Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:17, 16 Sie '08
Temat postu: [Film] What the bleep do we know
Co my u diaska wiemy?
Tego filmu chyba jeszcze nie było?
"What the Bleep Down the Rabbit Hole" jest to druga część filmu "What the Bleep do we know".
Jest bardziej rozbudowana w stosunku do pierwszej części (większość materiału się powtarza) i posiada więcej ciekawych przykładów obrazujących wielkie idee. Dlatego też polecam zacząć oglądanie od drugiej części.
Polecam, to jest jeden z najlepszych filmów, jakie widziałem w życiu.
Tłumaczy on tajniki nauki i nie tylko w przystępny sposób.
Film ten łączy jednostronności i przeciwieństwa jak magnes .
Cytat:
What the Bleep Down the Rabbit Hole+napisy.pl
Ten film to kontynuacja światowego hitu „What the BLEEP Do We Know!?”. Pokazuje bardzo ważne, nowe odkrycia naukowe, które podkreślają prawdziwą i głęboką łączność pomiędzy mechanizmem kwantowym, neurobiologią, ludzką świadomością i codzienną rzeczywistością.
Opis :Film przedstawiający poglądy naukowców, którzy opierając się o fizykę kwantową próbują znaleźć odpowiedzi na podstawowe pytania egzystencjalne typu: Czym są nasze myśli? Jaki jest cel naszego istnienia? Kim jest Bóg? Czy to, co widzimy jest prawdziwe?
Wysłany: 21:29, 16 Sie '08
Temat postu:
Sorry. Możesz Bimi jak chcesz usunąć ten temat do śmietnika lub w ogóle puścić w niepamięć
(bardzo ładna, szybka akcja )
_________________ Miłość niszczy strach i rozwija intelekt. A strach niszczy miłość i inteligencje. Więc co wybierzesz?
Wysłany: 00:58, 17 Sie '08
Temat postu:
Nic się nie stanie jak ktoś od czasu do czasu przypomni. Po sobie wiem, że nie chce się mi grzebać co tam kiedyś było.
A film dla tych co nie oglądali to godny polecenia. To taka wstępna wiedza okultystyczna podana w formie naukowej.
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 18:18, 17 Sie '08
Temat postu:
Ściągnąłem niedawno ten film z pierwszego linku w chyba 15 częściach. Czy ktoś wie jak teraz te części ze sobą połączyć? Próbuję zrobić to przez program, którym te pliki zostały rozdzielone, po wybraniu opcji "join" program każe mi wybrać plik typu "001 split files", których on nie widzi.
Wysłany: 18:35, 17 Sie '08
Temat postu:
Zainstaluj WinRar'a, zaznacz jakikolwiek plik z tych ściągniętych i wybierz opcję wypakuj do. Program sam powinien rozpoznać resztę przypisanych plików.
Wysłany: 21:31, 17 Sie '08
Temat postu:
Ja osobiście nie ściągałem tych 15 części, ale może spróbuj inną wersją tego programu połączyć to?
Kawałek instrukcji do tego programu:
http://www.freebyte.com/hjsplit/manual/documents/5.html _________________ Miłość niszczy strach i rozwija intelekt. A strach niszczy miłość i inteligencje. Więc co wybierzesz?
Wysłany: 00:00, 02 Lis '08
Temat postu:
Na Dr. Quantum to uważajcie, bo oni fizykę rozumieją w bardzo specyficzny sposób.
Tutaj mamy przykład całkowitej ignoracji podstawowych zasad fizyki kwantowej. Elektron - czujcie - wybiera, że ma się tak zachować. A gdzie zasada nieoznaczoności Heisenberga? Elektron chcą puszczać jak kulki, ale o fotonach zapomnieli?
Bleeeeeeee(p)
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
Wysłany: 14:45, 02 Lis '08
Temat postu:
Tańcząca - dokładnie, doszukujemy się sensu istnienia oraz czegos takiego jak poczatek czy koniec wszechswiata , ale nasze umysly nie sa w stanie nawet pojac tego co tak naprawde sie stalo na poczatku lub co jest na krancu.