Witam.
Lubię sobie czasem polatać po wikipedii i czytać biografie, historie, znanych osób, zwłaszcza przedsiębiorców i tak ostatnio trafiłem na notke o Mariuszu Walterze, założycielu naszej ukochanej, jedynej obiektywnej telewizji - TVN.
Tak czytam, czytam i nagle źrenice mi się rozszerzyły ze zdumienia gdy przeczytałem to:
Cytat: |
W 1983 r. Jerzy Urban, w poufnym liście do gen. Czesława Kiszczaka zaproponował utworzenie w MSW specjalnego pionu propagandowego, którego celem miałoby być m.in. "programowanie i realizacja czarnej propagandy" oraz "prowadzenie przemyślanej, zręcznej i stałej kampanii na rzecz zmiany obrazu SB, MO i ZOMO w społeczeństwie i inicjowanie akcji tych służb dla ocieplenia ich wizerunku". do którego polecał Mariusza Waltera, gdyż to "najzdolniejszy w ogóle redaktor telewizyjny w Polsce", który "przedstawia tow. Mieczysławowi Rakowskiemu i mnie sporo interesujących koncepcji ogólnopolitycznych i propagandowych". Ostatecznie ten specjalny pion propagandowy nie został powołany". |
link
I taki człowiek robi teraz obiektywną telewizje w Polsce...