W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

polskie piekło - żródło  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 676
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cichy007

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:22, 26 Paź '08   Temat postu: polskie piekło - żródło Odpowiedz z cytatem

Czas wyprodukować filmy w stylu Zeitgeist dotyczące naszego kraju - tematów jest bardzo dużo. Ale w odróżnieniu od czarnych scenariuszy zachodnich (uzasadnionych) do polskiego widza można adresować coś inspirującego ponieważ my jako naród znamy się jedynie na "wolności" a ten produkt z tego co widać będzie wkrótce najbardziej poszukiwany na świecie... Szukam ludzi do współpracy aby wyprodukować taki film: tytuł roboczy "Alchemia przejrzystości - od kombinatorstwa do współpracy" Film ma wytłumaczyć jakie są źródła "polskiego piekła", co z tego wynika, co zrobić aby przekroczyć ograniczenia przeszłości (wyjść z tego piekła ogólnej słabości i niemocy). pozdrawiam cichy007

poszukiwani są graficy, muzycy, specjaliści od multimediów, ludzie z cierpliwością mający serce do tzw. badania źródeł (research) w internecie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:04, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na współpracę brak mi czasu.
Ale zaproponuję umieścić tam kilka wątków.
Fragment z filmu "nocna zmiana", gdzie wałęsa pytają się czy współpracował, i jego reakcję.
Tego naćpanego posła, którego wyprowadzili z sejmu,
Warto też wrzucić wazeliniarza Giertycha, który złożył głowę na ramieniu ojca Rydzyka.
Napranego Kwaskiego, który przemawia po rosyjsku.
I wiele wiele innych !!

Film tego typu to super pomysł !!
Może być tylko problem z pozyskaniem dobrej jakości materiałów filmowych...
Ew. trzeba prosić autorów filmików z youtube, i videogoogle, aby udostępnili lepszej jakości źródła.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
EL BISKUP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:40, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli trzeba grafiki 3D to chętnie pomogę. Mam też zdolnego muzyka do scieżki dźwiękowej. A co do dobrej jakości filmów to są dostępne w legalny sposób. Dajcie znać jakich trzeba a zobaczę co da się zrobić.
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:04, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wyobrażam sobie tego filmu bez Andrzeja Leppera... Smile
Powrót do góry
piotr147

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:03, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli będą potrzebne zdjęcia z Krakowa pisz śmiało.
Z braku perspektyw mam dużo czasu ...
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:21, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Produkcja takiego filmu chodzi za mną już długi czas. Tylko, że co innego chcieć taki film zrobić, a co innego wiedzieć tyle, żeby taki film zrobić, a już zupełnie inną bajką jest przedstawienie tego tak, żeby miało ręce i nogi.
Nie chcę tutaj sugerować, że nie wiecie co robicie, natomiast śmiem twierdzić, że nie ma jednostronnego polskiego punktu widzenia NWO. To są lata poszukiwań dowodów, wywiady, narażanie się aparatowi państwowemu czy służbom. Dobrze by było, żeby głównym trzonem takiego filmu nie była Nocna Zmiana wymieszana z szeregiem spekulacji wzmocniona o zachodnie wzorce.

Bo np. zamiast wrzucać Giertycha z rydzykiem lepiej wrzucić pożegnalną mowę Giertycha

Z tym, że trzeba by to zrobić tak, żeby nie zrobić z niego bohatera, a jednocześnie, żeby go nie zdyskredytować, bo wtedy powyższe straci na wartości. Itd, itp. Uważam, że to jest ogromne przedsięwzięcie, wymagające przede wszystkim ustalenia jakiegoś punktu widzenia na samym początku, a dopiero potem można by się zabrać za wstępną realizację.

Jeżeli to ma być robione z głową. Chętnie pomogę.
piotr147

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:29, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobry reżyser i po sprawie ..
Poszukać młody co dorabia w amatorskich teatrach ktoś podoła ...
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:38, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aqualinespirit
Cytat:

No czyli wniosek taki:

Weźcie to zróbcie z głową to i ja pomogę...to i ja się dołączę...

