W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Czy te zdjecia moga klamac?....  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1253
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zaspany

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:49, 18 Lip '08   Temat postu: Czy te zdjecia moga klamac?.... Odpowiedz z cytatem

Pochylmy czola w pokorze przed szlachetna -naszych Starszych Braci- skromnoscia.
Przeciez Ony mogli wolac po tysiackroc wiecej niz jakies tam skromne 65 miliardow$. Tylko za sam budynek -z pewnoscia przedwojenny Hotel RITZA- z tym przybudowkiem ony mogli domagac sie o wiele wiecy! Przyjrzyjcie sie uwaznie tym zdjeciem, tam az kipie od tego ichniego bogactwa.Ten pan ktorego ciagnie ta pani Koza to z pewnoscia do tego Hotel!!!A ten pan z polowa lokomotywy na kolach zelazniaka to z pewnosciem hotelowe taryfiarz. Albo ten pan ktore juz wtedy musial byc wlascicielem przedwojennego "Orlenu" z tem samobieznym cysternem na paliwo z jednokonnym silnikiem.Ot po prostemu "Eden " i "Eldorado", 77 cudow swiata!!!! A wszystko to mozna zobaczyc na wlasne oczamy na You Tube ;
http://pl.youtube.com/watch?v=qT6fHpkdN5w&feature=related
pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Genezyp_Kapen

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:25, 18 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No brawo !
Gdyby tylko takie filmiki były o żydach to bym uwierzył. I obawiam się że dzięki cenzurze pozostaną tylko takie filmiki. Więc nie wciskaj kitu, bo było mnóstwo biednych żydów, to wiemy, ale wiele było też bogatych. Skąd bierze się powiedzenie: "Wasze są ulice, nasze kamienice.." No ale cieszę się, że mój Dziadek jeszcze żyje i przez wiele lat mógł mnie uświadamiać, oto jedna przypowieść:

W latach 50 Dziadek po szkole oficerskiej trafił do jednostki na Pomorzu. Tutaj wymienił mi kilkanaście nazwisk (żydowskich) Dowódca, zastępca dowódcy, wywiad, kontrwywiad, bezpieka wojskowa, generalnie największe szyszki były pochodzenia żydowskiego.
Dalej powiedział mi, że nikt nigdy tak nie jebał polaków za Stalina jak właśnie oni.
To nie jest z książki. To jest prawda doświadczona osobiście i przekazana wnukowi.

Uprzedzając ataki dziadek jako jeden z najwyższych stopniem w armii nigdy nie należał do partii ! Kilku było takich.. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Cortez

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:00, 18 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Genezyp_Kapen "antysemityzm masz we krwi" heheh Smile
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:58, 18 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cortez napisał:
@Genezyp_Kapen "antysemityzm masz we krwi" heheh Smile

Bo wyssał go z mlekiem matki Laughing Laughing Laughing a nawet dziadka.

to jest dobre. Parę zdjęć jest nawet znajomych
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
zaspany

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:14, 18 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Genezyp_Kapen napisał:
No brawo !
Gdyby tylko takie filmiki były o żydach to bym uwierzył. I obawiam się że dzięki cenzurze pozostaną tylko takie filmiki. Więc nie wciskaj kitu, bo było mnóstwo biednych żydów, to wiemy, ale wiele było też bogatych. Skąd bierze się powiedzenie: "Wasze są ulice, nasze kamienice.." No ale cieszę się, że mój Dziadek jeszcze żyje i przez wiele lat mógł mnie uświadamiać, oto jedna przypowieść:

W latach 50 Dziadek po szkole oficerskiej trafił do jednostki na Pomorzu. Tutaj wymienił mi kilkanaście nazwisk (żydowskich) Dowódca, zastępca dowódcy, wywiad, kontrwywiad, bezpieka wojskowa, generalnie największe szyszki były pochodzenia żydowskiego.
Dalej powiedział mi, że nikt nigdy tak nie jebał polaków za Stalina jak właśnie oni.
To nie jest z książki. To jest prawda doświadczona osobiście i przekazana wnukowi.

Uprzedzając ataki dziadek jako jeden z najwyższych stopniem w armii nigdy nie należał do partii ! Kilku było takich.. Smile

Aaaaajjjj!!!! Waaaaaaajjjj!!!!
Powiedz Ty mnie Genotypie dlaczego Ty marnujesz czas(przeciez on jest pieniadz)-a wiec dlaczego Ty marnujesz pieniadz na czytanie jakiegos "kitu" jakiegos goya???? Przeciez Ty powinienes czytac MISZNE i GEMARE albo jakie Piecioksiag .... tam jest dopiero madrosc!!!!!! I PRAWDA!!! ...i prawda ze madrosc????? Ja Ciebie juz widze jako madre uczone w mowie i pismie chociaz nie zaczales -chyba ?- jeszcze czytac tego TORA?!Z takiemi tekstami na tego forum ja Ciebie nie widze wsrod Medrcow Syjonu! AaaaaJJJJJ Waaaaajjjjj!!!! nie ma handel bedzie bieda!!!! dobrze kupic!... lepiej sprzedac!!! Ot i cala madrosc!!!

Ja Ciebie serdecznie pozdrawiam
rosnij i awansuj na nastepce Marszalka polskiego....
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:36, 19 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ubieglym roku znajomy napisal mi otym o tym ,ze do pleajdy wazeliniarzy usmiechajacych sie do Zydow znalazla sie rowniez p.Magda Umer (corka pulkownika UB H--Umera.
Napisalem do pani Magdy z propozycja aby zaspiewala nam dalszy ciag zyciorysu "milego Icele":

"Ponizej kilka wersow w piosenki jaka p.Umer spiewa w Polsce.

"Miasteczko Bełz po wojnie

Mój miły Icełe

Już nie bój się nocy

I ludziom w oczy patrz w miasteczku Bełz .."

Biorac pod uwage ,ze prawda historyczna daje czasami polaczyc sie z piosenka ,sprobowalem i ja jakos te dwa zywioly pogodzic.

Moze uda mi sie przekonac p.Magde aby wyspiewala nam dalszy ciag zyciorysu "milego Icele"?

"Zasnij juz Icele,
zasnij juz cichutko
Bo tate powrocil do domu zmeczony...

Dzisiaj rozstrzelali
15 tysiecy...
A przezciez tych Polakow
sa jeszcze miliony...

Zasnij juz ,Icele,
i snij az do rana
A gdy bedziesz duzy
to zastapisz tate...

I stalowym pretem
marzenia skrzydlate
Bedziesz wbijal uparcie
w tepe polskie glowy...
Tate juz to robi,
ty tez badz gotowy...

I ty bedziesz zmeczony
powracal do domu
Dostaniesz od CZEKA
pieknego nagana
Ale gdzie pracujesz
nie powiesz nikomu...

W niedziele, po pracy
pojdziemy na spacer
Matka bedzie patrzec
jak syn dumnie kroczy
I tylko sie nie dziw,
ze w miasteczku Belz

Nie bedzie Polaka
co spojrzy ci w oczy..."

Mam cicha nadzieje,ze to bardziej spodoba sie p.Magdzie."

Jerzy Ulicki-Rek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:41, 19 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Jerzy - pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją interpretacją postawy M. Umer, którą pamiętam jeszcze z lat studenckich jako wykonawczynię lirycznych utworów, wykonywanych w niepowtarzalnym klimacie, w których trudno byłoby doszukać się jakichś elementów żydowskich. Pomijam tutaj sprawę jej pochodzenia, bo to kwestia na odzielny temat. Oczywiście, nie przeczę, że w ogóle w swoich zachowaniach to może jest ona politycznie poprawna i uśmiechająca się do Żydów, czemu trudno się dziwić. Ale chodzi mi tutaj o coś innego.

W jednym w wcześniejszych tematów, gdy była mowa o Tuwimie, napisałem, że w przypadku artystów, kwestie polsko-żydowskie należy rozpatrywać zupełnie inaczej. Weźmy dla przykładu taki przypadek, gdy aktor gra rolę hitlerowca lub UB-ka - czy jest to wyraz jego postawy politycznej lub społecznej? Podobnie z piosenkarzami - spiewają różne piosenki, tym chętniej, jeżeli posiadają one wartości literacko-muzyczne. Można też inaczej - sam zapewne pamiętasz, że na studiach śpiewało się dla jaj różne teksty - Czapajewa, Pieśń o Mao i cały szereg różnych przyśpiewek jak o Andrzeju Czechowiczu, który rozp....ł CIA.

Piosenka "Miasteczko Bełz" jest tak znana, że jej wykonywania nie można traktować jako przejawu jakiegoś żydofilstwa, jak Ty i niektórzy chcieliby to widzieć. Podobnie jest z piosenką "Dona, dona" wykonywaną przez wielu wykonawców na całym świecie (również w polskiej wersji Edyta Geppert - niestety, znowu to pochodzenie). A co powiedzieć o piosenkach z musicalu "Skrzypek na dachu" wykonywanych w niezliczonej liczbie aranżacji?

Mam więc propozycję, aby w naszych dyskusjach o spiskach żydowskich nie mieszać do tego artystów - chyba, że któryś odstawia ewidentną agitkę, ale M. Umer do takich na pewno nie należy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: