Wysłany: 20:20, 18 Paź '22
Temat postu: |
|
|
Nie ma ludzi idealnych. Ja nie jestem idealny, pan Maciak też nie. Wrzucam jego audycje na mój portal od dawna, bo jest jednym z nielicznych dziennikarzy, który otwiera ludziom oczy.
Zdarzyło mi się z nim dwa razy rozmawiać, kiedy poprosiłem o nagłośnienie faktu, że ABW zablokowała portal wolnemedia.net (odblokowali na przełomie lipca i sierpnia po tym, jak skarga na ABW trafiła do WSA w Warszawie - teraz wnioskują o umorzenie skargi, bo odblokowali) - nie za bardzo kojarzył o co chodzi. Nigdy nie słyszał o „Wolnych Mediach” i sprawiał wrażenie, że ma niezły młyn na głowie i żyje w ciągłym pośpiechu. Ale w tym młynie podał zdawkowo tę informację i adres mojego portalu wyświetlił w swoim programie. Więc jest spoko.
Inni vlogerzy odmówili w ogóle poruszenia faktu cenzury ABW, bo bali się, że im kanał zablokują. Mamy w Polsce dwie cenzury, z jednej strony ABW blokuje niewygodne portale podważające oficjalną narrację medialną dotyczącą wojny na Ukrainie, z drugiej strony silną autocenzurę dziennikarzy i blogerów. Dlatego p. Maciaka szanuję - jeden z nielicznych odważnych.
Łatwo kogoś krytykować za potknięcia, ale trzeba być trochę świrem, by walczyć o prawdę w świecie pełnym kłamstwo. W sumie, też trochę „stuknięty” jestem...
_________________ Administrator portalu WolneMedia.net
|
|