Wysłany: 15:29, 18 Cze '26
Temat postu: 4 i pół litra na 10 dalej robią zdjęcia w klubach |
|
|
|
Sprawa wygląda następująco, skoro wam już wyjaśniłem że Anglia ma prawa do zarządzania piłką nożną to po prostu chce wam tylko wyjaśnić cały problem, piłka klubowa oparta jest na zarobkach z biletów i pewnie powtórek, poza tym te kluby europejskie to prawdziwe pasożyty w szczególności kambodzańskie, lepiej by było aby system wyglądał tak, piłka nożna jest rozgrywana na zasadzie klubów piłkarskich oraz drużyn narodowych zamiast międzynarodowych rozgrywek piłkarskich, kluby mają prawa zatrudniać piłkarzy z innych krajów ale tego po prostu jest za dużo, poza tym transport kosztuje i to naprawdę bardzo dużo w niektórych przypadkach, a poza tym poważnie, żeby rozeznać się na ligach piłkarskich to trzeba by siedzieć cały tydzień żeby ligę mistrzów oglądać cały czas i wszystkie ligi uczestniczącę, poza tym teraz akurat mistrzostwa rozgrywane są w Meksyku a to jest chyba najbardziej piłkarski tradycyjnie kraj na świecie.
Cały schemat wygląda tak:
Ligi narodowe działają normalnie, kluby piłkarskie również jak ktoś chce prowadzić transmisję to żaden problem naprawdę to nie jest takie drogie chyba ? Po prostu system działa tak, ligi piłkarskie mają prawa do transmisji, bo akutalnie nie mają legalnych praw do transmisji bo ja nic takiego jeszcze nigdy nie podpisałem żebym się zgodził na transmisje piłki nożnej nie pamiętam, na koniec sezonu podczas przerwy lig piłkarskich, selekcjonerzy narodowi wybierają najlepszych piłkarzy do drużyn narodowych na cały rok do ligi narodowej rozgrywanej w Ameryce{Od Patagoni po Alaskę albo co tam wyżej, nie wiem nie chodzę tam bo i tak stamtąd nic nie zobacze byłem widziałem. Sprawa jest taka że po prostu tak jest taniej i bardziej naturalnie, poza tym poważnie aktualnie piłka nożna jest tak popularna w Europie że naprawdę jest wielu piłkarzy którzy nawet nie z pierwszym lig klubowych mogli by strzelić gola w lidze narodowej gdyby potrenowali z innymi swoimi krajanami. Tyle mogę powiedzieć co ja o tym myślę, nie chce być zbytnio upierdliwy dla was ale
Macie kurwa 26 lat spóżnienia i wielu z was myśli że słońce do was należy.
// Jeśli o mnie chodzi to ja naprwdę uważam że lepiej jest nie transmitować meczów piłki nożnej klubowej bo to jest glory hole.
Nie wiem piłkarze jak la dla mnie to wy se nawet możeci grać o swoje córki nawzajem w sensie zakładać się o to mnie to nie zależy ale to jest po prostu tylko żart żebyście się mnie o formułe takich rozgrywek nie pytali bo to jest sprawa do rozsztrzygnięcia na podstawie prób i błędów oraz spraw takich jak Dywizje i tak dalej, jak zaczniecie pływać statkami na żagiel znowu, to jak ktoś popracuje sobie z 10 lat i poodkłada pieniądze to będzie w stanie żyć przez jeden sezon takiej ligi narodowej i sobie oglądać takie mecze na żywo,
Macie kurwa 26 lat spóżnienia i wielu z was myśli że słońce do was należy.
1119
|
|