Ku Klux Klan nie jest zakazany, gdyż wszelkie idee są zezwolone przez konstytucje tak samo jak zakładahnie nowych religii czy cholera wie czego.
Cytat: |
Być może z tego powodu (wyboru Obamy) rasiści są bardziej nabuzowani, jak dla mnie to normalny odruch dla rasistowskich społeczności, ale żeby znowu przypisywać czyjeś osobiste pretensje za kolor skóry do mediów, których niecnym planem jest wzbudzenie nienawiści do czegoś tam jest dla mnie z mojego punktu widzenia paranoiczne - w powiązaniu z innymi zbzikowanymi nadinterpretacjami prowadzących do strachu. |
Nawet nie wiesz w czym się rasizm objawia. Oni by murzynów czy Żydów by szanowali gdyby siedzieli tam gdzie ich miejsce. Tak jak w 1 kawale:
Bóg powiedział do przedstawicieli 3 ras na Ziemi (żółtych, białych i czarnych) że spełnui po 1 życzeni.
Murzyn: Chce aby wszyscy mudzyni byli w Afryce
Puf i tak sie stało
Żółty: Chce aby wszyscy Żydzi znalezli się w Jerozolimie
Puf i tak sie stało
Biały: Czarni mieszkają w Afryce a izraelici zostali wywaleni na bliski wschód - czego można chciec więcej!
Wszystkie organizacje rasistowskie sa ultranacjonalistyczne a co z tym idzie szowinistyczne. Jak jesteś rasistą to od razu masz nalepkę nacjonalisty oraz szowinisty. Bo nie chce murzynów w swoim kraju a inne nacje dyskryminujesz.
Ale do czego dąże. W 1 punkcie się zgadzam z rasistami - jeśli ludzie różnych kolorów czy nacji zbierają się w 1 miejscu dochodzi do konfliktów. Tj wojny wybuchające w USA pomiędzy China Townem a Bronxami czy innymi czarnymi dzielnicami. Gdyby każdy siedział gdzie mu dupsko każe to by tych konfliktów nie było.
Jak mam miasto i ono w pewnym momencie dostaje napływ ludności obcej to musze im wyszczególnic dzielnice gdyż (tu uwaga) trzeba im jakoś zapewnić bezpieczeństwo. Inna sprawa to ta iż ta obca ludnośc do tolerancyjnych nie należy - biały + czarna dzielnica = piszczele i trupia czaszka.
Gdy za dużo ludzi tej samej rasy skupia się na tym samym terenie dochodzi do ksenofobii oraz szowinizmu. "My jesteśmy najlepsi a wy to kupa gnoju - WYPIERDALAĆ".
Gdybysmy żyli w społeczeństwach o bardzo dużych kontrastach, mieszkając okno w okno słowo ksenofobia nigdy by nie powstało tak samo jak słowo rasizm.
Inna sprawa to ta iż rasizmu chwytają sie osoby z nizim społecznych które zrzucają swoje niepowidzenia na rase czarną która "zabrała mi pracę". Bo pracują taniej.
Zreszta jako ludzie myslący sami powinniście do tgo dojść. Jesli zaczniesz ludzi dzielić na czarnych i białych to o jakiejkolwiek tolerancji brak tu mowy. Jednakże nie można wywyższac osoby pokrzywdzone i budowac jakies pojęcia które rodza się w głowach chorych osób psychicznie. To tak jakby powiedziec iż Martin Luther King w swoim przemówieniu "I had a dream..." miał zupełnie co innego na myśli.
Media w USA nigdy dotad nie zajmowaly sie tak tematyka black on white i white on black crime jak w ostatnich miesiacach, conajmniej od czasu kiedy policja zamordowala Rodney'a Kinga w LA na poczatku lat 90ych o ile dobrze pamietam, co wywolalo ogromne zamieszki z miescie Aniolow. |
Tak a powiedz mi że nie słyszałeś w swoim otoczeniu kawałów o cyganach, Zydach itd?
Że w telewizji nie trajkocze sie o tym że biedne dzielnice w Polsce to głównie ludnośc cygańska, rumuńska (cygan to nie rumun. Cygan nazywa siebie "Romem - człowiekiem" a rumun "Dakiem - od ludu zamieszkującego rumunie w starożytności nazwany Dacją")itd.
Włącz sobie "Interwencje" i zobacz sobie kto kogo zabił i kogo oskarżają 9znowu zły cygan?).
A czy grupki skinheadów to powrót nazizmu? |
A NOP - Narodowe Odrodzenie Polski? A taka sobie partyjka ludzi ze Wszechpolaków, skinheadów itd. mało tego jest to partia! A przyczepić sie nie moga bo nie ma jasno napisane w ich statucie iż 'sa partią faszyzującą".