow !!! Tylko wiedza prawdziwa zasluguje na przekazywanie jej dalej.

Pozdrawiam Cie. Madrosc, to potega !
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:11, 20 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goska napisał:
Aya Sophia i tak mi mow !!! Tylko wiedza prawdziwa zasluguje na przekazywanie jej dalej.
Pozdrawiam Cie. Madrosc, to potega !

Pytaniem jest Małgorzato czym jest _prawdziwa_ wiedza, i jak można stwierdzić jej prawdziwość? Wink
Również serdecznie pozdrawiam;)
Powrót do góry
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:19, 21 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W szukaniu prawdy trzeba miec niemala wiedze szkolna. Ta wiedza szkolna byla na bardzo wysokim poziomie w Polsce do 1969 roku. Po pierwszej reformie tez nie bylo jeszcze tak bardzo zle z ta prawdziwa wiedza. Majac zaplecze w postaci prawdziwej wiedzy szkolnej mozna wyruszac na poszukiwanie prawdy. Ja wychodze z zalozenia, ze wszyscy ludzie na Ziemi wiedza wszystko, co na tej Ziemi sie dzieje. Nalezy szukac prawdy wsrod ludzi i opierac ja o przekazy rzadowe, ktore sa czesto namiastkowe. Trzeba umiec dobrze kojarzyc fakty i logicznie myslec. Nalezy tez zwracac uwage na te wiadomosci, ktorym rzady zaprzeczaja. Nalezy pamietac tez o tym, ze ludzie prawde podaja bezinteresownie.
Dozylismy takich czasow, ze czasem jeden swiadek, ktory mowi prawde musi nam wystarczyc.
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:36, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goska napisał:
Ja wychodze z zalozenia, ze wszyscy ludzie na Ziemi wiedza wszystko, co na tej Ziemi sie dzieje. Nalezy tez zwracac uwage na te wiadomosci, ktorym rzady zaprzeczaja. Nalezy pamietac tez o tym, ze ludzie prawde podaja bezinteresownie.

Ryzykowne stwierdzenie, które może okazać się całkowitą nieprawdą. Byłoby wspaniale, zaiste - ale to nic pewnego;)
Uważam że należy dywersyfikować źródła, jak to tylko możliwe, m.in z tego powodu jestem tutaj. Dzisiejsza edukacja to informacja, nie filozoficzna teoria wiedzy opierająca się właśnie na tym, o czym napisałaś.

W czasach społeczeństw informacyjnych...Informacja to pieniądz, niestety. Całe szczęście istnieje masa ludzi którzy nie podzielają tego poglądu - i działają wg zasady "dzielenie się wiedzą jest najwznioślejszą ze sztuk". Na szczęście Wink
Więcej wiary, mniej religii, więcej wiedzy, a mniej wiary Wink Wtedy staniemy na nogi!
Powrót do góry
przebudzony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:41, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli idzie o uświadamianie to lepiej rozmawiać z ludźmi na te tematy ale nie narzucać im punktu widzenia. Raczej trzeba starać się zaciekawić jakimiś faktami do danej sprawy. Ewentualnie dać namiary do stron, ale tylko jeśli sami nas o to poproszą po wcześniejszym zaciekawieniu. Nie narzucać się bo to daje odwrotny skutek.
Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Powrót do góry
wunderwaffel

PostWysłany: 15:03, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jeśli idzie o uświadamianie to lepiej rozmawiać z ludźmi na te tematy ale nie narzucać im punktu widzenia. Raczej trzeba starać się zaciekawić jakimiś faktami do danej sprawy. Ewentualnie dać namiary do stron, ale tylko jeśli sami nas o to poproszą po wcześniejszym zaciekawieniu. Nie narzucać się bo to daje odwrotny skutek.

@ Przebudzony: Znowu wróciłeś na ścieżkę apostolstwa?

Ale ta dogryska to była nawiasem . .

A szczerze . .

Chcecie uświadamiac po raz -enty a nie widze rezultatów waszego wcześniejszego "uświadamiania". Nazywanie wiedzy "uświadomieniem" jest chyba pomyłką.
Wystarcy tutaj wspomieć fakt jak "Najjaśniejsza Prawda" w Tokio chcąć "uświadomić" rozpuściła SARIN w tokijskim metrze. . .
Wykłady w bibliotekach/miejscach kultury - why not ale nie spodziewajcie się tłumów. Swoją drogą przygotowuje się na prezentacje z polskiego (znaczy dopiero teraz zaczynam "coś" robic i spoecjalnego tłoku w bilbliotece publicznej nie widzę. . .).

Filmy w stylu "Money as Debt" - why not ale dla mnie to wieje taką propagandą, że nawet Zeitgesit Addendum mnie odrzuca.
Taki film dokumentalny powinien być robiony w stylu BBC (mam na myśli teorię a nie praktykę). Przedstawiany jest problem - powiedzmy pieniądz jako zadłużenie - i ten kto robi ów film przedstawia go z punktu widzenia za i przeciw. Film ma być OBIEKTYWNY.
Drażni mnie w każdym filmie z teorią spiskową jest przedstawiany JEDEN punkt widzenia który wg autora jest JEDYNYM słusznym stwierzeniem, że on MA rację a TY (czyt. widz) jesteś debilem nie mogąc tago zaakceptować - co świetnie widac w obu Zeitgeistach gdzie widz prowadzony za rączke jest zarzucany setkami danych które masz rozumieć TAk albo spierdal . .
Ale powracając - wykład w formie słusznej gdzie SŁUCHACZ ma przyjąć treści jakie chcecie przekazać ma mieć pokazane dowody/dane/informacje z dwoch stron barykad. Powracając do takiego "Pieniądz jako zadłużenie". Nie mozna wciąż maglowac "Pieniądz to ZŁO" bo szary obywatel też to wie ale bez ów pieniądza żyć się nie da.

BTW: Ostatnio zauważylem, że dośc dużo ludzi zajmuje sie jakimiś teoriami głównie wokół 9/11.
Powrót do góry
lermmaker

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:28, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie

W na temat uswiadamiania mozna znalezc wiecej odgalezien, a nawet calkiem ciekawa "galaz".
Ostatnio zapoznaje sie z mitologia 21 wieku publikowana w sieci od 10 lat na stronie www.wingmakers.com
Cala masa juz nie tyle teorii spiskowych , co wypunktowanie ich przydatnosci pod wzgledem zastosowania do wspierania wlasnej osoby , w dazeniach do zrozumienia i wczuwania sie w sytuacje jakie sie wlasnie dzieja.
No wiec wywiady z jakims dezerterem z NSA, Fajne spojrzenie na Bilderberg Grop,Ekstraterestials as One,Mind Prison Complex, itd
Ktos sie postaral i nadal stara. O ile na oficjalnej stronie matce widac ,ze musza z czegos sie finansowac, o tyle na polskich( link ponizej) nic nie wskazuje na komercyjnosc. Naiwnosc Polakow czy pasja i zamilowanie do tematu- tego nie wiem.
www.wingmakers.pl i forum www.wingmakers.fora.pl calkiem znosnie tlumaczy kilkaset stron badz co badz ciezkawego tematu.
Osobiscie lubie takie zawijasy umyslowe i zapoznaje sie z tym.
Strony sprzedaja tez produkty pochodzenia "obcego"- ze tak napisze, ale oplata za dolaczenie do garstki wtajemniczonych nie jest wysoka za plyty prawdy Wink
jakies 15 dolcow i ambient w ciekawym new ageowiskim wydaniu mozna nabyc i sie wsluchiwac. Jak na razie nie kupilem ale obaczym.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Oponamotopek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:31, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrym sposobem jest sprowadzenie rozmówcy do granic kompletnego bez sensu, glupoty. Zręcznie wpleciona ironia w dialog działa równie dobrze Smile
Powrót do góry
przebudzony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:41, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wunderwaffel napisał:
Cytat:

@ Przebudzony: Znowu wróciłeś na ścieżkę apostolstwa?

Hie he. Nie wracam do niczego. Powiem nawet że im dłużej śledzę wiele wątków tutaj, tym bardziej zauważam że niektóre sprawy oraz tezy są forowane na siłę.
Do wielu rzeczy nie jestem przekonany. I nie bawię się w żadne akcje propagandowe. Czasami lubię z kimś pogadać na te tematy i wcale nie ma to na celu przekonywania do niczego. Stwierdzam też że wiele rzeczy mnie nie przekonuje: jak choćby Zeitgesit Addendum i wizja nierealnego projektu Wenus.

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Mianowicie wiele wątków tutaj powoduje u niektórych histerię i może przyczynić się do zwiększonego poczucia zagrożenia wśród niektórych ludzi. Bardziej doprowadzają do dezinformacji niż informacji. Lansowane na siłę straszenie New World Order też jest moim zdaniem na wyrost.
Kusi mnie żeby napisać więcej, ale się powstrzymam bo zaraz wszyscy maniacy chcący zbawiać świat wytoczą przeciwko mnie działa.
Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: