W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Czytanie ludzi  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
5 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 3136
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:35, 10 Wrz '08   Temat postu: Czytanie ludzi Odpowiedz z cytatem

Po zobaczeniu tematu
viewtopic.php?t=3755
i aluzji odnosnie czytania mysli, pomyslalem dlaczego nie poczytac ludzi Wink
Czy mozna wiedziec cos o kims na podstawie zachowania jego?
Oczywiscie ze tak, malo tego kazdy to potrafi. A dokladniej naturalnie nasza podswiadomosc caly czas wychwytuje "sygnaly" niemniej jednak wielokrotnie swiadomosc (tresowana przez lata) je odrzuca.
Dla znajacych angielski polecam ksiazke
Reading People: How to Understand People and Predict Their Behavior-
http://www.amazon.com/Reading-People-Understand-Behavior-Anytime/dp/0345425871
lub mozna ja znalezc jako e-book na
http://www.scribd.com/

Ogolnie biorac autorzy w tej domenie sie zgadzaja ze klamce zawsze mozna rozszyfowac, niemniej jednak trzeba chciec, bo wbrew pozorom nie inni nas najwiecej oszukuja ale my sami oszukujemy sie bardzo czesto.
Oczywiscie kobiety sa zdecydowanie lepsze w "czytaniu", ponoc nawet 10 krotnie lepsze niz mezczyzni.

Tak dla przykladu: zadajesz pytanie komus a on ci odpowiada pytaniem dlaczego go o to pytasz. Praktycznie mozesz byc pewny ze cos on ukrywa, a odpowiedz pytaniem daje mu czas na znalezienie "odpowiedniej" odpowiedzi.
Macie kolezanke, lub kolege ktorzy obgaduja swoich przyjaciol, mozecie byc pewni ze i was obgaduja.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
G79

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:09, 14 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyjmując za pkt. wyjścia tezę, że występują dwa rodzaje uczuć: miłość i strach, a wszystkie emocje są ich pochodnymi to myślę że da się czytać ludzi. Na poziomie DNA jesteśmy odbiornikami wibracji. Strachowi i jego pochodnym przypisuje się wibracje o niskiej częstotliwości, natomiast miłości i jej pochodnym wibracje o wysokiej częstotliwości. Tłumaczy to dlaczego łatwo można rozpoznać kłamstwo. Kiedy kłamiemy zmienia się nasze tętno, zaczynamy się pocić. Oznacza to że organizm zmienia częstotliwość nadawania. Nie da się tego ukryć. Kiedy ktoś mnie okłamuje czuje wewnątrz dziwne uczucie, nazwę je dyskomfortem. Nie mam pojęci czy jest to sygnał z podświadomości, czy skutek świadomej interpretacji zmian w zachowaniu drugiej osoby. Jestem ciekaw jak Wy to odczuwacie? Podzielcie się swoimi odczuciami i doświadczeniami.

G79
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:49, 16 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla znajacych angielski
http://www.viewzone.com/liar.html
autor tlumaczy jak ludzie patrza (sa zdiecia) w zaleznosci od tego co w ich "glowie sie dzieje".
Oraz jak odpowiadaja na pytania i jak je interpretowac.

Moze byc dla was bardzo ciekawe i pouczajace, gdy zaczniecie patrzec na oczy i rece politykow podczas gdy oni opowiadaja wam "prawde".

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Powrót do góry
Kacper

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:04, 16 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Radziłbym także zważyć na fakt odmiennego działania mózgu u ludzi leworęcznych niż u praworęcznych, mam na myśli właśnie te charakterystyczne gesty, które "mówią" kierunkiem ruchu lub ułożenia (np oczu najczęściej), który jest bardzo często pomijany. Poza tym nie sugerowałbym się tą mową ciała aż tak jak można uważać, że te metody odgadywania się sprawdzają. Raczej radziłbym polegać na odczuciach, których doświadczamy na co dzień w rozmowie z żywymi ludźmi, ten "podstawowy pakiet" w zupełności wystarcza, a czasem nawet sprawia problemy dla tego nabytego w książkach. Oczywiście wiedzieć nie zaszkodzi, ale nie stosować kiedy tylko popadnie.
Powrót do góry
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:16, 17 Wrz '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kacper masz racje ze ludzie leworeczni inaczej sie zachowuja i o tym nie nalezy zapominac. Poza tym zawsze powinno sie "doregulowac miare" zadajac niewinne pytanie, gdzie mamy pewnosc ze klijent nie klamie, dopiro nastepnie porownac z zachowaniem w czasie odpowiedzi na interesujace nas pytanie.
Na dodatek nie nalezy wysnuwac wnioskow na podstawie tylko jednego "sygnalu", zawsze taki sygnal musi sie zgadzac z innymi typowymi "sygnalami" w danej sytuacj.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: