michalwd napisał: |
Witam wszystkich,
Przejrzałem właśnie opis zmagań Bimi z Wikipedią (Rocznica 11 września - 7 lat kłamstw) i szczęka opadała mi po raz kolejny. NIe chodzi nawet o zawarte tam informacjie ale o podejście adminów: My wiemy lepiej i nie mamy ochoty z tobą dyskutować EOT. A potem blokada, żebyś nie podskakiwał.
|
Są troszeczkę pomyleni, ale taki
Bimi skasował mi wszystkie hasła na wiki2 za to że dodałem hasło '
OKO'. I jak to skomentować?
Cytat: |
Tym co nie wiedzą co jest nie tak polecam "filmik dla dzieci" Money as Debt, jest z polskimi napisami. Ciekawe jak zachowała by się wikipedia gdybym postanowił poprawić to zdanie na coś w stylu: "Banki pożyczają obietnicę dostarczenia pieniędzy, których nigdy nie miały i które zostały stworzone w momencie udziealania kredytu, a zniszczone zostaną w momencie jego spłaty".
|
Pewnie by usunęli, ale nie jest tak źle. Jest hasło 'kreacja pieniądza' i w haśle 'inflacja' wspomnieli że jedną z przyczyn jest 'pożyczanie na procent'. Czym więcej ludzi będzie świadomych tego tym szybciej admini wiki się ugną. Tam jest raczej podawana wiedza uśredniona, mająca popularność, to co większość uznaje za prawdę, a nie obiektywna prawda.
Jakiś czas temu miałem (nie)szczęście oglądnąć 2 odcinki na temat "Darmowej energii" i "Antygrawitacji". Z racji swoich zainteresowań i pracy przeglądnąłem nieco internet i inne źródła w poszukiwaniu jakiegoś info na te tamaty i uważam że akurat tutaj to co nieco wiem.
Tymczasem Pogromcy mitów badając darmową energie sprawdzili podczas godzinnego programu kilka bezsensownych sprzedawanych w internecie "generatorów darmowej energii", oczywiście udowadniając że nie działają. Te generatory były na pozimie przedszkola, wystarczy minimalna wiedza elektroniczno-fizyczna, że stwierdzić że to kłamstwo obliczone na wyłudzenie kasy.
|
Widziałem ten odcinek, ale do końca nie pamiętam co tam było. Zdaje się że pokazali
silnik Adamsa. Z tego co kojarzę to na Forum Niekonwencjonalnych Wynalazków był koleś z jednym egzemplarzem i termometrem i pokazywał że silnik ten ochładza otoczenie, niewiele - o 0,1 stopnia Celsjusza. Każde urządzenie są dość długo dopracowywane zanim osiągną maksymalną wydajność, więc zdziwiłbym się gdyby ci od Pogromców zrobili na szybko zwykły silniczek i im zadziałał ze sprawnością silników fabrycznie produkowanych. A co mówić o ponad 100 procentowej wydajności w urządzeniach opartych na nieznanych zasadach fizycznych (te generatory albo działają na nieznanych zasadach lub to po prostu lipa, innej możliwości niema).
Co ciekawe zrobili to po rzekomym wnikliwiym przeglądnięciu internetu. Gdy ja przeglądałem internet to znalazłem może jeden taki "generator", ciągle natomiast przewijają się hasła: Dysk Faradaya, Homopolar Generator, Bruce de Palma, Nikola Tesla. W programie nie padło ani jedno z nich.
|
'
Dysk Faradaya', '
Homopolar Generator' i '
N-machine' DePalmy to to samo. Urządzenia te zostały już dawno uznane za działające na całkiem znanych zasadach fizyki (całkowicie odwracalnych - mogą robić za silniki elektryczne) i
nie generujące dodatkowej energii. Obejrzyj te wytłumaczenie -
Dysk Faradaya. Pracuje teraz teoretycznie nad generatorem bez ruchomych części opartym na tej samej zasadzie, ale korzystającym z kręcenia się Ziemi -
darmowa energia.
A co do Tesli to nikt
nie twierdzi że udało mu się skopiować jego pomysły na darmową energię, brak też schematów. Wiec zrozumiałe że Pogromcy nie wzięli na warsztat jego odkryć.
Pozdrwiam
--
RAR PLAYER