Pomijając nazwę zabiegu,która jest tylko w połowie poprawna (za to poważnie "naukowo" brzmi-żal) oraz aspekty moralne,to ja bardzo poważnie wątpię w opłacalność i nieszkodliwość dla środowiska takich praktyk...
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:12, 19 Maj '08
Temat postu:
Myślę, że nagłaśnianie takich pierdół jak ta ma na celu odwrócenie uwagi społeczeństwa od rzeczy istotnych.
Tak samo było z Rospudą. Wielki krzyk. Łojojojojojjoj co to będzie? Lasek się zniszczy! A po co ten krzyk? Bo w tym czasie był w Warszawie kongres żydów i już nie pamiętam ile wyłudzili, ale przypominam sobie, że jakiś poseł PO oczywiście chciał dołożyć im jeszcze więcej tych miliardów.
Wysłany: 17:39, 19 Maj '08
Temat postu:
A ja sądzę, że to się nie przyjmie z powodów obyczajowo-religijno-jesczeinnych.
Z jednej strony "ohyda", z drugiej "po co nam ciało po smierci?". Jak z kanibalizmem.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko nielogiczne i mało prawdopodobne.
GG 7434411
Wysłany: 17:56, 19 Maj '08
Temat postu:
To nie to samo co kanibalizm. Kanibalizm to rytuał, część kultury, kanibale (oczywiście nie chodzi mi o psychopatów) nie jedzą ludzkich zwłok dlatego, że to najbardziej ekologiczna forma pozbywania się ich. Jest to ściśle związane z ich wierzeniami.
Natomiast spłukiwanie zwłok swojego dziadka w kiblu jest po prostu wyrazem naszego braku szacunku dla zmarłych. Osobie, która była nam bliska za życia, należy się godny pochówek. Co z tego, że dziadkowi ciało już się nie przyda? Chodzi o pokazanie naszego szacunku do niego.
Wysłany: 20:06, 19 Maj '08
Temat postu:
Dlatego piszę, że raczej się nie przyjmie.
I, żeby była jasność, sam też nie chcialbym, żeby sie przyjęło.
Rzeczywiście, może mi nie do końca wyszło porownanie.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko nielogiczne i mało prawdopodobne.
GG 7434411