95% seriali nie jest nawet śmieszna, może jedna dwie sceny na cały odcinek czyli koło 25 minut i to nie super śmiech na cały głos tylko uśmieszek pod nosem, ja w ogóle seriali nie oglądam od lat tylko najlepsze odcinki na jutubie nie mam ochoty na przynudzanie 25 minutowe
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 12:11, 26 Sie '25
Temat postu:
ciekawe jak dzisiaj mi pójdzie https://www.youtube.com/shorts/EAnA6w3Dpok _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
JAK TYLKO CFELOZA ZROBIŁA WYLOG ..... TO CHEMIKLOO NAGLE JAKOŚ ZAPOMNIAŁEŚ, JAK SIĘ TROLLUJE, NAGLE STRACIŁEŚ PARĘ W PALCACH I SIEDZISZ CICHO JAK MYSZ POD MIOTŁĄ
........... BEZ DUETU TROLLI PIERDOLNIA JAKOŚ TAK SPOKOJNIEJSZA
bo wiesz... ja teraz korzystam głównie z forum głównego dla dorosłych, gdzie bardzo ciekawe nowe tematy się rozwijają, i nie zaglądam do twojej nudnej piaskownicy, bo wieje nudą
Pytanie do filmu : dlaczego dysk ostatecznie się zatrzymał skoro w teorii powinien obracać się w nieskończoność?
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 16:22, 30 Sie '25
Temat postu:
Siła, która nadawała mu rotację wygasła , to oczywiste (aczkolwiek to nieprecyzyjne określenie*) - ale nie ze względu "na wyrównanie kątów dysk-podłoże". To był skutek. A ja właśnie pytam co spowodowało ten skutek , skoro w teorii nigdy nie powinno nastąpić całkowite wyrównanie kątów. To powinno trwać w nieskończoność (dowolne kąty większe od zera można dzielić w nieskończoność w nieskończonej ilości czasu).
*Jeżeli na poruszające się ciało nie działa żadna siła (lub gdy siły działające się równoważą), to ciało porusza się ruchem jednostajnym prostoliniowym.
(chcę przypomnieć prostą i oczywistą zasadę, która mówi, że żadna siła nie musi działać na ciało, aby się ono poruszało -w nieskończoność)
Tutaj w zasadzie na ciało raz wprawione w ruch działa przez cały czas siła grawitacji - i ona nie wygasa _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
*Jeżeli na poruszające się ciało nie działa żadna siła (lub gdy siły działające się równoważą), to ciało porusza się ruchem jednostajnym prostoliniowym.
(chcę przypomnieć prostą i oczywistą zasadę, która mówi, że żadna siła nie musi działać na ciało, aby się ono poruszało -w nieskończoność)
No to chyba w Kosmosie, a nie w warunkach ziemskich, gdzie zawsze działa siła grawitacji i opory ośrodka.
Wysłany: 16:55, 30 Sie '25
Temat postu:
Cytat:
opory ośrodka.
Bingo! ... wytracanie i rozpraszanie energii spowodowane oporami powietrza, a także nierównościami samego dysku i podłoża .
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Raczej opala swoje tłuste dupsko gdzieś nad morzem…
Jej rodzice wykupili jakieś „last minute”, w jakimś biurze podróży, gdzie była opcja +1. Tym sposobem zabrali ze sobą Martusię, żeby znów miała jakieś wakacje…
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów