Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 22:29, 21 Paź '25
Temat postu: pamitacie czasy covid?
jak tu co wieczór była wwylęgarnia statystyk i teorii oraz nadziei kiedy to się skończy ?
a także jak każdy się dzielił w co się ubrał wyrzucając śmieci ?
Wysłany: 18:11, 02 Lis '25
Temat postu:
życie szybko mija, co? .........a ludzie się martwią że przeżyją swoje pieniądze _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Zjadłabym krewetki szkoda że takie drogie są, krewetki i pistacje to moje dwa ulubione produkty.
Polaczki niedorobione to w ogóle ryb nie jedzą ani owoców morza, zapłaciłabym nawet więcej jakbym gdzie widziała jakąś fajną kanapkę z krewetkami czy spring rollsy ale to rzadko można spotkać gdziekolwiek. Może sushi z krewetkami gdzieś mam w pobliżu, muszę poszukać.
Wszystko co dobre musi być drogie w chuj, taka krewetka to ma jod, mnóstwo składników mineralnych, niskokaloryczna, źródło białka, pyszna w smaku i sycąca więc oczywiście kurwa muszą być kosmicznie drogie.
Sandacza też bym zjadła albo jakiegoś lina czy suma. Łosoś ssie w smaku. Rybki i owoce morza zawsze zwyciężą nad mięsem, bo mięso tak średnio dobre jest udka z kaczki spoko z gęsi też, indyk suchy w chuj, kurczak to dla plebsu i też faszerują hormonami, jakoś mnie nie nachodzi ochota na mięso tak jak na ryby i krewetki. Homara też bym se zjadła, spróbowała ośmiornicę.
Wysłany: 20:00, 02 Lis '25
Temat postu:
ciesz się że w gazie nie mieszkasz żeński pasożycie _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
No Polaczki są uprzywilejowane bo nie mieszkają na terenie gdzie jest wojna, ale tacy Japończycy to mają najlepiej dostęp do świeżych rybek i dobre żywienie generalnie.
Ryby i przetwory rybne zawierają białko bogate w niezbędne aminokwasy, sole mineralne, tłuszcze będące cennym źródłem energii, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe wykazujące korzystne działanie w profilaktyce chorób serca. Zalecenia racjonalnego odżywiania mówią o potrzebie spożywania 2–3 razy w tygodniu posiłków rybnych składających się z różnych gatunków ryb, tak aby dzienna dawka sumy kwasów eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA) wynosiła 1g.
Jesz 2-3 razy w tygodniu ryby kloaka to ty ponoć rybny jesteś ale od ciebie tylko o łososiu co chwilę słyszę a to jedna z gorszych ryb w smaku. Japnia też ma najwyższe iq na świecie no właśnie i dlaczego może mają odpowiednią dawkę jodu a reszta świata to ma kretynizm wywołany niedoborem jodu/
Wszystko co dobre musi być drogie w chuj, taka krewetka to ma jod, mnóstwo składników mineralnych, niskokaloryczna, źródło białka, pyszna w smaku i sycąca więc oczywiście kurwa muszą być kosmicznie drogie.
A samemu sobie przyrządzić, coś upichcić korzystając z dostępnych przepisów nawet na jutubie, to nie łaska? Taniej wychodzi i wiesz co jesz.
ale foty i obrazki można sprawdzać nawet jak się nie wie jakiś aktor Ethan Phillips i tak nie znam typa nie oglądałam Star Treka czy w czym tam występował. Co to ma wspólnego z tym tematem ?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów