michalm napisał: |
Wiesz ja się zbytnio przy tym nie napracowałem tak naprawdę, sam fakt że użyto moich pomysłów był dla mnie zaskoczeniem i całość raczej uznaje za ciekawy etap w historii mojego życia. |
No ja mam nadzieje , że wyciągnąłeś z tego jakąś naukę , nabyłeś doświadczenia .
Cytat: |
Smutne jest to jak pojedyńczy człowiek stoi na przegranej pozycji w walce w wielkim korpo które tak samo jak zwykli ludzie z ulicy |
Ale taka jest rzeczywistość , tak było jest i będzie , jednostka się nie liczy .
Aktualnie jestem na etapie porozumienia się z prawnikiem i wszystko zależy od tego czy Google poda mi moje wyszukiwania wraz z datami, jeżeli tak to w prosty sposób będę w stanie udowodnić w sądzie że miałem udział w procesie twórczym a co za tym idzie otrzymam jakieś pinądze za swój wkład. |
Szkoda pieniędzy na papugę . Kwitów nie spisałeś z korporacją ( nie chwalisz się umowami ) , nic ci nie dadzą , to już chyba rozumiesz . Nie dostaniesz złamanego centa , bo to by oznaczało , że wielka Korporacja przyznaje się do błędu , a wtedy mógłbyś nie poprzestać na 20 czy 50 tysi $ .
Dzwonie, piszę, tweetuje a tu nic z tego. Cieszę się że jeszcze nikogo nie zabiłem. |
Bo dla nich nie istniejesz , co najwyżej jesteś "upierdliwy" jak ziarnko piasku które wpadło w tryby maszyny .
Widzisz , miałeś dobre serce i świetne pomysły . A teraz dzięki korpo masz jeszcze twardą dupę
.
Szczerze powiedziawszy zamiast pieniędzy na papugę , ogarnij jakiegoś dobrego dziennikarza . Na początek może artykuł , może nawet książkę byś napisał jak historia jest ciekawa .
Pamiętaj , że co nas nie zabija to nas wzmacnia . Wychodzisz z tej walki poobijany z wybitymi zębami , ale żyjesz i zdobyłeś doświadczenie . Jeśli wybierzesz drogę szturmowania Korpotwierdzy za pomocą prawników , to nie zapomnij o nagłośnieniu sprawy w mediach , lepiej na to wydać pieniądze .
No i żeby ci zdrowia starczyło , tego ci życzę
.
PS. Pamiętaj jeszcze o jednym , korporacje mają czas i pieniądze na prowadzenie takiej walki na jaką ty się szykujesz . A czy ty masz czas i pieniądze na długą kampanię
.