Filjan napisał: |
Nie rozumiem. Gdzie tu wina policji? |
No właśnie... Już nawet nie potraficie normalnie oceniać sytuacji.
100% winy policji! Takich akcji nie robi się w centrum miasta w godzinach szczytu!
Za tym samochodem, jeśli były podejrzenia co do osób powinien jechać nieoznakowany radiowóz i w bezpiecznym miejscu powinno dojść do próby zatrzymania. Gliny-debile chcieli pokazówki przed szeroką publiką jak wywlekają małolatów z samochodu, rzucają na glebę i skuwają. Skończyło się śmiercią dwóch osób oraz kilkoro rannych w tym dziecko 3 letnie...
Miało być jak na filmie amerykańskim, problem w tym, że Polska policja nie potrafi odróżnić bajki od realiów.
policja ma po pierwsze chronić a nie narażać! ja wiem, że w Polsce ludzie już przywykli do tego, że policja działa jak na filmach i giną postronne osoby lub są ranne - ale wierzcie mi, że to nie jest normalne! Przynajmniej w krajach gdzie cywilizacja jest trochę dalej posunięta niż w Polsce!
Pomyśl tylko, co za debil zatrzymuje pojazd z podejrzanymi w takim miejscu!
Może te dziewczyny nie były winne? Może nawet nie wiedziały o co biega - skąd wiesz jak było. Nawet jeśli by brali udział w napadzie czy rabunku to czy kara śmierci oraz poszkodowanie postronnych to nie za wysoka kara co do wykroczenia?
Policja ma chronić! Nie narażać i zabijać w myśl zasady "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą".
Nero12
Ja wiem, że w tym wieku, jeszcze takie informacje nie robią wrażenia... Ale sam zobaczysz jak podrośniesz, że nabierze to dla ciebie znaczenia.