W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Grunty wyłączane z planów zabudowy   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 228
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:15, 23 Sty '25   Temat postu: Grunty wyłączane z planów zabudowy Odpowiedz z cytatem

Na początek zapoznajcie się z tym materiałem.

https://www.youtube.com/watch?v=mW6P8HWpJws

Temat jest bardzo poważny i mocno rozległy. Postaram się w kilku słowach.

W Gminie Włodawa w zasadzie nie ma nowych planów zabudowy ani nie są wydawane nowe warunki zabudowy (temat poruszony w filmie jako żywy przykład) W dużym skrócie: Jeśli masz działkę i posiadasz WZ bo np podzieliłeś sobie ziemię na działki to wcale nie musi oznaczać, że dostaniesz pozwolenie na budowę bo obszary te na pstryknięcie palcem zmieniają swoje przeznaczenie. Będzie z tego tytułu gruba afera bo sprawa ta definitywnie zamknie opcję ucieczki z miast na wieś (oczywiście nie z dnia na dzień ale z perspektywy zakupu i budowy domu to bardzo mało czasu)

Słyszałem przebąkiwania w tej kwestii już kilka lat temu ale włożyłem to między bajki, no chuj niestety.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krycha

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:41, 23 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli znowu zabory i wóz Drzymały.
Historia się powtarza.

Ew. Jurty i wiaty.
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 140 sat

PostWysłany: 10:17, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pierdolę. Akurat trafiłem na materiał trenera Frycza i pasuje jak ulał do tego o co chodzi w tym temacie.

Świadome wyłączanie zasobów pod pretekstem troski o słabych i niedostosowanych.
https://www.youtube.com/watch?v=wEPnvkIgwvw

Polecam jako zrozumienie modus operandi.
Powrót do góry
oko

Post zebrał 140 sat

PostWysłany: 11:15, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:
Ja pierdolę. Akurat trafiłem na materiał trenera Frycza i pasuje jak ulał do tego o co chodzi w tym temacie.

I pomyśleć, że działanie tego miało swój początek w tym, że leniwi i ogłupieni reklamą ludzie, oddali w zarząd swoje pieniądze. Od tego się zaczęło.
Teraz wszystko inne, związane z tym, jest bez znaczenia. Oddając pieniądze przekazali całkowitą władzę nad sobą. Pozostało im tylko oglądać telewizję i słuchać rozkazów w nadziei, że waadza się w czymś pomyli i wtedy będzie można wziąć głębszy oddech, choćby na chwilę.
Czy, mimo to, odebrane są wszelkie możliwości by temu przeciwdziałać? Bynajmniej, jednak, jeśli leniwi ludzie są nadal leniwi, to będzie jak ma być.
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:25, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oko napisał:
King Crimson napisał:

I pomyśleć, że działanie tego miało swój początek w tym, że leniwi i ogłupieni reklamą ludzie, oddali w zarząd swoje pieniądze. Od tego się zaczęło.
Teraz wszystko inne, związane z tym, jest bez znaczenia. Oddając pieniądze przekazali całkowitą władzę nad sobą. Pozostało im tylko oglądać telewizję i słuchać rozkazów w nadziei, że waadza się w czymś pomyli i wtedy będzie można wziąć głębszy oddech, choćby na chwilę co by, bardziej wyrywni mogli powiedzieć; i oto jest obiecana wolność, pokój i swoboda.
Czy, mimo to, odebrane są wszelkie możliwości by temu przeciwdziałać? Bynajmniej, jednak, jeśli leniwi ludzie są nadal leniwi, to będzie jak ma być.
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:12, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
I pomyśleć, że działanie tego miało swój początek w tym, że leniwi i ogłupieni reklamą ludzie, oddali w zarząd swoje pieniądze.
Zacznijmy od tego że nie swoje, tylko zrobione przez kogoś innego. Pieniądze wytworzone przez państwo nie są własnością jednostek, ludzie ich tylko używają - tak samo jak jak dróg publicznych. Nikt nie może powiedzieć "ta droga jest moją własnością ponieważ po niej chodzę". A gdyby ktoś przypadkiem chciał sobie zrobić swój własny pieniądz - dostanie po pysku. I nie mam na myśli podrabiania cudzego pieniądza, czym byłoby fałszerstwo pieniędzy należących do Państwa / wytworzonych przez Państwo - tylko pomysł wypuszczenia własnego środka płatniczego. Weksel jest dozwolony -ale weksel to tylko nakładka na oficjalny pieniądz (wymienia się na nim walutę oficjalnie obowiązującą, jaka ma zostać uiszczona) - tak więc weksel wbrew obiegowej opinii nie jest kreacją zupełnie nowego (*jakościowo) pieniądza. Chociaż trochę się to teraz zmienia z nastaniem kryptowalut. Tego trudniej zabronić. System został trochę "zaskoczony" postępem technologicznym. Gdyby 30 lat temu, ktoś ogłosił że wypuszcza swoją własną walutę i zaczęłaby ona krążyć po ludziach, byłaby kupowana i sprzedawana...a ktoś by jeszcze nią płacił za towary - zaraz jakieś ABW by się gościem zainteresowało i miałby wjazd do chaty bez pukania. Chodzi tylko o podatki, czyli o haracz pracy. Państwo chce mieć monopol na tworzenie pieniądza, gdyż chce mieć możliwość i monopol na ściąganie haraczu pracy. Jeżeli uda się tę kontrolę utrzymać, jakąś okrężną drogą, ale wszystko nadal będzie śledzone i haracz wymuszany - to spoko, rzeczywistość postawiła przed Państwem nowe wyzwanie, a Państwo temu sprostało. Trzeba wreszcie zrozumieć że pieniądze -czy to gotówka, czy to cyfry w banku - NIE SĄ NASZE - są tylko nam WYPOŻYCZONE DO UŻYWANIA. Na każdym banknocie pisze wyraźnie: banknoty narodowego banku polskiego. Dosłownie nie są nasze - bo czy coś jest twoją własnością, jeżeli nie możesz tego swobodnie i bez przeszkód używać, bo stoi nad tobą jakiś urzędas i pyta "skąd to masz? -oddaj nam trochę i zapominamy o sprawie" ? ... Jeżeli właściwie od każdej operacji płacisz myto?? Dopiero kiedy ludzie zaczną kupować i sprzedawać całkowicie z pominięciem państwowej waluty, czyli bez "po-datku" —to będzie sukces. Oczywiście Państwo bez walki się nie podda. Przyzwyczajone do przywileju monopolu będzie próbowało wyciągać swoje lepkie macki po czyjąś własność, i terrorem przymuszać ludzi do spowiadania się z każdego ruchu.

od 23 minuty:

oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:21, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
Cytat:
I pomyśleć, że działanie tego miało swój początek w tym, że leniwi i ogłupieni reklamą ludzie, oddali w zarząd swoje pieniądze.
Zacznijmy od tego że nie swoje, tylko zrobione przez kogoś innego. Pieniądze wytworzone przez państwo nie są własnością jednostek, ludzie ich tylko używają - tak samo jak jak dróg publicznych. Nikt nie może powiedzieć "ta droga jest moją własnością ponieważ po niej chodzę". A gdyby ktoś przypadkiem chciał sobie zrobić swój własny pieniądz - dostanie po pysku. I nie mam na myśli podrabiania cudzego pieniądza, czym byłoby fałszerstwo pieniędzy należących do Państwa / wytworzonych przez Państwo - tylko pomysł wypuszczenia własnego środka płatniczego. Weksel jest dozwolony -ale weksel to tylko nakładka na oficjalny pieniądz (wymienia się na nim walutę oficjalnie obowiązującą, jaka ma zostać uiszczona) - tak więc weksel wbrew obiegowej opinii nie jest kreacją zupełnie nowego (*jakościowo) pieniądza. Chociaż trochę się to teraz zmienia z nastaniem kryptowalut. Tego trudniej zabronić. System został trochę "zaskoczony" postępem technologicznym. Gdyby 30 lat temu, ktoś ogłosił że wypuszcza swoją własną walutę i zaczęłaby ona krążyć po ludziach, byłaby kupowana i sprzedawana...a ktoś by jeszcze nią płacił za towary - zaraz jakieś ABW by się gościem zainteresowało i miałby wjazd do chaty bez pukania. Chodzi tylko o podatki, czyli o haracz pracy. Państwo chce mieć monopol na tworzenie pieniądza, gdyż chce mieć możliwość i monopol na ściąganie haraczu pracy. Jeżeli uda się tę kontrolę utrzymać, jakąś okrężną drogą, ale wszystko nadal będzie śledzone i haracz wymuszany - to spoko, rzeczywistość postawiła przed Państwem nowe wyzwanie, a Państwo temu sprostało. Trzeba wreszcie zrozumieć że pieniądze -czy to gotówka, czy to cyfry w banku - NIE SĄ NASZE - są tylko nam WYPOŻYCZONE DO UŻYWANIA. Na każdym banknocie pisze wyraźnie: banknoty narodowego banku polskiego. Dosłownie nie są nasze - bo czy coś jest twoją własnością, jeżeli nie możesz tego swobodnie i bez przeszkód używać, bo stoi nad tobą jakiś urzędas i pyta "skąd to masz? -oddaj nam trochę i zapominamy o sprawie" ? ... Jeżeli właściwie od każdej operacji płacisz myto?? Dopiero kiedy ludzie zaczną kupować i sprzedawać całkowicie z pominięciem państwowej waluty, czyli bez "po-datku" —to będzie sukces. Oczywiście Państwo bez walki się nie podda. Przyzwyczajone do przywileju monopolu będzie próbowało wyciągać swoje lepkie macki po czyjąś własność, i terrorem przymuszać ludzi do spowiadania się z każdego ruchu.

Buty w których chodzisz (zakładam że używasz) są zrobione przez kogoś innego. Mieszkanie w którym mieszkasz (zakładam że masz takie) zrobił ktoś inny. Materiał z którego mieszkanie powstało, zrobił ktoś inny. Komputer z którego piszesz wysrywy, też zrobił ktoś inny. Te i wszystkie inne rzeczy kupiłeś za pieniądze które zrobił ktoś inny.
Więc, co jest twoje?
viewtopic.php?p=494083#494083
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:40, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zasadniczo możesz sobie tak to sobie tłumaczyć. Oczywiście nie można odmówić tej filozofii pewnej pokrętnej logiki... Think
Ja jednak nadal będę stał na stanowisku, że pieniądze wyemitowane przez Państwo są, od początku do końca, własnością Państwa. Wypożyczone społeczeństwu. Bank w którym je trzymasz również nie jest ich właścicielem - on także otrzymał to w depozycie. Mało kto to rozumie, i każdy woli myśleć że te zgromadzone środki są naprawdę jego! Shocked ... tak jak buty, mieszkanie czy samochód Brick wall . Tu przynajmniej można mieć jakąś umowę kupna-sprzedaży, akt notarialny... albo choćby paragon ze sklepu Surprised . Ostatecznym i jedynym właścicielem wszystkich pieniędzy w rozumieniu tzw. "prawnego środka płatniczego" jest Państwo.
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:03, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
leniwi i ogłupieni reklamą ludzie, oddali w zarząd swoje pieniądze.
Więc? ... JAK to było na początku .. kto komu właściwie oddał? Rolling Eyes ....ale tak OD POCZĄTKU POCZĄTKU.
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:24, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
Zasadniczo możesz sobie tak to sobie tłumaczyć. Oczywiście nie można odmówić tej filozofii pewnej pokrętnej logiki... Think
Ja jednak nadal będę stał na stanowisku, że pieniądze wyemitowane przez Państwo są, od początku do końca, własnością Państwa. Wypożyczone społeczeństwu. Bank w którym je trzymasz również nie jest ich właścicielem - on także otrzymał to w depozycie. Mało kto to rozumie, i każdy woli myśleć że te zgromadzone środki są naprawdę jego! Shocked ... tak jak buty, mieszkanie czy samochód Brick wall . Tu przynajmniej można mieć jakąś umowę kupna-sprzedaży, akt notarialny... albo choćby paragon ze sklepu Surprised . Ostatecznym i jedynym właścicielem wszystkich pieniędzy w rozumieniu tzw. "prawnego środka płatniczego" jest Państwo.
Zasadniczo producentem banknotów i bilonu jest mennica, tłukąca hajc na zlecenie banku który jest ich emitentem.
Zasadniczo zanim wysrasz coś jeszcze musisz zrozumiec podstawy.
Pisząc o "Państwie" bredzisz, tym bardziej imputując państwu emisję pieniędzy.
Czytaj i ucz się;
https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/panstwo;3953945.html
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:35, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zasadniczo Bank nie działa samowolnie. Zarówno mennica, jak i Bank są własnością Państwa, ergo emitentem jest Państwo, więc twoje zastrzeżenia są nie na miejscu. Bawisz się przerzucaniem z pustego w próżne.

Cytat:
musisz zrozumiec podstawy
Nie ucz księdza robić dzieci.
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:45, 24 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poprawka - akurat mennica jest spółką akcyjną, ale ona jest tu najmniej istotna. To tylko rzemieślnik odrabiający robotę zleconą od Banku - od Państwa.
King Crimson

Post zebrał 140 sat

PostWysłany: 11:07, 25 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, kurwa. Świeży temat, uznałem za ważny poruszenia a wy mi tu burdel robicie. Uszanujcie czytelników, może ktoś korzysta z tego co tu robię.
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:57, 25 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:
Panowie, kurwa. Świeży temat, uznałem za ważny poruszenia a wy mi tu burdel robicie. Uszanujcie czytelników, może ktoś korzysta z tego co tu robię.

Brahu...kurwa.
Ino spokój nas uratuje. Można domniemać, że dwaj aktorzy z nagrania huja zrozumieli ze zmian w ustawie albo celowo sieją fejki.
każdy może znależć w necie informacje w tym temacie i poczytać i dziwi to że ci dwaj zrobili takie nagranie.
wystarczy wpisać w wyszukiwarce:
"ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym zmiany"
przykłady;
https://www.profinfo.pl/blog/nowelizacja.....ly-zmiany/
https://www.prawo.pl/samorzad/nowelizacj.....22114.html
https://frdl.org.pl/opinie-frdl/noweliza.....-w-gminach
Powrót do góry
balans

Post zebrał 140 sat

PostWysłany: 13:25, 26 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli, że co oko, gość z Hajsplonu występuje z pomysłem petycji poświęcając swój czas, żeby tylko siać panikę? Według mnie chroni swój biznes, który pewnie do tej pory polegał na kupowaniu działek rolnych i przekształcaniu ich na budowlane i zarabianiu "dobrych pieniędzy" jak to sam okreslił/. Według mnie walczy o dalszą możliwość zarabiania i zwraca uwagę na problem, żeby znaleźć poparcie wśród ludzi o podobnych potrzebach zarobku. Opis gminy Włodawa w ich rozmowie wcale nie brzmi jak fejk.

Jak dla mnie wszystko idealnie układa się według planu globalistów. Ograniczą na maksa możliwości przemieszczania się ludziom. Puste dotąd ziemie pozostaną puste bo prawnie nie będzie można z nimi nic zrobić. Korporacje i tak je wykupią czekając na czasy kiedy sami sobie zmienią prawo na korzyść i zrobią z ziemią co będą chcieli. Na to mi wygląda, że taka jest intencja tego wszystkiego. Dbanie o środowisko można włożyć między bajki.
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:59, 26 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

balans napisał:
Czyli, że co oko, gość z Hajsplonu występuje z pomysłem petycji poświęcając swój czas, żeby tylko siać panikę? Według mnie chroni swój biznes, który pewnie do tej pory polegał na kupowaniu działek rolnych i przekształcaniu ich na budowlane i zarabianiu "dobrych pieniędzy"jak to sam okreslił/. Według mnie walczy o dalszą możliwość zarabiania i zwraca uwagę na problem, żeby znaleźć poparcie wśród ludzi o podobnych potrzebach zarobku. Opis gminy Włodawa w ich rozmowie wcale nie brzmi jak fejk.

Jak dla mnie wszystko idealnie układa się według planu globalistów. Ograniczą na maksa możliwości przemieszczania się ludziom. Puste dotąd ziemie pozostaną puste bo prawnie nie będzie można z nimi nic zrobić. Korporacje i tak je wykupią czekając na czasy kiedy sami sobie zmienią prawo na korzyść i zrobią z ziemią co będą chcieli. Na to mi wygląda, że taka jest intencja tego wszystkiego. Dbanie o środowisko można włożyć między bajki.

Wchodzisz w temat o którym masz zerowe pojęcie.
Powrót do góry
balans

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:02, 26 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oko napisał:

Wchodzisz w temat o którym masz zerowe pojęcie.

Tego typu treść może tylko pełnić rolę zabiegu psychologicznego mającego na celu umniejszenie mojej pozycji jako osoby w dyskusji ale na to nabierze się ktoś nieświadomy a nie typowy czytelnik prawdy2. Zamiast tracić czas to napisz coś konkretniejszego.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: