W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Uwaga! Poniższy wątek zostanie usunięty po upływie miesiąca od jego założenia.

Szachy badanka  
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Odsłon: 272
Strona: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:51, 20 Cze '25   Temat postu: Szachy badanka Odpowiedz z cytatem

Gdzie sa badania jak zmienia się mózg pod wpływem szachów no słucham ?

Tutaj jest nawet badanie, że mózg się pogarsza od jedzenia fast foodów pokazany mózg przed i po

Gdzie są mózgi przed i po po miesięcznej, półrocznej, rocznej grze w szachy jak się fascynująco zmienił na lepsze ? no słucham nic takiego nie ma nawet na jutubie. Przeszukałam cały jutube NIC, ZERO na ten temat. Patrząc na streamerów jutubowych wygląda na to, że szachy tylko pogarszają mózg Confused
Jak jesz świństwo i grasz w szachy koniec końców i tak masz gorszy mózg od kogoś kto odżywia się jako tako i nie gra w szachy Rolling Eyes
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 19:26, 20 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Parents and teachers generally view chess as a highly regarded extracurricular activity in primary school.5 However, to date, there is hardly any study rigorously examining the effects of chess instruction. An exception is Jerrim et al. (2018), who report results from a randomized controlled trial (RCT) conducted in the UK to evaluate the impact of teaching children chess on academic outcomes. Contrary to popular belief, they found no evidence that teaching children chess improved their math ability. There were also no impacts on reading and science.

no lol porażka chyba granie w szachy nie tworzy super hiper nowych neuronów i nie ulepsza mózgu, że lepiej myślisz i rozumujesz Rolling Eyes
wiedziałam to od samego początku
Powrót do góry
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 19:46, 20 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli „mózg był pokazany” to znaczy, że został wyjęty z trupa. Ilość fastfoodowców, w porównaniu do szachistów, jest co najmniej imponująca. Stąd brak danych o mózgach szachistów, bo jest to wiedza znikoma. Ewentualnie dostępna dla węższego grona populacji ludzkiej, inaczej mówiąc, nie dla rozpowiadania ogółowi.

Poza tym, w dzisiejszych czasach możesz zapytać się AI, a nie tylko latać po jutubie.
Powrót do góry
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 19:52, 20 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja, to jestem pod wrażeniem jak taki ułom intelektualny, jak Durden radzi sobie z cyferkami w Pierdolni. Przecież każdy post zamieszczony tutaj, to musi być dla niego - nie lada wyczyn.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:21, 21 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My Brilliant Brain: Make Me A Genius
https://www.youtube.com/watch?v=4VlGGM5WYZo

chyba odstawię grzyby
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:31, 21 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NatGeo "My Brilliant Brain" featuring Susan Polgar

moja druga półkula pracuje wyraźnie słabiej, połączenia przerywają się przez grzyby
Powrót do góry
Polinka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 20:34, 21 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra trolu przestań wychwalać tych szachowych przegrywów zmuszanych przez ojców i matki do gry w szachy od 3 roku życia co za żenada. Te Polgary to eksperymenty psychologiczne były jej ojciec od małego zmuszał wszystkie siostry do gry w szachy sprawdzić co wygrywa natura czy wychowanie, talent czy praca no i wiadomo że praca. Ja dzięki programowaniu przynajmniej trochę pieniędzy zarobiłam pisząc skrypty szukające niedostępnych książeczek, a szachy ? phi rzucam to na zawsze. Nawet nie mam ochoty w to grać już
Powrót do góry
Polinka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 20:40, 21 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kto normalny może sobie pozwolić by spędzać 50 000 godzin i więcej na grę w szachy tylko po to by określić się mianem "bardzo dobry". Jakieś próżne, zakompleksione frajerstwo tylko. Problem w szachach jest taki, że nic nie tworzysz nowego, nic własnego, ani nic praktycznego co ma przełożenie w czymkolwiek masz wrażenie nawet, że się nie uczysz, bo nie widać żadnych postępów w tygodniach. Może miesiącach i latach dopiero więc jebac to gówno prądem. Programowanie znacznie ciekawsze może nie jako praca ale jako hobby żeby robić swoje własne projekty, badać rzeczy super sprawa.
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:49, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogłaś szukać niedostępnych skarbów, niedostępnych przedmiotów dużych i małych, wyjątkowych.... drogich - unikatowych. Pożądanych przez branże specjalistyczne oraz hobbystów-amatorów... Ale nie! - ty kurwa wybrałaś szukanie jakichś ...zjebanych książeczek?? uuhmmm nice try Speak to the hand Rolling Eyes Shocked
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 09:42, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
Mogłaś szukać niedostępnych skarbów, niedostępnych przedmiotów dużych i małych, wyjątkowych.... drogich - unikatowych. Pożądanych przez branże specjalistyczne oraz hobbystów-amatorów... Ale nie! - ty kurwa wybrałaś szukanie jakichś ...zjebanych książeczek?? uuhmmm nice try Speak to the hand Rolling Eyes Shocked

Lol o czym ty w ogóle mówisz a jak mam znaleźć niedostępne skarby niby i gdzie ? z księgarni mogę sobie ściągnąć wszystkie tytuły porównać z tym co jest na allegro i zobaczyć czego nie ma co się opłaca wystawić. No wiadomo są lepsze rzeczy jakieś obrazy... ludzie kupują może i nawet za miliony jakieś paskudne bazgroły.... ale to wtajemniczeni w tym siedzą jak zwykle wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie. Monety ? no też gdzie szukać ? Tak więc zostały książeczki takie życie milionów się na tym nie zarobi ale zawsze dodatkowy pieniądz.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:53, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja ostatnia gierka możesz se pozioma określić tylko co z tego wynika:
https://lichess.org/q3NufMjg2Zvj

Można jakąś kasiorę z crazyhouse dostać ? bo w standardowych szachach i tak nie mam szans za dużo zapieprzu i uczenia się na pamięć jeszcze ten zryty endgame no endgame najgorszy
Powrót do góry
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 12:26, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marylka napisał:

Lol o czym ty w ogóle mówisz a jak mam znaleźć niedostępne skarby niby i gdzie ? z księgarni mogę sobie ściągnąć wszystkie tytuły porównać z tym co jest na allegro i zobaczyć czego nie ma co się opłaca wystawić. No wiadomo są lepsze rzeczy jakieś obrazy... ludzie kupują może i nawet za miliony jakieś paskudne bazgroły.... ale to wtajemniczeni w tym siedzą jak zwykle wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie. Monety ? no też gdzie szukać ? Tak więc zostały książeczki takie życie milionów się na tym nie zarobi ale zawsze dodatkowy pieniądz.

Dzielny Pyszczooś. Smile
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 12:48, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Turniej Szachowy Kloc

https://www.facebook.com/groups/401972733618544/posts/2020475445101590/

przecież ci szachiści nawet wyobraźni nie mają ani ogarnięcia żeby tak nazwać cokolwiek Confused Shocked

no akurat nazwa dla kloaki co nie ? Very Happy
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:15, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no czyli sałbutko z tobą , nibyt taka programistka a nie potrafi sobie porównać co ludzie z chin na legalu zamawiają Rolling Eyes

Cytat:
a jak mam znaleźć niedostępne skarby
Tak ssamo jak znajdujesz niedostępne książeczki, z czym masz problem ... helou! ..
ALE Najpierw określ konkretnie CO to może być, kretynko, zanim zadasz tego typu pytanie Idea
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 14:20, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nom ty już znalazłeś te skarby stare golarki których nikt nie chce kupić Confused może ty się najpierw pochwal jakie masz zajebieszcze przedmioty z Chin Shocked i jakie to łatwe jest nie wiem co ty w ogóle do mnie pierdolisz
Powrót do góry
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 15:17, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marylka napisał:
nie wiem co ty w ogóle do mnie pierdolisz

On ci próbuje uświadomić, że jest przegrywem, i abyś nie popełniała jego błędów, tylko działała po swojemu Smile
Powrót do góry
TylerDurden
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 15:48, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GDYBY GŁUPOTA BOLAŁA, TO CWELOZA I BARNABASZ LEŻELIBY W SZPITALU W STANIE TERMINALNYM
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:51, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marylka napisał:
Nom ty już znalazłeś te skarby stare golarki których nikt nie chce kupić Confused może ty się najpierw pochwal jakie masz zajebieszcze przedmioty z Chin Shocked i jakie to łatwe jest nie wiem co ty w ogóle do mnie pierdolisz
Ale mnie to w ogóle nie interesuje kretynko, ja nie sprzedaję "niedostępnych rzeczy", NIE UGANIAM SIĘ ZA TYM - tylko pozbywam się zbędnych śmieci z domu. NIE SZUKAM, NIE GRZEBIĘ, NIE WĘSZĘ, NIE WYNAJDUJĘ
- także nice try , ale znowu pudło tongue

Cytat:
nie wiem co ty w ogóle do mnie pierdolisz
SAMA to zaczęłaś szmato - więc się ciebie pytam : CO TY ODPIERDALASZ???

Cytat:
może ty się najpierw pochwal
Speak to the hand

Cytat:
dzięki programowaniu przynajmniej trochę pieniędzy zarobiłam pisząc skrypty szukające niedostępnych książeczek,

JA KURWO NIE PISZĘ "SKRYPTÓW SZUKAJĄCYCH" - więc sie ode mnie odpięrndol, okey ?! Shocked

Nie wiem jak ci mam to jeszcze bardziej podkreślić, żeby do ciebie dotarło. Shocked .. Więc mnie kurwo do siebie w ogóle nie porównuj Speak to the hand

Powtarzam : ze wszystkich skryptów szukających wybrałaś poszukiwanie akurat ..książeczek ??! Shocked .. NICE TRY DZIWKO!!
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:11, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skumaj bazę niedorobieńcy szachowi nazywają turnieje szachowe klocem to już oficjalne dałam linka wyżej patologia jakiej świat nie widział...a ty bierzesz w tym udział jak ostatni frajer hahahaha, kloc szachowy
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:15, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ale o co chodzi .. pisze sobie taka skrypcik szukający - skrypcik jej wynajduje , że jest zapotrzebowanie dajmy na to na "rzucanie palenia metodą ogórkową" - i już wszystko wie. Potem wystarczy pójść do antykwariatu albo biblioteczki szkolnej i złożyć zamówienie na 10 kilo "jak rzucić palenie metodą chałupniczą" , zgłosić się w terminie kiedy antykawriusz przygotuje towar do odbioru - i Voila! ... Czego nie rozumiecie?? Rolling Eyes .. Skrypcik to podstawa!! helou
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:29, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nie wiem czego nie rozumiesz jak jesteś za głupi by to zrobić to poproś AI ale ono sie zesra i zrobi kloca i zostaniesz z niczym Rolling Eyes no szachy ci tego nie zrobią co nie, widzę bardzo cie to interesuje ale to tajemnica zawodowa
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:31, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Interesuje mnie tylko co ty za manianę odpierdalasz dziewczyno Rolling Eyes

No to słucham - co ci ten skrypcik wypluł, jakimi cechami musi się charakteryzować niedostępna książeczka (??) Think .. Aha - to są konkretne tytuły? - po prostu idziesz do losowego antykwariatu, a to przecież żaden problem, bo antykwariatów jest jak psów od zajebania na mieście, -i po prostu szukasz tego konkretnego tytułu, aha Rolling Eyes
Polinka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:57, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zajmij się mną a nie jakąś obcą dziewuchą w necie !
Powrót do góry
TylerDurden
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:01, 22 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TROLLISKO MYŚLI, ŻE ROBI SHOW..........A KOŃCZY NA TYM, ŻE JEST ŻYWYM PRZYKŁADEM DESPERACJI W WERSJI ONLINE I ROBI CO NAJWYŻEJ ŻENADE
Powrót do góry
Polinka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:32, 23 Cze '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jak dojdę do 1500 punktów w szachach to będę warta rozmowy w ogóle ze mną nie rozmawiasz patafianie a my mamy wziąć ślub przypominam ! co ty w ogóle o mnie wiesz ? wiesz w ogóle jak mam na nazwisko ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   » 

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach