Wysłany: 11:43, 28 Mar '25
Temat postu: Zagłosuję na Maciaka
Kolejnym babolem Konfederacj jest twierdzenie, że: „Polska powinna być jak najdalej od Rosji”.
Stąd wniosek, że Polska powinna przenieść się w inne miejsce na świecie, albo wystrzelić się w Kosmos.
Maciak dobrze gada i punktuje cwaniaczków z Konfy.
on i tak nie wie kim jesteś, ty wiesz kim on jest a on nie wie kim ty jesteś i jakie masz potrzeby, ja zagłosuje tylko na tego/tą co zna mnie tak ja ją/jego
Ja chce na kogoś zagłosować. Mój kandydat Tarczynski nie został dopuszczony, więc szukam sobie innego. Chcę głosować, mam taką potrzebę, lubię wrzucać kartkę do urny, chce stanąć przed komisją wyborczą, po prostu lubię ten show.
No i wybrałem Maciaka, ale jak nie wejdzie do drugiej tury to zagłosuje na Trzaskosia. Zasada, którą się kieruję, to: jak najdalej PiS od władzy. Wyjątkiem był Tarczyński, bo przypominał mi Anusiaka
To mają być schizy?
Jak widać nie pracowałaś na etacie, ani też nie miałaś jakiegoś poważnego związku. To jest właśnie życie zwykłych ludzi, ktorzy o nim nic nie mówią. Do tego należy jeszcze dodać to:
polskie piosenki to zbyt intensywne, depresyjne cholerstwo nie daje rady
dlatego zawsze wracam do zagranicznych Depechce Mode, Placebo, Sting i innych relaksujące ale nie depresyjne w chooj jak polskie piosenki
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 16:48, 29 Mar '25
Temat postu:
ale którego konkretnie fragmentu nie rozumiesz?
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
„Inna kreacja i twarz” to jest hicior. To są przeboje, to jest opowiadanie o życiu. I to był PRL. Ludzie wtedy wiedzieli, że elity sobie żyją, teraz uważają… co?
Uważają się samych za elity, bo to zasugerował im system, możesz de podlecieć do Tunezji na pięć dni? No to jesteś elyta…
Wysłany: 06:07, 30 Mar '25
Temat postu:
Barnaba napisał:
Nasze pokolenie ma zmienić świat. Właśnie to pokolenie współczesnych 40-latków ma zmieniać świat. Czyli roczniki od 1976 do 1986.
Mylisz się.
Cytat:
Autorem tekstu jest Jacek Cygan, a wykonawcą utworu jest Grzegorz Skawiński.
Grzegorz Bogdan Skawiński[3], znany również jako Skawa (ur. 6 lipca 1954)
Jacek Antoni Cygan (ur. 6 lipca 1950)
To jest pokolenie twoich rodziców raczej _________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Grajek i śpiewak nie zawsze grają i śpiewają o sobie. O tym, czy chodzi o to pokolenie, które podałem będą musiały zaświadczyć fakty. Na razie to jest tylko moje przypuszczenie
Wysłany: 12:43, 30 Mar '25
Temat postu:
Cytat:
Grajek i śpiewak nie zawsze grają i śpiewają o sobie
A ty oczywiście zakładasz, że kiedy pierwszy raz to śpiewali, to śpiewali o tobie ...A kompozytor kiedy pisał tekst to też myślał o tobie - tj. o twoim pokoleniu - i tak się wczuwał w twoje położenie _________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Raczej chodziło im o uniwersalność przekazu, tak aby każdy odniósł to do swojego pokolenia. Ja odnoszę do swojego, tym bardziej, że to pokolenie osiąga siłę wieku w czasach przełomowych, a korzeniami, tj. dzieciństwem sięga innej epoki.
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: 1, 2, 3, 4 »
Strona 1 z 4
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów