W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

światowe przywództwo  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 834
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mamkalosze

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:13, 24 Wrz '08   Temat postu: światowe przywództwo Odpowiedz z cytatem

nie jestem zwolennikiem spiskowych teorii dziejów, podobał mi się dokument ''Zeitgeist'' ale nie miałem ochoty go traktować w 100 % poważnie;

niemniej po przeczytaniu wiadomości, której treść znajdziecie poniżej, i po ponownym obejrzeniu części wspomnianego dokumentu dotyczącej FED, trochę nie wiem co sobie myśleć;

wiadomość nie zwróciłaby mojej uwagi gdyby nie sformułowanie, które zawarłem w temacie wątku;

pewnie już to widzieliście, ale na wszelki wypadek podrzucam;

oto link i treść:

http://wiadomosci.onet.pl/1830548,12,item.html

"Należy ustanowić »światowe przywództwo«"
Sekretarz Generalny ONZ, Ban Ki Moon
AFP

Sekretarz generalny ONZ Ban Ki Mun wezwał do ustanowienia "światowego przywództwa" w obliczu globalnych kryzysów i do oparcia się pokusom narodowych egoizmów.
Otwierając posiedzenie Zgromadzenia Ogólnego Narodów Zjednoczonych, zaznaczył, że globalny kryzys finansowy zagraża powodzeniu wysiłków na rzecz zmniejszenia ubóstwa na świecie i sprawia, że konieczna staje się mniej "bezkrytyczna wiara w »magię« rynku".

Finansowa niepewność na światowych rynkach zagraża realizacji Milenijnych Celów Rozwoju, ustanowionych przez ONZ w 2000 roku, zmierzających do zmniejszenia o połowę światowego ubóstwa do roku 2015 - powiedział. - Globalny kryzys finansowy zagraża całej naszej pracy - finansowaniu rozwoju, wydatkom na cele społeczne w krajach bogatych i biednych - mówił do światowych przywódców zgromadzonych na dorocznym posiedzeniu w Nowym Jorku.

Według sekretarza generalnego ONZ przyszedł czas na globalne przywództwo i współpracę, nie konfrontację.

- Potrzebujemy nowego rozumienia etyki biznesu i rządzenia, nacechowanego większym współczuciem i mniej bezkrytyczną wiarą w "magię" rynku - podkreślił Ban, wzywając do wspólnego działania i ustanowienia globalnego przywództwa.

- Stoimy w obliczu globalnego kryzysu finansowego. Globalnego kryzysu energetycznego. Globalnego kryzysu żywnościowego - wyliczał sekretarz generalny, wymieniając też impas, w jakim utknęły wielostronne negocjacje w sprawie handlu oraz ocieplanie się klimatu.

- Widzimy powstawanie nowych ośrodków władzy i przywództwa - w Azji, Ameryce Łacińskiej i w całym świecie rozwijającym się - dodał. - W tym dzisiejszym świecie pojawia się coraz silniejsze wyzwanie, jakim jest współpraca, nie konfrontacja. Narody nie mogą dalej chronić swoich interesów ani promować dobrostanu obywateli bez partnerstwa z innymi - powiedział Ban.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:27, 02 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mamkalosze napisal:
Cytat:
niemniej po przeczytaniu wiadomości, której treść znajdziecie poniżej, i po ponownym obejrzeniu części wspomnianego dokumentu dotyczącej FED, trochę nie wiem co sobie myśleć;

Masz do wyboru:
A. Przestac ogladac i czytac cokolwiek na internecie, ogladac i przytakiwac temu co jest w TV. Przestac myslec i zaczac chodzic do kosciola lub synagogi. Ksiadz lub rabin zawsze wam dadza sluszna odpowiedz, a wiec po co myslec! I badz pewny ze zapomniesz o jakichs spiskowych teorii dziejów.
B.Wyrzucic TV na smieci, albo daj najgorszemu wrogowi Laughing . Poczytaj o tym jak dziala propaganda i sprawdzaj kazda wiadomosc pod katem propagandy. Szukaj roznych zrodel wiadomosci na internecie. Mysl samodzielnie i nie zapominaj ze inni chca ciebie oszukac. I mozesz byc pewny ze po pewnym czasie powiesz: jestem zwolennikiem spiskowych teorii dziejów i to w 100 % poważnie!

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
mamkalosze

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:27, 02 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na pewno nie jestem ich wrogiem;

jak jest się czegoś gorącym wrogiem lub gorącym zwolennikiem istnieje ryzyko zostania zrobionym w konia;

jak oglądałem Zeitgeist, zadawałem sobie co chwila dwa pytania:

1. Jaki interes mogą mieć autorzy w takim a nie innym przedstawianiu rzeczywistości?

nie znalazłem odpowiedzi

2. Mogliby ściemniać, jednak po cholerę właściwie mieliby to robić?

też nie znalazłem odpowiedzi;

moją nieufność budzi I część, ponieważ tu trzeba by było się przekopać przez taką ilość materiałów źródłowych, że mi się nie chce tego robić i można mi na ten temat powiedzieć wszystko i nie znajdę kłamstwa;

kolejne, w tym ta dotycząca FED, części są łatwiejsze do zestawienia z innymi źródłami (wszelkich materiałów jest po prostu mniej bo mamy do czynienia ze zjawiskami dotyczącymi 100 a nie przynajmniej 10 000 lat Smile)
Powrót do góry
JackBlood

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:43, 02 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla początkujących badaczy "spiskowej teorii dziejów" polecam przeczytać:
www.novus.patrz.pl

A zwłaszcza:
Centrum Rewolucji Światowej - 120 Broadway
Ideowe i finansowe źródła nazizmu
Ideowe i finansowe źródła komunizmu

Dają do myślenia! Niestety macie Panowie duuuuuużo do nadrobienia więc nie zastanawiajcie się ani chwili bo czasy wolnego dostępu do informacji dobiegają końca i nie znamy dnia ani godziny kiedy za czytanie "treści zakazanych" którejś nocy wywlecze nas z łóżka "nowa święta inkwizycja", założy na głowę worek i będziemy w obozie koncentracyjnym odpracowywać do końca swoich dni długi które dziś politycy zaciągają w Bankach Centralnych by oddłużyć finansową świtę.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:23, 02 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mamkalosze
Ty jestes jak mloda dziewucha, chciala by $&?# no ale nie wie czy powinna. Zdecyduj sie, albo otwierasz oczy i patrzysz na rzeczywistosc tak jak ona wyglada, albo zamknij sie w pudelku i na jego wewnetrznych scianach maluj sobie kredkami swiat wedlug twoich upodoban. Niemniej jednak nie zapominaj o tym co napisal JackBlood, byc moze jutro nie pozwola ci wystawic glowy z zamknietego pudelka.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
mamkalosze

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:31, 02 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po prostu nie lubię przyjmować niczego natychmiast i bezkrytycznie;

trochę mnie chyba źle zrozumiałeś;
Powrót do góry
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:07, 03 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niektorzy nie sa w stanie w nic uwierzyc czego nie podala oficjalna telewizja czy zwiazane z rzadami gazety. Jak te zrodla potwierdza jakas wiadomosc, to wtedy jest ona wiarygodna dla wielu osob. Cala reszta, to spiski !!!
Powrót do góry
mamkalosze

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:51, 03 Paź '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczególnie nie chce mi się wierzyć na dzień dobry w to co mówi jakaś telewizja albo gazeta, gdzie nawet nie daje się ukryć, że występuje zestaw konkretnych interesów;

domyślam się, że mówiąc ''niektórzy'' miałaś na myśli także i mnie;
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: