Ja tam nic odkrywczego nie widzę w tym newsie. Mamy Wałęsę, który współpracował z SB. Zresztą po '89 tak samo z ruskim wywiadem działał (polecam książkę Dziada - sprawa z papierami na ruble). Kaczyński przez jakiś czas pracował w Kancelarii Wałęsy za jego prezydentury. Mamy też Tuska, który był "przy" obalaniu rządu Olszewskiego, byle się nie wydało że Wałęsa sypał. Mamy Suchocką, Olechowskiego i Kwaśniewskiego na listach obecności na spotkaniach Bilderbergów.
Bush wpada z wizytą do Kaczyńskiego na Hel (starzy kumple czy amator drobiu?).
Nie wiem czy tu trzeba się specjalnie przyglądać jak nasza polityka zagraniczna pokrywa się z polityką USA albo UE w sprawach Gruzji - oczywiście nikogo nie zdziwi, że podobnie jak w Iraku znowu jesteśmy agresorami i znowu gówno z tego będziemy mieć. No ale jak ktoś spojrzy dalej to już widzi o co mniej więcej chodzi, bo cały czas mamy przecież teatrzyk pod tytułem Tarcza Antyrakietowa.
Realizowane od kilku rządów i chuj wie do czego nam potrzebna. Robią w TV szum o szczegóły, a że to patriot ma stacjonować, a że to ruskie się bulwersują (zwróćcie uwagę jak konflikt PiS i PO już nie wystarcza - trzeba zaserwować coś większego i teraz straszą nas Ruskimi). I tak samo jak z referendum z Traktatem Lizbońskim (tutaj chciałem skorzystać z okazji i powiedzieć: Niech żyje nasze Socjalistyczne Imperium Europejskie!) też o Tarczę nikt się obywateli nie pytał - i niech mi nikt się nie odważy gadać, że nie można się ludzi o wszystko pytać, bo w Szwajcarii mają demokrację bezpośrednią i wszystko działa nawet lepiej niż powinno.
A u nas przy korycie cały czas ci sami. Niby demokracja i wolne wybory, ale ludzie - co to za wolne wybory gdzie zamiast o programach wyborczych gada się o sondażach (tysiąc reprezentatywnie wybranych osób......no masakra). Wybory na prezydenta Warszawy - trzech kandydatów (Bilderberg Accepted
) ma swój program wyborczy, a cała reszta(ci mniej równi) ma swój
http://pl.youtube.com/watch?v=tz7dq40rAXU.
No i żeby była jasność, nie tylko na skalę regionalną, ale na całą Polskę tną i pokazują to co chcą, a nie to co powinni. Tutaj mamy Forum i słynne zmień temat w słuchawce Lichockiej
http://pl.youtube.com/watch?v=Dh0ZaAqkQkQ.
Generalnie w Polsce jest tak, że nawet jak ktoś przez przypadek się dostanie do rządu jak Lepper to daleko nie zajedzie jak nie będzie umiał trzymać mordy na kłódkę. Giertych też wiedział więcej niż mówił, ale i tak się mu skończyło. Za to na odchodne fajnie ujął całokształt rządu
http://pl.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4. Tutaj też zresztą jest odpowiedź na pytanie odnośnie upadek rządu Kaczyńskiego. A więzienia? Kurde, żebyśmy my tu tylko więzienia CIA mieli to by nie było jeszcze najgorzej. Jesteśmy pomostem między wschodem i zachodem. Najpierw konsolidacja władzy na poziomie militarnym (Z jednej strony NATO, z drugiej Układ Warszawski), potem na poziomie ekonomicznym (anaglogicznie NAFTA na zachodzie, u nas UE). Tylko, że po drodze przerzucili nas, ze wschodu na zachód i jak sobie przypomnicie jak to było z tym okrągłym stołem i oddaniem władzy to od razu mamy odpowiedź na pytanie skąd się wziął FOZZ i zwróćcie uwagę, że te bambusy do dzisiaj nie potrafią przestać prywatyzować (ach jakie to muszą być łatwe pieniądze), bo teraz służbę zdrowia chcą reformować. Mamy taki sam cyrk w kraju jaki jest na świecie i te same osoby ciągną za sznureczki.