W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Policjant do manifestanta: ...  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 900
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:01, 01 Maj '07   Temat postu: Policjant do manifestanta: ... Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.onet.pl/1528726,11,item.html
Cytat:
Policjant do manifestanta: umyj się

"Akcja Alternatywna Naszość" organizująca happening z okazji 1 maja w Poznaniu wydała oświadczenie, w którym oskarża policję o stosowanie brutalnych metod. - Po raz pierwszy coś takiego spotkało członków naszej organizacji, mimo że często urządzamy różne akcje - powiedział Onet.pl lider "Naszości" Piotr Lisiewicz.

"Naszość" protestuje przeciwko informacjom policji, jakoby jeden z uczestników zdarzenia uderzył policjanta. - Filip Rdesiński, któremu policja postawiła taki zarzut został pobity przez policjantów na komisariacie, a jedyne co robił to wyrywał się z powodu bólu, gdy policjanci wykręcali mu ręce - czytamy w oświadczeniu.

Według relacji Lisiewicz na komisariacie policjanci wielokrotnie obrażali zatrzymanych słowami: "możesz dostać łomot", "wyglądasz jak śmieć", "masz gąbkę zamiast mózgu", "umyj się", "skąd się wziąłeś z dworca?"., - O tych zarzutach "Naszości" pierwszy raz słyszę. Z dotychczasowych ustaleń wynika, że policjanci podczas przeprowadzania czynności postępowali zgodnie z prawem - powiedział Onet.pl asp. Zbigniew Paszkiewicz z zespołu prasowego Komendy Miejskiej Policji w Poznaniu.

Stwierdził również, że podczas zajścia dwóch policjantów zostało uderzonych, a podejrzany o ten czyn przebywa obecnie na policyjnej izbie zatrzymań. - Sprawa trafi jutro do sądu i zostanie przeprowadzona w ramach trybu przyśpieszonego - dodał Paszkiewicz

Ha. też się raz poskarżyłem na to, że policjanci nie przestrzegali prawa gdzy mine gnębili... I też odpowiedzili mi, że " policjanci podczas przeprowadzania czynności postępowali zgodnie z prawem".
Ale ja wiem jaka była prawda. Faszystowskie skurwysynki, co myślą, że mają broń i prawo za sobą to mogą człowiekiem bezkarnie pomiatać. I tak też robią.

Cieszę się tylko z tego, że inni ludzie nienawidzą pał tak samo jak ja, z tego samego powodu. I będzie nas przybywać w państwie policyjnym.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: