W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Ogromny symetryczny obiekt na powierzchni Saturna !  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 759
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
brainwash

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 23:26, 29 Mar '07   Temat postu: Ogromny symetryczny obiekt na powierzchni Saturna ! Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Sonda Cassini przesłała na Ziemię fotografie ogromnego, symetrycznego obiektu znajdującego się na powierzchni Saturna!

Sfotografowany przez sondę Cassini niezwykły sześciokatny obiekt znajduje się na północnym biegunie Saturna. Jego średnica przekracza 25 tysięcy kilometrów. W tym sześciokącie mogły by się zmieścić cztery takie planety jak Ziemia.

Automatyczna sonda Cassini wykonała szereg fotografii doskonałej jakości, które potwierdziły obecność tej dziwnej struktury, która była już pierwotnie sfotografowana przez międzyplanetarną sondę kosmiczną Voyager ponad 25 lat temu.

Sześciokąt ma wysokość około 100 kilometrów. "To wyjątkowo dziwna struktura, posiadająca strukturę geometryczną i sześć równych boków" - powiedział jeden z przedstawicieli Laboratorium Napędu Odrzutowego w Pasadenie. - "Do tej pory nie odnaleziono niczego podobnego na innych planetach."
Tekst: Małgorzata Żółtowska
Źródło:
www.vz.ru, www.nasa.gov

Życie nieubłaganie dowodzi że Brzytwa Ockhama jest bardzo żywotna i bardzo praktyczna.Najciemniej zawsze jest pod lampą.

http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/media/cassini-20070327.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
XTC88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 07:27, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że to tajny ośrodek zakonu Iluminatów Twisted Evil Razz
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:28, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co na to "mistrzowie photoshopa" ? Laughing
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:41, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ładne zdjęcie. Ciekawe czy prawdziwe...?

Mistrzowie photoshopa juz sie najwyraźniej zajeli tym zdjęciem.
Nie wiem po kiego pokolorowali je na czerwono - pewnie żeby było widać, że chodzi o podczerwień Smile
To jest w każdym razie ładniejsze:
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:55, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swoją drogą, słyszeliście, że Rosja i Chiny chcą wysłać w ciągu 2 lat wspólna misję na Marsa? Ma tam doleciec sztuczny satelita, od którego oderwie się sonda która następnie wyląduje na malutkim księzycu Marsa Phobosie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Phobos_%28moon%29

To dopiero wyczyn - wylądować na takiej małej bryłce.
Choć pewnie może to być też ułatwienie bo na takim gówienku praktyczie nie ma grawitacji, więc trudniej się rozbryzgać.
No, ale zobaczymy...
Dla mnie sam sztuczny satalita wokół Marsa to już byłoby coś.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:02, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi, jesteś wyraźnie "nie na czasie"
Pierwszym sztucznym satelitą Marsa był Mariner 9 - w 1971.
Jest ciągle na orbicie - choć został wyłączony w 1972.
Patrz (jeślo oczywiście chcesz wierzyć Wikipedii)
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Ar.....iting_Mars
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:11, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie może być mowy o żadnej budowli, gdyz Saturn jest planetą gazową, przy czym gaz jest w stanie ciekłym, z uwagi na temperatury, przy których nawet Iluminaci wysiadają (ku zmartwieniu XTC).

Ale zastanówmy się - czy naturalna forma sześciokąta jest czymś nieznanym w przyrodzie? Przecież wszystkie płatki śniegu, których może być nieskończona ilość wzorów, są jednak zbudowane na strukturze sześciokąta - taka jest bowiem struktura krystalizacji cząsteczek wody.

Może więc na Saturnie też mamy do czynienia z gigantyczną formą krystalizacji gazu płynnego, która pływa w ciekłym gazie, tak jak kawałki lodu pływają w wodzie, mając masę właściwą mniejszą od wody? Byłoby to uzasadnione tym bardziej, że rzecz ma miejsce na biegunie Saturna, gdzie temperatura jest najniższa. Natomiast co do tej dziury w środku sześciokąta - może są to takie jakby "śmieci" złożone z pływających meteorytów (o ile jest to fizycznie możliwe), które gromadzą się w środku tej formacji, gdzie jest najmniejszy ruch obrotowy i utrudniając zaistnienie w tym miejscu krystalizacji, dają ciemniejszy obraz dziury?
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:30, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agent, ja wiem... a pierwszym człowiekiem na ksieżycu był armstrong - w 1969.

w każdym razie czekam na sukcesy konkurencji, żeby porównać ich zdjecia z tymi z lat 70tych.
wtedy mniej więcje będzie wiadomo czy zdjęcia sa prawdziwe. chyba że jedni i drudzy (oraz trzeci) będa uzywac tych samych makiet Smile

generalnie to myślę, że te sondy tam lataja, ale pewności nie mam, więc mnie to ciekawi.
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:08, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Bimi
Ech... a już myślałem... po tym, jak zacząłeś studiować tę Wikipędię (a' propos promieniowania)... no, że ludzie z Ciebie będą... a Ty ciągle swoje... WIEDZIAŁEM! ech... Laughing
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:35, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czego sie niby mialem o tym promieniowaniu dowiedziec, co by zmieniło moje zdanie?

Chcesz tego czy nie:
1. Zdjęcia i filmy z Księzyca są fałszywe. Znaczy się: były fałszywe, zanim NASA je "zgubiła"... Laughing
2. Nawet dzis - 40 lat pozniej Amerykanie twierdza, że aby "wrócic" na Ksiezyc potrzeba przynajmniej kolejnych 15 lat. A problemy sa choćby takie, że skończył im się pył księzycowy, więc nie maja jak przetestować nowych skafandrów.. Laughing
3. Poza misjami Apollo ludzie nigdy nawet nie zblizyli się do pasów van Allena. ZSSR odpuścił sobie lot na księżyc na długo przed misjami Apollo. Właśnie ze względu na zabójcze promieniowanie jakie odkryto pomiędzy Ziemią a Księzycem.

Powyższe trzy punkty są dla mnie w 100% wystarczającym dowodem na to, że lądowanie na Księzycu było tylko spektaklem amerykanskiej propagandy - czymś w stylu 11 września. Bezczelnym kłamstwem, które stworzyło nowozytną historię.

Oczywiście, można szukać dalszych dowodów, ale po co? Czyż nie wystarczyłby Ci sam widok wysadzanego WTC, by nabrać pewności, że ludzie twierdzący, iż "spowodował to pożar" najwyreźniej sami go wysadzili?
Czyż nie wystraczy sam brak szczątke boeinga pod pentagonem aby być pewnym co do tego, że za 11 września stoi sam Pentagon?
Nie wiem jak tobie, ale mi kazdy z tych dowodów wystarczy z osobna - razem stanowią ładną całość, jednak nie potrzeba mi aż tylu dowodów by wiedzieć to co wiem.

Wikipedia niczego tu nie zmieni, szczególnie gdy zajrzy się tam do hasła p.t. Zamach na World Trade Center i Pentagon
Jeśli się tak znają na pasach van Allena jak na topieniu stali to ja dziękuję za taka encyplopedie Smile

Ja na pasach van Allena też sie nie znam - przyzneję.
Jednak mam oczy i rozum, więc widzę gdy ktoś mnie bezczlenie ściemnia. Wszystk jedno: w piaskownicy czy nie Razz
Powrót do góry
brainwash

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:17, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Easy_Rider:Nie może być mowy o żadnej budowli, gdyz Saturn jest planetą gazową, przy czym gaz jest w stanie ciekłym, z uwagi na temperatury, przy których nawet Iluminaci wysiadają (ku zmartwieniu XTC).

Saturn może być gazowy całkowicie,tak jak Ziemia kiedyś była płaska.
Raczej jest dziwne zachowanie tego obiektu,tyle dowiedziałem się z tego dokumentu.

Cytat:
XTC88:Mam nadzieję, że to tajny ośrodek zakonu Iluminatów

Tak,to niestety prawda ! Zgadnij kto tam rozdaje szachy ?
Oto co zarejestrowała sonda Cassini gdy zawróciła i ponownie zbliżyła się do gazowego olbrzyma !

Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:34, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

należy dodać ze na filmiku brainwasha nie widać gwiazd Very Happy
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:47, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Czego sie niby mialem o tym promieniowaniu dowiedziec, co by zmieniło moje zdanie?

Niczego. Chyba nic czego mógłbyś sie ewentualnie dowiedzieć nie jest w stanie zmienić TWOJEGO ZDANIA.
Poza tym - dowiedzieć to się można tylko czegoś, czego się nie wie, a więc pierwotnym czynnikiem poznawczym jest przyznanie, że się czegoś nie wie. A to nie wydaje się być Twoją cechą. Więc rzeczywiście - chyba szkoda czasu na Twoje lektury. Obawiam się, że chodzi Ci jedynie o nieustanne utwierdzanie się swojej racji - a to z PRAWDĄ i jej poszukiwaniem ma niewiele wspólnego.

"albowiem najłatwiej oszukać tych, którym wydaje się, że wiedzą
i najłatwiej zniewolić tych, którym wydaje się, że są wolni"

Pasuje jak znalazł.
Powrót do góry
SQRW

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:06, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Może więc na Saturnie też mamy do czynienia z gigantyczną formą krystalizacji gazu płynnego, która pływa w ciekłym gazie, tak jak kawałki lodu pływają w wodzie, mając masę właściwą mniejszą od wody? Byłoby to uzasadnione tym bardziej, że rzecz ma miejsce na biegunie Saturna, gdzie temperatura jest najniższa. Natomiast co do tej dziury w środku sześciokąta - może są to takie jakby "śmieci" złożone z pływających meteorytów (o ile jest to fizycznie możliwe), które gromadzą się w środku tej formacji, gdzie jest najmniejszy ruch obrotowy i utrudniając zaistnienie w tym miejscu krystalizacji, dają ciemniejszy obraz dziury?

NIE!!!!!
To kolejny dowód na świetość Jana Pawła 2
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:16, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agencie, doprawdy powala mnie sposób w jaki próbujesz mnie przekonać do tego, że Amerykanie wylądowali na Księżycu... Smile
Nie poddawaj się - właśnie takich argumentów mi potrzeba! Very Happy

Skontruję równie filozoficznym wywodem:
Przykro mi Cię rozczarować, ale cała Twoja wiedza na temat misji Apollo jest po prostu gówno warta. I naprawdę, wolę nie mieć wiedzy na temat pasów van Allena, czy innego kosmiczego zjawiska, niż mieć taką wiedzę na temat kosmosu jak Twoja. Laughing

I dziękuję - cytat idealnie pasuje do tego co chciałem Ci powiedzieć.
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:40, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Sonda Cassini przeslala na Ziemie fotografie ogromnego, symetrycznego obiektu znajdujacego sie na powierzchni Saturna!

a moze te miejsce to Zhadum .........kto ogladal serial babylon5 ten wie ze tam ukrywaja sie Cienie he he....

to jest jeden z najlepszych serialI SF........i w dodatku moj ulubiony...ponad 100 odcinkow a wszystkie skladaja sie w jedna calosc...FENOMEN
pozwolilem sobie jeszcze jeden kawalek wkleic tego Madrego Serialu..moze ktos sie skusi na jego ogladanie?...HA wtedy bede rad he he...Nie ma to jak OPTYMIZM Smile
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:49, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tournament napisał:
to jest jeden z najlepszych serialI SF........i w dodatku moj ulubiony...ponad 100 odcinkow a wszystkie skladaja sie w jedna calosc...FENOMEN

W sumie nie oglądałem, ale nie wątpie, że zrobiony lepiej niż Apollo.
Wszak dzieli je różnica kilkudziesięciu lat ewolucji efektów specjalnych. Smile

Swoją drogą nie miałbym nic przeciwko temu, żeby amerykanie znowu polecieli na księżyc. Choćby jutro - ostatnio mało ciekawych filmów s.f. w TV Very Happy
No i zdjęcia... z dzisiejszymi komputerami mogliby nawet nanieść gwiazdy jak należy bez ryzyka że ktoś obliczy że się nie zgadzają.
A kraterów nie musieli by już robić na makietach, tylko by sobie ładnie wyrenderowali...
http://www.geocities.com/apolloreality/

Naprawdę szkoda, że już tam nie "latają" Laughing
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:03, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fajna stronka Bimi, szkoda tylko, że nie widać na niej żadnego zdjęcia:/ a na IE w ogóle się nie wyświetla, co mnie akurat nie dziwi...
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:10, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze przed chwilą było widać wszystko, ale chyba im sie limit transferu wyczerpał..

fajna jest - obejrzyj sobie później, jak będzie już można. jest tam wiele zdjęć "zza kulis" kręcenia apolla. swoją drogą w sieci sporo takich zdjęć, a nawet filmów. choćby ten film co gość z "astronauts gone wild" pokazuje astronautom..
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:38, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tournament na drugim filmiku zauważyłem jak działa mikrofalówka,pojazdy kosmiczne wybuchają to chyba ma zwiazek z tymi strasznymi pasami van alena

sam odkrywca nie przewidział jakie są to smiercionośne szelki

takie są nieprzeniknione cholerka że wcale kosmosu nie widać a o transmisji radiowej to nawet mowy nie ma że już nie wspomne o wysłaniu tam ludzi

swoją drogą ciekawe jak polecą tam chińczycy, w ołowianych czołgach?
a może też zrobią szoł Very Happy to do bimiego :zmowa amerykansko rusko chinska

jeśli tak to niedługo bedziemy oglądać masowo chińskie seriale typu majami wajs Very Happy swoją droga jak wyglądają chińskie radiowozy?
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:40, 30 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zdjęcia się wczytały... no po prostu ODLOT Smile

http://www.geocities.com/nasascam/

- identyczne tła przy misji nr 17

mógłbys wrzucić kilka linków na najlepsze / najciekawsze filmy w tym stylu?
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:27, 31 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Scorpio zapodal....
Cytat:
tournament na drugim filmiku zauważyłem jak działa mikrofalówka,pojazdy kosmiczne wybuchają to chyba ma zwiazek z tymi strasznymi pasami van alena
he he.....no jesli mozna to sobie pofilozofuje Twisted Evil
Cytat:
Dwoje ludzi wyglada przez kraty,Jeden widzi bloto,Drugi gwiazdy
:
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: