Wyspa - taki cytacik:
Cytat: |
Rewolucyjność i nowatorstwo zastosowanej w broni TASER technologii polega na generowaniu przez broń sygnałów elektrycznych imitujących sygnały wysyłane przez ludzki mózg do sterowania mięśniami szkieletowymi i odebraniu napastnikowi kontroli nad własnym ciałem.
TASER powoduje natychmiastowe, całkowite, a jednocześnie tymczasowe i całkowicie odwracalne obezwładnienie osoby agresywnej lub niebezpiecznej nie wyrządzając jej najmniejszej szkody. To wszystko osiągniemy bez konieczności użycia broni palnej.
Ponieważ TASER działa na poziomie centralnego układu nerwowego - przed jego działaniem nie można się obronić, działa równie bezwzględnie na najsilniejsze i najbardziej sprawne fizycznie osoby.
Jej działanie nie pozostawia jednak żadnych długotrwałych następstw, a przeprowadzane wielokrotnie badania wykazują jej obojętność dla pracy mięśnia sercowego lub rozruszników serca.
Zasięg działania TASER'a wynosi 4,60 metra, a sygnał obezwładniający pokonuje nawet barierę, jaką stanowi warstwa ubrania o łącznej grubości 5 cm. |
sa tez tansze modele
najtanszy mozna juz kupic za 1700 zl
az sie dziwie ze ta bron nie jest wykorzystywana podczas napadow
cicha i potencjalnie nie zabijajaca.
p4lm - to bardzo dobrze ci sie kojarzy (avatar)
na dniach ma wyjsc trzecia odslona tego tytulu. bylbym niesamowicie nagrzany z tego powodu gdyby nie przerobili jej na fpp
nie moge grac w tego typu gry bo mi sie niedobrze robi - bozia czuwa abym sie zbytnio nie stoczyl heheh
z reszta i tak juz nie mam na takie rzeczy czasu...