W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Italska opinia o illuminatch  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1166
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JASNY CELESTYN

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:46, 30 Cze '08   Temat postu: Italska opinia o illuminatch Odpowiedz z cytatem

Może ktoś przetłumaczy, lub przynajmniej ze słuchu opisze w tym temacie o co chodzi.
Napisy są po angielsku, ale jak ktos mówi po italsku to mógłby napisać czy wszystko sie zgadza.
Ta wypowiedź to fragment kłótni miedzy panem Tremonti (TEN KTÓRY OPOWIADA)
a massimo d'allemą, którego znamy jako byłego premiera włoch.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fop

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:21, 30 Cze '08   Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Jezeli sie mylę to mnie poprawcie, chodzi o tego Tremonti? http://pl.wikipedia.org/wiki/Giulio_Tremonti Very Happy
Dziwne to wszystko, wyobrażacie sobie u nas taką dyskusję, samo wspomnienie słowa Illuminati lub podobne, nawet Lepper tego nie powie hahahahah i to nawet gdyby tylko sobie żartowali. No cóż...dobre to było, ciekawe warte odnotowania.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:40, 30 Cze '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niesamowite! U nas zupełnie nie wiarygodne, ale we Włoszech swego czasu było głośnie o masońskiej loży Propaganda Due, do której należeli czołowi politycy oraz członkowie Mafii.
Włosi więc są bardziej uświadomieni w tym temacie. U nas musi to robić opluwany przez żydomasońskie media Ojczulek Dyrektor Laughing Laughing Laughing !
Powrót do góry
JASNY CELESTYN

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:06, 30 Cze '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak tak, u nas tez by sie przydał jakiŚ oswiecony w polityce, ale o tym w temacie "na kogo głosowac".
mam jeszcze jedno wystąpienie tego odważnego Tremontiego. Może on widzi więcej niż tylko wierzchołek góry lodowej? wydaje mi sie że TAK !
Powrót do góry
rEvolution

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:57, 30 Cze '08   Temat postu: Ex iluminat Leo Zagami Odpowiedz z cytatem

Ex iluminat z Włoch Leo Zagami

http://www.leozagami.com

W projekcie Camelot about Leo:

http://www.projectcamelot.org/leo_zagami.html

Wywiad video z Leo:

http://www.youtube.com/watch?v=_nLfRsReGII

mówi m. inn. o tym, że celem jest Big Brother czyli totalna kontrola.
Powrót do góry
forrest_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:46, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie odnośnie osoby Leo Zagami.
Wczoraj natknąłem się na Blog http://illuminatichronicles.wordpress.com/

Zapoznawszy się z:
WAKE UP! Conference Call Interview with Illuminati Reformer Leo Zagami

Nurtuje mnie pytanie czy rzeczywiście Leo to były iluminati.
Informacje zawarte w tym wywiadzie to prawdziwa skarbnica teorii spiskowych (ale czy prawdziwa ???)

Oceńcie sami.
13:13 13.09.1979 Caulbearer Smile
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Powrót do góry
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:54, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O masonerii byl program w Polsce w "Warto rozmawiac". Wlasnie z tego programu dowiedzialam sie, ze zwyciezyla Loza Angielska I dlatego inne loze w Europie sie rozwiazaly.
O Lozy Angielskiej na internecie nie ma nic. Wszystko zostalo usuniete.
Powrót do góry
forrest_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:42, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy niewtajemniczeni profani mogą coś wiedzieć o masonerii?

Jest to pytanie, które na pewno nasunie się każdemu kto wie o nieskończonych wprost środkach ostrożności, jakie przyjmuje masoneria, aby nie poznano jej sekretów. Pytanie to zadają sobie nawet sami masoni, zwłaszcza ci, którzy mało lub wcale nie kłopoczą się, aby poznać swoją instytucję, ślepo akceptując wszystko, co im się mówi. Jest między nami bardzo wielu masonów, którzy wiedzą o masonerii znacznie mniej niż ja; znacznie mniej niż wiedziałem, zanim poświęciłem nieco czasu na jej studiowanie, jak to ostatnio uczyniłem. Wiedzą mniej, ponieważ w tych sprawach trzymają się z całą, dobrą wiarą tego, co słyszą w lożach, a także nie mają czasu, aby się tymi sprawami bardziej szczegółowo zajmować.

A więc, jak to się stało, że można było zdobyć informacje o tym, co jest zamknięte w obrębie loży, w zaprzysiężonym kręgu masonów?

Oto jak: Po pierwsze, nie brakowało ludzi, którzy zdawszy sobie sprawę z celów i metod (manipulacji) masonerii oraz czując wyrzuty sumienia, wycofało się i odseparowali od lóż, wyjawili to, co ich sumienie im dyktowało i co nie powinno być więcej skrywane. Przytoczę jako przykład hrabiego Haugwitza, który po okresie, gdy wywierał duży wpływ w lożach i doszedł w nich do wysokich stopni wtajemniczenia, przedstawił w roku 1822 raport Kongresowi w Weronie na temat działalności tajnych stowarzyszeń, "których trucizna zagraża ludzkości dzisiaj więcej niż kiedykolwiek". Wspomnę także Copin-Albancellego, który po dojściu do stopnia Kawalera Różanego Krzyża, w przededniu otrzymania następnego stopnia wycofał się i poświęcił się przedstawieniu niebezpieczeństwa, jakie stanowi masoneria dla jego ojczyzny Francji i dla całej cywilizacji chrześcijańskiej. Założył także czasopismo i napisał pracę już cytowaną. Wspomnę Dominika Margiotta, posiadacza 33. stopnia wtajemniczenia i byłego wielkiego mistrza licznych lóż i różnych rytów we Włoszech, autora książki o masonerii pod tytułem "Adriano Lemmi" itd.

Innym środkiem poznania sekretów masonerii są oficjalne dokumenty lóż, które dostały się w ręce rządów. Tak np. rząd Bawarii zagarnął wszystkie papiery i archiwa sekty Iluminatów (Oświeconych), założonej przez Weishaupta i opublikował je pod tytułem "Pisma Oryginalne Zakonu i Sekty Iluminatów".

Inne dokumenty tego rodzaju zostały odkryte w zamku barona Bassusa w Sandersdorfie. Zostały opublikowane pod tytułem "Suplement" etc. Eckert II, 94.

Eckert miał również w swoich rękach w czasie pisania swojej pracy różne dokumenty dostarczone przez rządy.

Innym sposobem dowiedzenia się o sekretach masonerii są obrzędy jej samej, różniące się między sobą, zależnie od rytu, ale zgodne co do głównych idei. Podobnie, ważnym źródłem informacji są prace i czasopisma masońskie przeznaczone do obiegu wewnątrz tej organizacji, w których zwykło się publikować wyniki narad i wypowiedzi masonów wygłoszone zwłaszcza na wielkich zebraniach. Znane są czasopisma "Świat masoński", "Przegląd Masoński", w różnych językach. Znane są prace Ragona1, Findela, Pickego, Mackeya, Mac-Clenachana, te trzy ostatnie ze Stanów Zjednoczonych, i wiele innych. Przy pewnej dozie cierpliwości i uporu można było utworzyć "Bibliotekę Masońską" dostateczną, aby mieć o masonerii ścisły i wystarczający osąd.

Tekst pochodzi z:
http://www.polonica.net/Wolnomularstwo_t.....%20zasłony
13:13 13.09.1979 Caulbearer Smile
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: