W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Czy mamy juz rok "1984"?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
8 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1740
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:56, 31 Lip '08   Temat postu: Czy mamy juz rok "1984"? Odpowiedz z cytatem

"Z uwagi na zastrzeżenia dotyczące formy publikowanych przez Ciebie postów uznałem za konieczne wyświetlanie Ci tej informacji przed edycją każdego nowego tekstu. Niedogodność ta zostanie zlikwidowana gdy zobaczę, że moja prośba odniosła należyty skutek. Ewentualnie, gdybym sam nie zauważył, proszę do mnie napisać. Bimi
--------------------------------------------------------------------------------

Proszę używać polskich liter w tytułach tematów (np. nie sprzysiezenie tylko sprzysiężenie) - więcej tutaj
--------------------------------------------------------------------------------

Aby przejść do edycji posta podaj wynik działania: 275 + 257 =

Bimi daje mi nagane za nieuzywanie polskich liter piszac m.in. o edycji "posta".

Z uwagi na uzywanie niepolskich slow dodaj :453 +863 =

Jerzy

Teraz do tematu:
"1984 is here!"

George Orwell wrote his famous book which predicted the future of conditions in 1984. Although the timing was a little out his predictions have almost all been accomplished by the scheming Globalists.

Read on and you will realise that big brother is already with us.

The BPP can be contacted at bppenquiries@aryanunity.com

***********************************************************************************************

Taken from The British Peoples Party

1984 is here!

Was Orwell a prophet?.... hopefully not. But, here are a few items from 1984 which now exist in modern life.

1984 : Newspeak
Now : Politically Correct speech

1984 : The red sash of the Junior Anti-Sex League
Now : The red ribbon of the Anti-Aids celibacy league

1984 : Telescreens in every room
Now : Televisions in every room

1984 : Telescreens in all public and private places, so the populace could be watched to prevent thoughtcrime.
Now : Surveillance cameras in most buildings (operated by businesses), and in some public streets (operated by police) to prevent crime. Although most of these cameras are operated by private businesses instead of our intrusive government, the end result is the same.

1984 : Helicopters silently watch over the masses to keep people from committing thoughtcrime, by planting the fear of "always being watched"
Now : Helicopters silently watch over our highways to keep people from breaking traffic laws, by planting the fear of "always being watched"

1984 : Lotteries with very few (if any) winners. Held just to collect income for state, and to give hope to the masses
Now : Lotteries with very few (if any) winners. Held just to collect income for state, and to give hope to the masses.
Lotteries are basically a tax on stupidity. Anybody with any understanding of maths at all knows that it is a complete waste of money. Since only 45% of the money collected from sales is sent back out as prizes, odds are that you are going to lose more than half of the money you into it - and most people will not see any return on their investment what-so-ever.
Every time I see some minimum-wage-earning mother-of-four throwing her her hard earned five dollar bill down on the counter for a pack of cigarettes and a "chance to win millions", my cold heart melts. Lotteries and cigarette taxes are nothing more than a way to squeeze every last cent posible out of the lower and middle class, and the politicans that are responsible for these "poverty taxes" should be dragged out into the street and shot.
When the state sold the idea to state run gambling to the public, they told us that the money would go to education. ("How can you be against the kids!") But, they failed to tell us that the existing funding would be pulled away to fund other projects, resulting in little if any gain for education.
And as I mentioned earlier, only 45% of lottery revenues are returned directly to the people in the form of prizes. And, if you happen to be the person that defies the odds and somehow manages to win that 45%, the federal government is going to come in and swipe 30% of your winnings, which leaves only 30% of the original take left for the winner - the other 70% being taken by the state.
And, as if that wasn't enough money to make the state happy, prizes are paid off over a 20 year period. So, the prize winner earning are diminshed even further by inflation. But really, when you look at it, the government is actually keeping ALL of the money...
If a person wins $1,000,000, their yearly payments would be %50,000 a year. However, the interest on %1,000,000 at the prime rate (approx 8%) is is about %80,000 a year!... $30,000 more than is being paid off to the winner!
No matter how you look at it, the only real winner is the state.

1984 : Ministry of Peace
Now : Department of Defence

1984 : Useless statistics, incorrect economic predictions, and slanted opinions polls are presented on the telescreen as "legitimate news", to give people the impression that "things are getting better", and that all people agree with the popular way of thinking.
Now : Useless statistics, incorrect economic predictions, and slanted opinions polls are presented on the Evening news as "legitimate news", to give people the impression that "things are getting better", and that all people agree with the popular way of thinking.

1984 : History is being rewritten, to conform with modern beliefs. All references to oldthink were being removed or rewritten.
Now : History is being rewritten, to conform with modern beliefs. The most obvious example of this - The removal of "racist", Violent, or Sexist material from popular cartoons. "Heckle & Jeckle" cartoons have been permanently shelved, since they are said to portray "negroes". "Tom & Jerry" cartoons that contained the "mamma" character have also disappeared. You no longer see Daffy's head actually being blown off by Elmer. I recently saw an old superman cartoon in which the sexist line, "Isn't that too dangerous for a woman" (refering to Lois) was removed.

1984 : People are steered away from consuming rare goods such as Chocolate, Steak, Sugar, Coffee, Cigarettes, and alcohol by rationing.
Now : People are steered away from consuming rare goods such as Chocolate, Steak, Sugar, Coffee, Cigarettes, and alcohol by warnings that declare that these items are bad for your health.

1984 : There is always war. If peace is made with one country, war is claimed on another nation to keep the military machine rolling.
Now : There is always war. If peace is made with one country, war is claimed (or threatened) on another nation to keep the military machine rolling.

1984 : Songs are created by machines. This is done to make sure nobody can take credit for songs, or write songs not in line with Ingsoc.
Now : Songs are created by synthesizers. Nobody can realistically take credit for their own songs because most songs are re-mixes or a collage of dubs from other people's music.

1984 : Telescreen is full of confessions from "Thought criminals". They confessed to hatred of the government, crimes of all kinds, perversions of all kinds.
Now : Daytime talk shows are full of whites who enjoy sharing tales of their pathetic existence with the whole world.

from British Peoples Party

"Good night.And good luck"

Jerzy Ulicki-Rek
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
M8

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:01, 31 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty umiesz zrobić coś poza wklejaniem pierdół po angielsku których nie chce się czytać?
Poczytaj sobie 1984 może zamiast wklejać takie głupoty.
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:18, 31 Lip '08   Temat postu: Re: Czy mamy juz rok "1984"? Odpowiedz z cytatem

Jerzy Ulicki-Rek napisał:
"Z uwagi na zastrzeżenia dotyczące formy publikowanych przez Ciebie postów uznałem za konieczne wyświetlanie Ci tej informacji przed edycją każdego nowego tekstu. Niedogodność ta zostanie zlikwidowana gdy zobaczę, że moja prośba odniosła należyty skutek. Ewentualnie, gdybym sam nie zauważył, proszę do mnie napisać. Bimi

Proszę używać polskich liter w tytułach tematów (np. nie sprzysiezenie tylko sprzysiężenie) - więcej tutaj

Bimi daje mi nagane za nieuzywanie polskich liter piszac m.in. o edycji "posta".

I ma rację. Języka polskiego kaleczyć nie należy paskudna ortografią. Tym bardziej że FF daje możliwość korekcji błędów. Poza tym do długich tekstów po angielsku mógł byś dodawać jakiś komentarz lub wyjaśnienie. W języku polskim oczywiście.
Natomiast jeśli idzie o merytoryczną wartość Twoich postów, to jestem pod ich dużym i pozytywnym wrażeniem.

no to się chyba nazywa "Bogu świeczkę i diabłu ogarek".
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:43, 31 Lip '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M8 napisał:
Ty umiesz zrobić coś poza wklejaniem pierdół po angielsku których nie chce się czytać?
Poczytaj sobie 1984 może zamiast wklejać takie głupoty.

Przypuszczam ,ze "1984" czytalem jeszcze przed twoim urodzeniem.
Ale cos mi sie wydaje ,ze ty nie czytales skoro nie widzisz podobienstwa pomiedzy tym ,przed czym proroczo ostrzegal Orwell a tym o czym pisze autor tego porowania.

Jerzy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:46, 31 Lip '08   Temat postu: Re: Czy mamy juz rok "1984"? Odpowiedz z cytatem

jabba napisał:
Jerzy Ulicki-Rek napisał:

I ma rację. Języka polskiego kaleczyć nie należy paskudna ortografią. Tym bardziej że FF daje możliwość korekcji błędów. Poza tym do długich tekstów po angielsku mógł byś dodawać jakiś komentarz lub wyjaśnienie.
Natomiast jeśli idzie o merytoryczną wartość Twoich postów, to jestem pod ich dużym i pozytywnym wrażeniem.

no to się chyba nazywa "Bogu świeczkę i diabłu ogarek".
[/quote]

Jabba
Dowcip polega na tym,ze ,ze ja nie mam polskich liter w swoim komputerze.Wydaje mi sie ,ze dla normalnego czytelnika roznica pomiedzy "sprzysiezenie" a jego polska wersja jest zadana.Chodzi o tresc czy o forme?
Ale..Jestem tu tylko gosciem wiec przy okazji naucze sie bieglego poslugiwania kalkulatorem co tez moze mi sie przydac...

Masz racje moiac o tym ,ze tlumaczenie tekstow bylo by pozyteczne ale ja i tak nie dosypiam robiac to co robie wiec o tlumaczeniu mowy nie ma z powodu braku czasu.
mam nadzieje,ze ci ,ktorzy przeczytaja podadza to dalej.Lepsze to niz nic.
Marze o takiej chwili gdy zamiast codziennego uganiana sie za chlebem bede mogl zajac sie tylko tym co pisze i przekazuje.Wtedy bede tlumaczyl "na tony".

Pozdrawiam

Jerzy
Powrót do góry
Tomkiewicz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:43, 03 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spójrz Jerzy, bo to może się przydać w sprawie orwellizmów. Coś jest na rzeczy - duuużej rzeczy. Swoją drogą, świetny wątek !

http://wiadomosci.onet.pl/1800391,12,item.html

"W poniedziałek na ulice największych włoskich miast wyjdzie 3 tysiące żołnierzy, którzy czuwać będą nad bezpieczeństwem i porządkiem.
Jest to realizacja polityki centroprawicowego rządu Silvio Berlusconiego, który zapowiedział stanowczą walkę z plagą przestępczości.

Żołnierze będą stać na straży najważniejszych obiektów, między innymi ambasad oraz instytucji państwowych oraz zabytków; ponadto razem z karabinierami i policjantami przez całą dobę będą pieszo patrolować ulice. Takie łączone patrole liczyć mają od trzech do sześciu osób. Żołnierzom wolno będzie aresztować osoby, przyłapane na popełnianiu przestępstwa.

Ponadto zostaną wysłani do dodatkowej ochrony tymczasowych ośrodku pobytu dla nielegalnych imigrantów.

W pierwszej kolejności wojsko zostanie skierowane na ulice Rzymu, Mediolanu, Neapolu, Padwy i Werony, a następnie - do kolejnych miast. Jednak nie wszystkie zgodziły się na obecność żołnierzy i dlatego nie będzie ich na przykład we Florencji i Genui.

Gianni Alemanno - burmistrz Rzymu, gdzie zostanie skierowany największy, liczący 1000 żołnierzy kontyngent zapewnił, że miasto nie zostanie "zmilitaryzowane".

Minister obrony Ignazio La Russa zapowiedział, że jest to eksperyment, który potrwa pół roku i zostanie prawdopodobnie przedłużony o sześć następnych miesięcy.

W wywiadzie dla niedzielnego wydania "Il Giornale" La Russa powiedział, że także burmistrzowie wielu mniejszych miast zwracają się do niego z prośbą o przysłanie wojska.

Podkreślił, że żołnierze będą w zwyczajnych mundurach i będą uzbrojeni.

- Mają budzić lęk u tych, którzy mają złe zamiary, u bandytów, kieszonkowców, gwałcicieli, a nie u porządnych obywateli - stwierdził minister obrony.

Koszt całej tej operacji szacuje się na 31 milionów euro; pieniądze zostały wyasygnowane z budżetu państwa.

Decyzja o skierowaniu wojska wywołała protesty przede wszystkim policyjnych związkowców. Ich zdaniem wyłożoną z budżetu sumę należało lepiej wykorzystać finansując trwałe inwestycje w policję i jej obiekty, a nie operację, która ich zdaniem jest "pokazowa".

Wojsko wraca na ulice miast we Włoszech po 10 latach. Żołnierze patrolowali je w latach 1992-1998 po serii krwawych zamachów "
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:07, 03 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaczeło się. Milicja na ulicach największych miast we Włoszech pod pretekstem walki z przestępczością.. Razz No nareszcie...
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:28, 03 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tego bedzie coraz więcej...2012 coraz bliżej Cool .
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:04, 04 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wszystko oczywiscie dla naszego dobra i dla naszego bezpiecznstwa.Nie tak dawno przed wejsciem do samolotu jakis czujny przeswietla mi podreczny bagaz i stwierdzil ,ze mam w nim "jakis plyn".Mialem,dwie butelki plyny po goleniu."A po co ci dwie?"Juz mialem mu powiedziec ,ze jedna na twarz a druga do gardla bo lubie ale dalem spokoj.Obwachal i przepuscil.Pamietacie ten cyrk gdy terrorysci wpadli nagle na pomysl aby z jakis tam plynow-wedlug FBI- zrobic bombe?Smile
Albo piekny wystep Busha ,ktory prae miesiecy stwierdzil,ze zgodnie z informacjami FBI jacy terrorysci mieli w planie porwac samolot uzywajac MATERILOW WYBUCHOWYCH UKRYTYCH W BUTACH PO TO ABY WLECIEC W LIBERTY CENTER W CHICAGO.
Po kilku dniach rzecznik Bialego Domu oswiadczyl ,ze pan prezydent mial na mysli nie "liberty' a "Library"(czyli biblioteka) Center ale kto tam zwraca uwage na takie drobiazgi.
Jeszcze troche to bedziemy musieli sie odlac przed odlotem bo to tez plyn przeciez I kto wie co mozna z tym zrobic:)
Orwell byl prorokiem i wiedzial co mowi.MMoze dlatego nie ma go w programie lektur w szkolach srednich w Australii.A to co jest nie nadaje sie nawet na papier toaletowy bo tylek by sie zbuntowal.
Jerzy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: