W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Powstanie TVN24 a 9/11?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
10 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1595
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Genezyp_Kapen

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:20, 01 Sie '08   Temat postu: Powstanie TVN24 a 9/11? Odpowiedz z cytatem

Tak szukam i szukam i nie mogę znaleźć..
Wydaję mi się że TVN 24 powstało zaraz przed atakami "terrorystycznymi" Smile na WTC
Doskonały czas i miejsce aby wystartować z całkowicie nową inicjatywą telewizyjną..
Ktoś zna daty ? Bo łatwo to powiązać.
Jeśli ziomale z WTC wiedzieli, że trzeba wiać z WTC miesiąc wcześniej, to zapewne ziomale z ITI mogli wiedzieć , że to może być doskonały moment..
w przypadki nie wierzę. wszystko jest wypadkową czegoś..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
dunkelheit

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:58, 01 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest akurat fakt, pierwszy raz oglądałem tvn24 tuż przed i w trakcie zamachów 11 września. Oczywiście nie chcę przez to powiedzieć że napewno stwierdzam związek pomiędzy tymi zdarzeniami a powstaniem tej beznadziejnej i tendencyjnej telewizji aczkolwiek trudno jakoś nie zwrócić uwagi na fakt, iż powstanie tvn24 bezpośrednio poprzedziło te wydarzenia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:44, 01 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powiem wiecej - w dniu zamachów akurat obowiązywała jeszcze promocja: był za darmo we wszystkich kablówkach. potem wyłączyli (przynajmniej w mojej) ze względu na kwotę jakiej żądał tvn za ten kanał od kablówek.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:15, 01 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

faktycznie, śmierdzi niczym kontrakty ubezpieczeniowe Larry'ego Silversteina

Cytat:
TVN24 powstała 9 sierpnia 2001 jako pierwszy kanał tematyczny Grupy ITI. Jej prezesem został Maciej Sojka, dyrektorem programowym Adam Pieczyński, a szefem zespołu wydawców Grzegorz Miecugow.

Pierwszy okres działalności TVN24 naznaczony był ogromnymi trudnościami w dotarciu do odbiorców. Negocjacje z reprezentantami największych sieci telewizji kablowej przeciągały się przez - zdaniem drugiej strony - zbyt wygórowane warunki finansowe stawiane przez TVN24. [1].

Pierwszy przełom nastąpił 11 września 2001. TVN24 jako pierwsza polska stacja podała informacje o zamachach w Nowym Jorku i Waszyngtonie i rozpoczęła relacjonowanie na żywo wydarzeń w USA. Relacja ta stała się punktem zwrotnym w historii TVN24, na kilka godzin TVN zawiesił emisję normalnego programu i zamiast tego udostępnił swoją antenę dziennikarzom TVN24. Po raz pierwszy program TVN24 dotarł do tak licznych odbiorców.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
fop

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:15, 01 Sie '08   Temat postu: ??? Odpowiedz z cytatem

TVN 24 nadaje jakoś tak od początku sierpnia 2001. Pamiętam, że z tydzień wcześniej leciała plansza informacyjna z odliczaniem czasu do startu i było to właśnie jakoś na początku sierpnia 2001.

Strasznie prymitywnie to zresztą wyglądało, dużo sie zmieniło, oj bardzo dużo, chociaż kłamią tak samo Very Happy
Powrót do góry
nacho66

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:13, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

11 wrzesnia 2001 miala miejsce premiera albumu 'God Hates Us All' Slayera. Ciekawy tytul w kontekscie wydarzen z tego dnia. To pewnie tez nie jest przypadek?

Zawsze uwazalem i nadal uwazam, ze jesli ktos nie wierzy w przypadki i zbiegi okolicznosci, musi miec cos nie tak z dynia
Powrót do góry
JackBlood

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:41, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W dniu 7/7/2005 w Londynie odbywały się ćwiczenia antyterrorystyczne. Scenariusz był identyczny z tym co za chwilę stało się na prawdę... zamach nastąpił dokładnie w tym samym miejscu, o tej samej godzinie i w dokładnie taki sam sposób jak to przewidywał scenariusz ćwiczeń...

http://jackblood.wrzuta.pl/film/rgglL2X3Yp/

nacho66, czy ja też mam "coś nie tak pod dynią" wątpiąc, że był to przypadek/zbieg okoliczności?

Swoją drogą to 11 września 2001 r. Pentagon prowadził w sumie ok 25 ćwiczeń.

26 luty 1993 - New York - wybucha bomba w furgonetce zaparkowanej pod WTC (też ćwiczenia).
19 kwietnia 1995 - Oklahoma City - bomba niszczy budynek federalny (też ćwiczenia).
wrzesień 1999 - Rosja - bomby wybuchają w piwnicach bloków mieszkalnych (też ćwiczenia).

Jest szansa mniej więcej taka jak 1 do 1 x 10do40 Smile (obliczono, że na Ziemi ilość ziarenek piasku wynosi ok 1 x 10do18), że to wszystko przypadki... może przemawia przeze mnie brak doświadczenia, ale uważam, że jest to tak mało prawdopodobne, że "trzeba mieć nierówno pod dynią" by w to wierzyć Twisted Evil
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:42, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakie "ćwiczenia" miały miejsce w Oklahoma City i Rosji?

w 1993 r. nie było żadnych ćwiczeń tylko "sting operation" także trochę się zagalopowałeś z tymi "ćwiczeniami" Smile
Powrót do góry
nacho66

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:52, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

He... nie no chlopie... tu mowimy o 'zbiegach okolicznosci', w ktorych pokrywaja sie scenariusze atakow ze scenariuszami cwiczen.
Natomiast wczesniej, zupelnie bezpodstawnie dorobiles teorie na zbieg okolicznosci uruchomienia stacji tvn kilka dni przed zamachami.

Nie widzisz roznicy?

Suma sumarum - przypisywanie wszystkim przypadkom glebszych teorii jest po prostu efektem zatrucia umyslu przez miliony 'teorii spiskowych', z ktorymi ow umysl sie zmaga. W pewnym momencie to po prostu jest belkot a nie logiczne myslenie.

Umiejetnosc logicznego myslenia nie moze wykluczac istnienia zbiegow okolicznosci
Powrót do góry
Genezyp_Kapen

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:43, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zadałem otwarte pytanie. Bo rowniez jestem zwolennikiem złotego środka w kaźdej czynności ludzkiej, równieź w mysleniu. Ale załóźmy, jesli teoretycznie AIPAC recami Usa odpowiedzialny jest za 9/11 i jak donosily media ktos ostrzegł pejsatych aby do WTC tego dnia nie przychodzili itd, itp.. To umówmy sie,ale są pewne kręgi w których coś tam się mówi.. I np jeśli mówiło się źe będzie jakaś wielka rozróba gdzieś tam to ITI wyciągneło wnioski. Oczywistym dla mnie jest,źe taki Walter nie miał pojęcia o WTC , no ale mógł mieć cynk, źe coś gdzieś zaśmierdzi.[/b]
Powrót do góry
waha123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:58, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Genezyp_Kapen napisał:
no ale mógł mieć cynk....

Grypsera jest tu jak najbardziej na miejscu....żaden garniturek nie ukryje oblicza lica...
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:34, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skoro TVN ma dojścia w służbach specjalnych, to mogli dostać "podpowiedź" kiedy najlepiej otwierać nowy biznes... dla mnie to taki sam zbieg okolicznosci jak ubezpieczenia Silversteina czy reportaż z zawalenia WTC 7 o 17.05 na BBC
Powrót do góry
pumpkinhead

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:25, 05 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nacho66 napisał:
11 wrzesnia 2001 miala miejsce premiera albumu 'God Hates Us All' Slayera. Ciekawy tytul w kontekscie wydarzen z tego dnia. To pewnie tez nie jest przypadek?

A jeszcze większy czad byłby gdyby ten album nazywał się tak jak pierwotnie miał się nazywać : 'Soundtrack to the Apocalypse ' Twisted Evil
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: