|
|
|
Autor
|
Wiadomość |
BarniZnarni Gość Znajdź posty / tematy
|
Wysłany: 16:48, 07 Paź '25
Temat postu: CIApatka |
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 19:16, 07 Paź '25
Temat postu: |
|
|
Ło kurfa, jest nominacja do babola roku
I to nie przez kogo innego jak przez samego Bimiego, ale najpierw zobaczmy to:
| Cytat: | To samo zresztą zrobili z górnictwem.
Po chuj płacić górnikom wczesne emerytury i wysokie pensje które sobie przez dziesięciolecia wywalczyli, jak można zamknąć kopalnię u siebie i sprowadzić [b]węgiel kopany gdzie indziej przez dziecko za miskę ryżu?[\b] |
viewtopic.php?p=515214#515214
Chyba się Bimusiowi odmiany anizotropowe węgla pomyliły. Owszem dzieci są wykorzystywane do kopania węgla, ale w postaci diamentów, a nie węgla kamiennego. No chyba, że tam dzieci mają uprawnienia na obsługę kombajnu zrywającego warstwę węglową. Ten zagraniczny węgiel często jest tańszy dlatego, że można go pozyskiwać z kopalni odkrywkowych, bez konieczności budowania szybów i schodzenia setek metrów w dół.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
marylka Gość Znajdź posty / tematy
|
Wysłany: 20:38, 07 Paź '25
|
|
|
No a dlaczego płace są tak niskie ktoś wie no nikt z was nie wie bo nie macie pojęcia o księgowości/podatkach. Otóż płacąc powiedzmy 6000 zł brutto pracownikowi pracodawca płaci dodatkowo tak ok. 20% od kwoty brutto pracownika na różne składki. Czyli zatrudniając pracowanika za 6000zł płaci tak naprawdę za niego jakieś 7300zł. Dopłaca zatrudniając kogokolwiek.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 20:41, 07 Paź '25
|
|
|
Czyli pracownik z 6000 zł brutto otrzymuje marne 4420 zł na rękę reszta idzie na ZUS, jakieś inne fundusze i dochodowy od tej kwoty a pracodawca płaci za niego ok. 7300 zł czy to nie polska choroba kurwa umysłowa ?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 20:49, 07 Paź '25
|
|
|
Czyli polaczek musi zapierdalać za 3 osoby za grosze i robić nadgodziny bo pracodawca nie chce zatrudniać nowych ludzi bo musi dopłacać do nich. Chcesz uciec z etatu i przestać zapierdalać ? nice try będziesz zapierdalał 2 razy więcej na swoim do tego myślał w soboty i niedziele i płacił dodatkowo vat i zarobisz koniec końców podobnie jak nie gorzej.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 21:02, 07 Paź '25
|
|
|
No a co ty myślałaś, trzeba za coś kupić broń dla ukrainy, na zasiłki tez trzeba uzbierać.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 11:48, 08 Paź '25
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:03, 08 Paź '25
|
|
Następne kurwa.. księgowa z językiem rosyjskim lub ukraińskim to nie są pojedyncze przypadki, siedzisz se w Polsce w księgowości gdzie 95% to Polacy co nie, ale kurwa musisz biegle znać jebane języki i to wszystko za jakąś minimalną krajową czy nieco powyżej  Kurwa to ostra jazda po to właśnie wybrałam księgowość by nie napieprzać w jakimś języku a oni i tak tego kurwa wymagają. Rzucam chyba to gówno w cholerę... co za rak. Oferty są tylko gorsze z czasem nie lepsze zmieniło się na gorsze jak ostatnio szukałam roboty w księgowości tak z 7 miesięcy temu. I tak tak naprawdę nigdy nie chciałam tego robić to odrażające gówno tak długoterminowo a zarobki niskie. Księgowość zapierdol musisz biegle w wielu językach gadać a damy ci 4 tysie.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 12:12, 08 Paź '25
|
|
no ale idiotko już i tak niedługo sztuczna inteligencja zastąpi wszystkich księgowych, a jeśli nie wszystkich to jeden zostanie jako cieć który będzie tylko to nadzorował, więc po co się spuszczasz  .. SRAŁ PIES W TWOJĄ KSIĘGOWOŚĆ KTÓREJ JUŻ WKRÓTCE NIE BĘDZIE
_________________ OpenChat
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:12, 08 Paź '25
|
|
|
Główny księgowy przecież to po 15 tysi robi minimum a masa ofert jakiś rak za 8 tysi. Zresztą i tak żadnej roboty normalnej nie znajdę bo jest tylko dla studentów albo po znajomościach. Poza tym nienawidzę pracy z ludźmi im więcej ludzi, większa firma tym gorzej. A z kolei w małych firmach mogą być patusy.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:13, 08 Paź '25
|
|
zostań freeganką
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:17, 08 Paź '25
|
|
|
No to chyba już powinna zastąpić ? na razie to nie mogą nawet wprowadzić do końca automatów co skanują towar... to Polska jest kurwa tu nie ma żadnej automatyzacji, a jak zastąpią to ekstra tylko na to czekam ale mają wprowadzić dochód podstawowy.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:19, 08 Paź '25
|
|
|
Ja bym se chętnie po śmietnikach łaziła nie ma problemu nawet kiedyś chciałam może jakaś książeczka by się znalazła ale to musze mieć odpowiednie przebranie o albo wiem mogę w innej dzielnicy gdzie nikt mnie nie pozna.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:20, 08 Paź '25
|
|
uparłaś się na tą pracę jak łysy na grzebień
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:21, 08 Paź '25
|
|
|
każda praca jest chujowa i życie opiera się na pracy przecież ostatnio był temat szczepionek, starej spermy i inne
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:23, 08 Paź '25
|
|
kurde jesteś monotematyczna, a tu kosmos jest do badania idiotko, czarne dziury... wiesz co to jest 3iATLAS??
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:24, 08 Paź '25
|
|
|
gówno se swoje zbadasz a nie kosmos
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:25, 08 Paź '25
|
|
Albo dlaczego gwiazda pod koniec swojego życia kiedy jej się paliwo wyczerpuje i zaczyna stygnąć to się rozszerza. Ja zawsze myślałem że to ciepłe gazy się rozszerzają a zimne wręcz przeciwnie  .. to są zagadki! ..no więc? słucham ,jakie masz wytłumaczenie tego fenomenu??
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:27, 08 Paź '25
|
|
|
Sram na kosmos i tak za życia tam nigdy nie będziesz czym się ekscytować jakąś planetą na której nie można żyć, wow ale jesteś oryginalny ekscytujesz sie kosmosem jak każdy zjebany nerd i co z tej ekscytacji masz hmm
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:30, 08 Paź '25
|
|
no przynajmniej wiem że żyję w nieeuklidesowym świecie, a ty nadal uważasz że suma kątów w trójkącie wynosi 180 stopni
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Wysłany: 12:31, 08 Paź '25
|
|
|
no wiem że żyjesz w swoim schizofrenicznym świecie powodzenia
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:34, 08 Paź '25
|
|
no chyba ty ..bo nie wiesz nawet w jakim świecie żyjesz. Matematyka opisuje świat idealny, a my żyjemy w świecie zaburzeń pogódź się z tym. Jeżeli tego nie rozumiesz to TY jesteś nienormalna.....myślisz ciągle o niebieskich migdałach . Zejdź wreszcie na ziemię !
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|