HMM właśnie nim coś zrobicie pomyślcie 1000 razy jak to zrobić i w jaki sposób wziąć odpowiedzialność za taki projekt, żeby potem nie było ....

-nie to on niedobrze zrobił...
-nie to Ty zepsułeś ten projekt bo...
-nie to jego wina , gdyż....
-ja nie miałem nic z tym wspólnego...

Także słowo odpowiedzialność ma bardzo ogromne znacznie w tej kwestii ...dorosłość wiąże się z odpowiedzialnością...
Czy jesteście gotowi wziąć odpowiedzialność ....każdy z osobna...każdy za swój kawałek włożonej pracy w taki film ?
Powrót do góry
Millais

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:43, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomysł świetny!

Ale myślę, że pomysłodawcy chodzi o coś zgoła innego. Nie sztuka zrobić z filmu szopkę, albo komedię z Lepperem w roli głównej. Pomysł z pokazywaniem polityków w kompromitujących sytuacjach niczego nie uczy i nie odkrywa. To znają wszyscy Polacy. Myślę, że chodzi o dokument pokazujący jak łatwo obywatele naszego kraju wpadają w pułapkę ufności wobec władzy... cokolwiek ona oznacza. Jak z powodu przeszłości ufają autorytetom jako prawdzie zamiast prawdzie jako autorytetowi. Bagnem, lub jak sugeruje cichy "piekłem" jest nasz bezprecedensowy charakter Polaka/katolika ( po ukośniku można wpisać cokolwiek) który wciąż pod wpływem poprzedniego ustroju nie potrafi samodzielnie myśleć.

To co bym sugerował, to udział polaków w grupie Bilderbergów, nadchodzące bankructwo ZUS-u, NBP i jego machloje, Kościół katolicki... oraz wiele innych pokazujących czym w istocie jest Polak/katolik, Polak/wyborca wobec władzy i jej manipulacji. Warto też przyjrzeć się na wzór filmu "Orwell przewraca się w grobie" naszym mediom.

proponuję zacząć od przyzwoitego scenariusza, którego części mogliby sugerować wraz z obszernymi materiałami forumowicze.

pozdrawiam
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:55, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tańcząca z wilkami napisał:
Aqualinespirit
Cytat:

No czyli wniosek taki:

Weźcie to zróbcie z głową to i ja pomogę...to i ja się dołączę...[...]

O, przepraszam bardzo. Ja nie użyłem trybu dokonanego. Powiedziałem robione, a nie zróbcie. Gdzie w domyśle założyłem, że skoro taki wątek na forum już się pojawił - jest to właśnie najlepsze miejsce na ustalenie planu, przy czym nie chciałem tego jawnie sugerować w sposób oczywisty z tego tytułu, że autor tego wątku prosi o pomoc w realizacji tego przedsięwzięcia, a nie mówi nic o grupowym pisaniu scenariusza. Jego pomysł - jego decyzja. Nie chciałem się wpieprzać w jego zamiary - czekam zatem na jego reakcję sugerując jednocześnie swoją pomoc.
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:00, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Racja,
film mógłby jasno ukazywac jak politycy kpią z wyborców, dając bezpodstawne i bzdurne obietnice, typu 100 milionów Wałęsy, itp.
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:05, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm , a ja myślałam ,ze cichy szuka ludzi do współpracy

cichy007

Cytat:
Szukam ludzi do współpracy aby wyprodukować taki film: tytuł roboczy "Alchemia przejrzystości - od kombinatorstwa do współpracy" Film ma wytłumaczyć jakie są źródła "polskiego piekła", co z tego wynika, co zrobić aby przekroczyć ograniczenia przeszłości (wyjść z tego piekła ogólnej słabości i niemocy)

@Aqua
P.S faktem jest przyznaje było użyte przez Ciebie słowo robione , a nie zróbcie ...była to po prostu moja interpretacja , która być może jest moją nadinterpretacją...
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:11, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się sugerowałem głównie tą częścią wypowiedzi

cichy007 napisał:

poszukiwani są graficy, muzycy, specjaliści od multimediów, ludzie z cierpliwością mający serce do tzw. badania źródeł (research) w internecie.

Zatem równie dobrze to ja mogłem nie zrozumieć Cichego Wink

Chociaż zawsze można zwalić wszystko na niego i stwierdzić, że po prostu on się niejasno wyraził Mr. Green
Rivera

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:08, 27 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem taki film powinien sie konceentrowac na najwazniejszych sprawach, czyli sprawach miedzynarodowych. Tematy jak Eurokołchoz (UE) i jego wplyw na ksztalt naszej przyszlosci oraz Polska jako wasal i dupodajca Stanow bezposrednio kontrolowanych przez CFR (51 stan).

Jesli zaczniecie sie bebłać w bajzlu polskiej polityki pod tytulem Lepper, Rydzyk czy Palikot to film stanie sie parodia, marnym zartem. Olejcie tych debili bo nie maja zadnego wplywu (oprocz Rydzyka) na ksztalt polskiej polityki. Zapominacie ze jestesmy 51 stanem i to w Waszyngtonie znajduje sie centrum dowodzenia, bezposrednio nad nami. 51 stan, albo kolejny -stan ZSRR tym razem pod bandera Unii Europejskiej. Cos jak Uzbekistan, tylko Polandistan albo scos w tym stylu Laughing
cichy007

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:27, 28 Paź '08   Temat postu: polskie piekło - żródło Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Poniżej kilka wyjaśnień z mojej strony. Cel filmu: (i) demitologizacja niektórych powszechnie uznanych prawd, np. walka z korupcją jest dobra albo że w Polsce uda się wprowadzić jedno okienko dla przedsiębiorców, (ii) wyjaśnienie przyczyny niektórych naszych odwiecznych dylematów, np. nieumiejętność współpracy - dobrze to widać na przykładzie ustawy partnerstwo publiczno-prywatne - ta bardzo ważna ustawa nie funkcjonuje w polskich realiach zupełnie, (iii) pokazanie, że nasze problemy mają naturę strukturalną, a nie wynikają z jakiegoś przypadkowego biegu historii, w tym kontekście słowo "strukturalny" odnosi się do zawartości naszej zbiorowej podświadomości (iv) pokazanie kierunku zmiany, gdzie na taki kierunek składają się: przejrzystość, współpraca, technologia myślenia.

To wszystko brzmi może trochę ciężko ale zapewniam Was, że jest to bardzo proste i zrozumiałe. Udało mi się już "przetestować" idee o których piszę (w formie otwartej i publicznej prezentacji skierowanej do różnych grup ludzi: począwszy od anestezjologa, poprzez ludzi biznesu, specjalistach od systemów jakości i wreszcie na ezoterykach skończywszy. Prezentacja została bardzo dobrze przyjęta a przekaz zrozumiany.

Klucz filmu czy też jego przekaż zawiera się na niżej zaprezentowanym "slide
http://www.flickr.com/photos/ftcpl/29813.....mg][/url].

Cały projekt jest bardzo skomplikowany, wymaga profesjonalnego podejścia i grupy ludzi, którzy go zrozumieją, i gotowi są się w to zaangażować. Oczywiście warunki udziału w takim projekcie obowiązki/korzyści to wszystko musi znaleźć swój wyraz w odpowiedniej umowie.

Scenariusz jest w trakcie pisania, budżet również. Pozostałe elementy projektu będą pojawiać się stopniowo.

Ten film nie ma odnosić się do tego co jest (Lepper, Giertych), jeśli taka postać się pojawi to tylko na chwilę jako przykład konkretnego zjawiska/procesu, a nie jako bohater naszych czasów.

pozdrawiam,
cichy007
p.s. ja zawsze robię literówki za co z góry przepraszam - do zespołu przyda się więc rówież korektor:-)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: