W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Kreowanie opini o Żydach w szkołach  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1746
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oponamotopek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:40, 15 Wrz '08   Temat postu: Kreowanie opini o Żydach w szkołach Odpowiedz z cytatem

Jestem jednym z bieżących licealistów Polsce. Kształcę się na profilu historyczno - socjologicznym. Jak powszechnie wiadomo, a co najmniej jak mi się wydaje, znane jest, że to właśnie humaniści kreują opinie i dodatkowo ją ubierają i ozdabiają by je wypuścić na pożarcie coraz głupszemu i slepemu społeczeństwu.

Jako uczeń chciałbym poruszyć temat wyżej wymieniony. Pewnego dnia byłem naocznym świadkiem tego procederu. Jako jedyna klasa humanistyczna zostaliśmy wybrani aby pójść na wręczenie medali sprawiedliwych ludzi którzy pomagali żydom podczas II wojny światowej. Nie wnikam czy opowieści córek, siostrzeńców czy siostrzenic były prawdziwe - może faktycznie są - starsza babcia była bardzo wiarygodna, ale chcę wzkazać bardzo wyraźne dla mnie próby wpojenia poglądów o przyjaznych nam żydach. Cały proces rozpoczą się kiedy odbywała się, w pokazie slajdu, pokazówka organizacji która tworzy takie spotkania, sprząta cmentarze żydowskie i jak sądzę - reprezentuje Izrael w moim regionie . Usłyszałem wyraźnie jak facet mowił że chce by zmieniła się opinia o żydach w Polsce. Organizacja o której pisałem to Olszówka.

Wydaje mi się że temat jest ważny i warto go poruszyć, albo chociażby przypomnieć. Dlatego ośmielam się napisać kilka słów, apeluje o rozwagę, o myślenie które zanika w obecnym czasie. Mam niestety przyjemność obserwowania dzisiejszej młodzieży.

Może stałem się antysemitą, ale chcę przez to forum i tym postem zaciekawić swoimi słowami osoby młode jak ja, a zarazem przypomnieć Wam, starszym wagę odpowiedniego wychowania nowego pokolenia. Jeżeli się mylę, sprostujcie mnie.

A od siebie, to ciesze się, że trafiłem na to forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Cortez

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:56, 15 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żydzi, jak i inne mniejszości narodowe, rasowe itd, od kilkudziesięciu lat tworzą fundacje, organizacje ocieplające swój wizerunek czy propagujące swoje poglądy, a co najmniej ich tolerowanie.

A to, że byli u Was w szkole, czy tam zaprosili na jakieś uroczystości to normalne, obok tego tworzą jeszcze jakieś festiwale, spotkania, wyjazdy, wymiany zagraniczne itd.

Żydzi akurat w tego typu akcjach są najbardziej aktywni (dlatego lobby mają potężne). Lubią czcić swoja historie, upamiętniać zbrodnie na narodzie... gdy zrobią coś takiego Polacy to w mediach nazywa się ich nacjonalistami, albo skrajną prawicą Smile

"Usłyszałem wyraźnie jak facet mowił że chce by zmieniła się opinia o żydach w Polsce." tak samo gadają gejzery podczas marszów tolerancji. Służy to polepszeniu wizerunku, czysty PR.
mashine

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:26, 15 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiałbym Cię jakby opinia o Żydach w Polsce była wyważona, ale tak nie jest. Wcale mnie nie dziwi, że chcą polepszyć swój wizerunek i nie być postrzegani jako potencjalne "cwaniaczki, które Cię przekręcą, a już na pewno nie będą uczciwi, a najlepsi wśród nich rządzą światem". Na świecie są różne rasy i nacje i zapewniam Cię, że w większości Żydzi to normalni ludzie, którzy wiele się od Ciebie nie różnią, po prostu ze względów historycznych i religijnych na różne rasy i nacje oddziałują różne czynniki kształtujące ich moralność i charakter. Ale sęk w tym, że Ci co chcą nas zniszczyć, będą próbowali nas podzielić.
arrowhttp://www.youtube.com/user/stopcenzurze
arrowwww.korwin-mikke.pl
arrowwww.partiawip.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Oponamotopek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:07, 16 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mashine napisał:
Na świecie są różne rasy i nacje i zapewniam Cię, że w większości Żydzi to normalni ludzie, którzy wiele się od Ciebie nie różnią, po prostu ze względów historycznych i religijnych na różne rasy i nacje oddziałują różne czynniki kształtujące ich moralność i charakter. Ale sęk w tym, że Ci co chcą nas zniszczyć, będą próbowali nas podzielić.

Tak. Nie jestem ortodoksyjnym antysemita. Źle sformułowałem treść swojego posta

Bardziej chodzilo mi o wykreowaniu przyjaźni między dzisiejszym Izraelem, a Polską. W obecnej chwili blok państw Izrael - USA praktycznie legalnie morduje ludzi na świecie, a oni chcą żebyśmy popierali to jako normalną rzecz i dalej pozwalali na ten proceder. Protestuję.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:07, 16 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nigdy Żyda nie widziałem, nigdy nie spotkałem, nigdy nie widziałem żeby go Polacy mordowali, czy okradali. Nie mam nic do Żydów. Oprócz jednego pytania. Skoro nic Wam nie jestem winien, to dlaczego jako podatnik muszę składać się na miliardowe odszkodowania w dodatku nie tylko bez mojej zgody, ale także i możliwości jakiegokolwiek sprzeciwu?
Powrót do góry
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:35, 17 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sikorski napisal:
Cytat:
Nie mam nic do Żydów. Oprócz jednego pytania. Skoro nic Wam nie jestem winien, to dlaczego jako podatnik muszę składać się na miliardowe odszkodowania w dodatku nie tylko bez mojej zgody, ale także i możliwości jakiegokolwiek sprzeciwu?

DLATEGO ZE UZNALES ZE NIE MASZ MOZLIWOSCI JAKIEGOKOLWIEK SPRZECIWU!
W momencie gdy uznasz ze mozesz sie sprzeciwic, to i znajdziesz mozliwosc.
Nikt z ciebie nie zrobi niewolnika, tak dlugo jak sie sam na to nie zgodzisz.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: