W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Uwaga! Poniższy wątek zostanie usunięty po upływie miesiąca od jego założenia.

Zdrowe odżywianie a pierdzenie  
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Odsłon: 59
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:40, 08 Mar '25   Temat postu: Zdrowe odżywianie a pierdzenie Odpowiedz z cytatem

Chcąc nie chcąc muszę przejść na jakieś pół-keto i zdecydowanie mniej błonnika i więcej przetworzonej żywności i mniej warzyw, bo jedząc zdrowo czuję się jeszcze gorzej wzdęcia i pierdy przez pół dnia. Jem to wszystko o czym pierdolą owsianka rano z owocami, chleb pełnoziarnisty, chude mięsko i mnóstwo warzyw i tylko pierdy po tym mam. Wracam do sera, orzechów, białego chleba, pasztetu z puszki, jakichś gówno-parówek i więcej mięsa i zapychaczy typu biszkopty. W robocie to nie usiedzę 8 h bez pierdzenia bez kitu... czasami na korepetycjach trwających 2 godziny łapią mnie pierdy że od powstrzymywania zwyczajnie zaczyna mnie boleć brzuch LOL. Jak jadłam syf i w ogóle nie zwracałam uwagę co jem przynajmniej nie miałam takich problemów i jakoś żyłam tak samo rzadko chorowałam bez lekarza, więc bez różnicy i jebać ZDROWE ŻYWIENIE I PIEEERDY.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:49, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cebulę i czosnek też jebać prądem takie to zdrowe ho ho ho no ale nie ma mój organizm nie wspominając o kapuście którą wszyscy żrą najwyraźniej bez problemów wszędzie jako dodatek do mięsa i kartofli i wszyscy się tym zajadają, no ale ja mam problem i jebać te świństwa wywołujące pierdzenie.Teraz to będę żreć mięcho i przetwory mięsne 3 razy dziennie i o połowę mniej warzyw
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:02, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O cho!.. Keto alert!
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:48, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zresztą umówmy się biały chleb jest smaczniejszy i proszę bardzo ma więcej białka niż ciemny a błonnika 3,5 g na 100 gram, a ciemny 6,2 g na 100 gram. Czasami to nawet zjadłam cały chleb ciemny z czymś tam 350 gram i proszę jest to 21,7 g błonnika TYLKO Z CHLEBA dołóżmy poranną owsiankę z owocami to z 8 g błonnika minimum a potem jeszcze jakieś mięso z ziemniakami i warzywami kolejne 10 błonnika to mamy dziennie ponad 40 gram błonnika, a należy jeść tylko 20g-30g.
.
Powrót do góry
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:01, 08 Mar '25   Temat postu: Re: Zdrowe odżywianie a pierdzenie Odpowiedz z cytatem

marylka napisał:

Chcąc nie chcąc muszę przejść na jakieś pół-keto

Chcąc nie chcąc, to ty będziesz już niedługo jak druga Kloaka, jeszcze tylko czytania z dupy się naucz Laughing

marylka napisał:

W robocie to nie usiedzę 8 h bez pierdzenia bez kitu...

To ty już pracujesz??? Czy to dopiero projekcja?
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:03, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś w Warszawie to był porządek

marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:06, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja lubię biały chleb i pasztet Podlaski i do tego oba są tanie co ja będę kuźwa udziwniać i jeszcze pieniądze niepotrzebnie wydawać chleb z pasztetem na lunch z pomidorkiem czy tam ogórkiem i tyle. Pierdów nie ma, tanie a jak za mało to orzeszki ziemne czy banan i tyle kuźwa.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:11, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jak gdzieś wyjeżdżam to zawsze pasztet biorę no ale niby czemu na co dzień mam go nie jeść ?? Ludzie jedzą gorszy syf i dożywają 90-tki

No jeszcze nie pracuję, no ale mówię że jak będę z ludźmi z tym dziale księgowym no to tam trzeba 8h przesiedzieć bez pierdów i muszę wrócić do tego co jadłam jak chodziłam do szkoły Surprised
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:52, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Optymalna dieta produkująca małą ilość gazów

śniadanie: jajecznica z boczkiem

jogurt z bananem i orzechami pomiędzy posiłkami

obiad: jakieś mięso z ryżem z pomidorem

kolacja: kluski z serem

Całe szczęście że nie mam nietolerancji laktozy tak to już w ogóle nie miałabym co jeść
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 23:13, 08 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raz przytrafilo mi sie tak pierdnac i mialam brazowy pasek na gaciach
juz byl troche zaschniety bo siedzialam na korepetycjach dobrze ze nie smierdzialo
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:41, 09 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łał, niezłe przygody masz kobieto. Confused
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 09:54, 09 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podszyw znowu powrócił, a zresztą niech se będzie i się podszywa ja i tam spadam gadajcie se z podszywem to forum mnie nudzi, papa
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:14, 09 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zacznijmy od tego, że obowiązujące obecnie przepisy prawne nie zobowiązują producentów żywności do podawania na etykietach produktów ilości zawartych w nich tłuszczów trans (w miejscu gdzie znajdują się obowiązkowe informacje o wartości odżywczej). O ich obecności w produkcie można dowiedzieć się jedynie pośrednio, przez wypatrzenie w składzie produktu informacji o tym, że zawiera on częściowo utwardzone lub częściowo uwodornione tłuszcze.

Czego można się dowiedzieć z tej bazy już teraz, np. o dostępnych na polskim rynku tzw. margarynach miękkich (do smarowania pieczywa), które są coraz częściej zalecane Polakom przez dietetyków i kardiologów? Ano, że zawierają średnio tylko 0,01 g tłuszczów trans na porcję (porcja to 10 g czyli 1 łyżeczka do herbaty). Dużo gorzej pod tym względem wypadają tzw. margaryny twarde kostkowe, używane np. do wypieku ciast – zawierają one średnio 0,15 g tłuszczów trans na porcję.

Ale uwaga! Źródłem tłuszczów trans w naszej diecie są nie tylko produkty kupowane w sklepach czy barach szybkiej obsługi. Niestety, często nieświadomie wytwarzamy je sami w swoich domach! A to dlatego, że tłuszcze trans powstają też podczas długotrwałego smażenia potraw, zwłaszcza gdy smażymy coś długo na tym samym, mocno już "przechodzonym" oleju. Warto więc unikać smażenia albo starać się smażyć jak najkrócej.

Na koniec warto dodać, że niektóre kraje świata, m.in. Kanada i USA wprowadziły już u siebie obowiązek znakowania żywności zawartością tłuszczów trans, co ułatwia tamtejszym konsumentom wybór takich produktów, w których jest ona najniższa. Miejmy nadzieję, że już wkrótce decydenci z Unii Europejskiej też pójdą w tej sprawie po rozum do głowy.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:22, 09 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To dlatego kloaka te przetworzone węglowodany typu czipsy, krakersy z datą ważności tak z dupy długą do 2030 roku są niezdrowe z powodu tych tłuszczy trans nie dlatego że są węglowodanami, nie dlatego że nie mają witamin tylko z powodu tego tłuszczu trans.

Najzdrowszy jest dżem ma 0 g tłuszczu same owoce z cukrem a te gówno-ciasteczka z datą ważności do nieskończoności są zalane tłuszczami trans.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:33, 09 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez kitu chleb z dżemem to zaraz obok owoców i warzyw, jogurtu, orzechów najzdrowsze co można kupić w sklepie i zjeść na raz. Resztę to musisz sam robić i nosić ze sobą bo to strach kupować te świństwa zalane tłuszczem utwardzanym.
Powrót do góry
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:55, 09 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niszczyć wszystkich transów Very Happy
Powrót do góry
arnoldarnold
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 00:16, 10 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

film o wybawieniu świata
https://www.filmweb.pl/film/Ludzkie+dzieci-2006-136704

nasza pigułeczka : )
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:52, 13 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach