Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 17:07, 25 Wrz '08
Temat postu: Chińskie "lądowanie na księżycu"
Cytat:
"Boski statek" na niebie - komiczna wpadka Chin
AFP
Statek kosmiczny Shenzhou 7 ("Boski statek") z trzema astronautami został wystrzelony z chińskiego centrum kosmicznego w Jiuquan na pustyni Gobi na północnym zachodzie Chin. To trzecia załogowa misja kosmiczna Chin.
Chińska agencja Xinhua niezwykle barwnie opisała od dawna oczekiwaną misję chińskich astronautów. Problem w tym, że tekst ukazał się na stronie internetowej... jeszcze przed wystrzeleniem pojazdu kosmicznego Shenzhou 7 z kosmodromu w Chinach - podała agencja Associated Press.
Depesza chińskiej agencji miała datę 27 września, a czytelnicy mogli w niej znaleźć nawet zapis rozmowy astronautów. Tekst, dostępny przez większość dnia, został już usunięty ze strony Xinhuanet.com.
REKLAMA Czytaj dalej
Agencja sugestywnie opisała przygotowania do startu i odliczanie, a także zacytowała komunikaty wydawane przez astronautów. W tekście znalazła się też scena, w której "statek znika za horyzontem", a "przez cichy Ocean Spokojny" niosą się owacje.
Pracownik Xinhua, z którym skontaktowała się AP, wyjaśnił, że doszło do "błędu technicznego".
Misja Shenzhou 7 to nie pierwszy chiński załogowy lot kosmiczny. Jednak po raz pierwszy jeden z astronautów opuści statek i wyjdzie w przestrzeń kosmiczną.
W 2003 roku Chiny stały się trzecim - po USA i Rosji - krajem świata, który wysłał w kosmos pojazd z astronautą na pokładzie. W 2005 r. w kosmosie przebywała druga, dwuosobowa chińska misja. W ubiegłym roku Chiny wystrzeliły też własną sondę księżycową.
zrodlo:onet
coniektorym to pomoże w glebszej swiadomosci o przekretach zwiazanych z misjami Apollo:)
Wysłany: 17:37, 25 Wrz '08
Temat postu:
A co Chińskie "błędy techniczne" mają wspólnego z misjami Apollo?
Chyba pomoże pogłębić kompleks spiskowego wariactwa, żeby wszystko sprowadzać do jednego.
Wysłany: 18:57, 25 Wrz '08
Temat postu:
Równie dobrze mogłeś powiedzieć, że to jest dowód na nigdy nie mający miejsca holokaust i byłoby to tak samo durne jak to wyżej. Z takim podejściem można kwestionować dosłownie wszystko.
Wysłany: 19:12, 25 Wrz '08
Temat postu:
Opacznie zrozumiałeś moje słowa. Napisałem, że to jest dowód na to, że władze nie mają skrupułów by w ten sposób oszukiwać obywateli. Skoro takich nie mają (bo nawet przyłapane nadal kłamią w żywe oczy) to oznacza, że mogli to robić z innymi projektami kosmicznymi.
Konkretnie, rzeczywistość nie miała wiele wspólnego z tym co działo się rzeczywiście w projekcie.
Wysłany: 19:19, 25 Wrz '08
Temat postu:
Ja nie do Ciebie To było odnośnie pierwszego posta. Czyli do p4lma. Chyba nie muszę podawać przykładów co do śmieszności bezpodstawnego (no chyba, że w ramach przypuszczeń, ale nie "pogłębiania" czy też "umacniania się w prawdziwości teorii spiskowej" jak to zrozumiałem, jeśli nie tak to sory) powiązania Chińskich incydentów z lotami Apollo. W ten sposób można wymyślać wszystko.
Wysłany: 19:41, 25 Wrz '08
Temat postu:
Tu nie chodzi o wymyślanie, tylko o pokazanie na konkretnych przykładach narzędzi jakimi posługuje się władza.
Jeszcze kilka lat temu nikt by nie uwierzył, że władza takie rzeczy planuje. Dziś wierzy niewielu, co będzie jutro, zobaczymy
Wysłany: 20:02, 25 Wrz '08
Temat postu:
Ja na miejscu Chińczyków też bym przy tak ważnej misji zaplanował nawet to co mają mówić. Dla mnie to nic dziwnego, a że błąd techniczny... no cóż zdarza się.
Wysłany: 20:13, 25 Wrz '08
Temat postu:
Nawet o tym dzisiaj mówili w telewizorku w "wiadomościach" o 19:30...
Tak właśnie traktuje się bydło hodowlane jakim dla nich jesteśmy....
Można puszczać co się chce...apollo, hadrony, marsa....itd
_________________ Piłeś...nie jedź!
Nie piłeś...napij się!