W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Krach - gdzie jest dno?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 1529
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Glopez

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:42, 11 Paź '08   Temat postu: Krach - gdzie jest dno? Odpowiedz z cytatem

Zainteresowała mnie ciekawa informacja:

http://wiadomosci.onet.pl/1842044,12,item.html

Cytat:
"Wielki krach", "Gdzie jest dno?"
Na czołowych stronach wiodących polskich dzienników dominują informacje o rozlewającym się w świecie kryzysie finansów.

[...]

W "Wyborczej" przeczytamy także m.in. zapowiedź wkroczenia do akcji Narodowego Banku Polskiego, który ma przedstawić "pakiet zaufania". Tu także bolesna dla przyszłych kredytobiorców informacja, że Komisja Nadzoru Finansowego zamierza zalecić bankom, by udzielały kredytów hipotecznych tylko tym, którzy są w stanie dołożyć z własnej kieszeni jedną trzecią ceny mieszkania.

W tej gazecie znajduje się również pouczająca informacja, że od pewnego czasu trzeba było uważnie patrzeć na ręce finansistom... watykańskim, bo oni właśnie okazali się najbardziej przewidujący i już kilka miesięcy temu zarządzili odwrót z rynku akcji w obawie przed rychłym krachem.

itd.

Coraz częściej piszą i mówią takie rzeczy. To dobrze, ale nie mam zielonego pojęcia, dlaczego takie teksty przechodzą...

Szkoda, że niewiele osób wyciąga wnioski.
bury

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:06, 11 Paź '08   Temat postu: Re: [krach]Gdzie jest dno? Odpowiedz z cytatem

GibkiLopez napisał:

Coraz częściej piszą i mówią takie rzeczy. To dobrze, ale nie mam zielonego pojęcia, dlaczego takie teksty przechodzą...

Szkoda, że niewiele osób wyciąga wnioski.

No w końcu Bestia ma pokonać Babilon...
Rivera

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:52, 11 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
od pewnego czasu trzeba było uważnie patrzeć na ręce finansistom... watykańskim, bo oni właśnie okazali się najbardziej przewidujący i już kilka miesięcy temu zarządzili odwrót z rynku akcji w obawie przed rychłym krachem.

To mnie nie dziwi, siatka wywiadowcza Watykanu stoi ponad kazda inna, poza tym to oni stoja za NWO wiec maja info z pierwszej reki

Ale dziwi mnie to ze wszechmocni Zydzi ktrozy w znacznej czesci sa odpowiedzialni za swiatowa bankowosc traca grunt pod nogami, bo caly ten kryzys dazy do tego ze banki zostana znacjonalizowane i poddane pod kontrole tzw Global Monetary Authority omawiany w kongresie USA i na wszelkich szczytach politycznych ostatnio majacych miejsce. Syjonisci dostaja tym kryzysem w dupsko, bo banki bankrutuja i laduja w rekach rzadow. z deszczu pod rynne Laughing
otelodreiP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:00, 12 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rivera napisał:
Cytat:
od pewnego czasu trzeba było uważnie patrzeć na ręce finansistom... watykańskim, bo oni właśnie okazali się najbardziej przewidujący i już kilka miesięcy temu zarządzili odwrót z rynku akcji w obawie przed rychłym krachem.

To mnie nie dziwi, siatka wywiadowcza Watykanu stoi ponad kazda inna, poza tym to oni stoja za NWO wiec maja info z pierwszej reki

Dzizas...
nazwij mnie szpegiem z watykanu LOL
Kto sie zna na forexie ten przewidywal "krach" juz ponad rok temu...
i nie trzeba we wszystko mieszac watykanu LOL
czlowieku daj se na luz z tymi jezuitami...

przyklad
kwiecien 2008 Valeriy

http://forexnews.com/forum/forum.asp?f=generalforum&s=703695
Glopez

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:04, 12 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, chodziło mi o trochę inny aspekt tego newsa.

To że Watykan ma dobrych ekonomistów - ok.

Chodzi mi o to, że jeśli coś takiego powiedziałbym głośno jakiś czas temu to byłoby przez wielu ludzi uważane jako kłamstwo - jak to "Papież (jego ludzie) grają na giełdzie? Bluźnierstwo!"

Zwracam uwagę na fakt, że całkiem jeszcze niedawno w mainstreamie nie było słychać o takich sprawach, a dzisiaj się to mówi i ludzie nie zwracają uwagi. Po tym wczorajszym newsie kładąc się spać ok. południa włączyłem Trójkę. Był temat o bankructwie Islandii i jakiś ekonomista bez żadnego obciachu mówi, że konieczny jest nowy porządek świata bo bez tego nic się nie da zrobić. Bezpośrednio.

Natomiast pamiętam z własnego doświadczenia jak 1 może 2 miesiące temu zostałem wyśmiany za to, że uważam że wojna w Iraku to wojna o ropę i że naoglądałem się farenheitów itd.

Więc widzę niesamowite zmiany - widocznie goście są już odpowiednio przygotowani i coraz mniej się kryją. Sad
Rep

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:24, 20 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak to mowi David Icke : Kryzys, reakcja , rozwiazanie.
Tworza kryzys, pojawia sie reakcjia i daja nam rozwiazanie ktore mieli przygotowane.
Inna sprawa ze uogolnianie ze syjonisci (bankierzy) dostaja po dupie nie jest wlasciwe - sa tacy co na tym sie jeszcze bardziej bogaca - przyklad JP Morgan - ktory jest oskarzany o to ze zablokowal srodki Lehman Brothers i w ten sposob przyczynil sie do jego upadku.
JP. Morgan za przyslowiowe grosze przejmuje aktywa innych bankow i dostaje na to jeszcze srodki od rzadu USA.
Pdejrzewam ze ten nowy porzadek finansowy bedzie utrudnial konkurencje oraz ulatwial zycie kretaczom z ukladu.

JPMorgan Responsible for the Destruction of U.S. Financial System
http://www.marketoracle.co.uk/Article6826.html

*Nie odpowiadam na posty lekcewazace i niskiego poziomu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: