|
Autor
|
Wiadomość |
Bimi Site Admin
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 21:59, 07 Wrz '18
Temat postu: Senator PO zawieszony |
|
|
Senator PO zawieszony. W wywiadzie dla Sputnika chwalił Putina
O zawieszeniu senatora Macieja Grubskiego w prawach członka Platformy Obywatelskiej - poinformował rzecznik ds. dyscypliny partii Łukasz Abgarowicz. Polityk udzielił wywiadu portalowi Sputnik, gdzie chwalił politykę Władimira Putina.
Senator Maciej Grubski udzielił w środę wywiadu portalowi Sputnik. Mówił w nim m.in., że "jest pod ogromnym wrażeniem" Władimira Putina i "ma do niego pełen szacunek".
Grubski powiedział także, że jest przeciwnikiem wspierania Ukrainy w sporze z Rosją. "Wymyśliliśmy sobie wtedy, że wspierając Ukrainę będziemy mieli bufor bezpieczeństwa w stosunku do Rosji. Moim zdaniem tak nie jest, dlatego że Ukraina jest teraz rozchwianym państwem z ogromem problemów, z których prędko nie wyjdzie" – ocenił.
Senator w wywiadzie odniósł się także do sojuszu z USA. "Wytwarzając atmosferę wrogości w stosunku do Rosji niczego nie zyskujemy, a jedynie na tym tracimy, głównie gospodarczo. Za wszelką cenę chcemy zachować sojusz z Ameryką (...) Jeżeli mamy kupować dzisiaj ropę czy gaz od Saudów czy Amerykanów, które są droższe niż ropa i gaz rosyjski, to trzeba się poważnie zastanowić jaki jest w tym interes Polaka. Wychodzi na to, że żaden, bo każdy Polak dokłada do droższego paliwa. A więc każdy Polak dopłaca swoje pieniądze za wrogą postawę wobec Rosji" – ocenił senator.
Rzecznik ds. dyscypliny PO powiedział , że w związku z wywiadem udzielonym Sputnikowi, Grubski został zawieszony w prawach członka partii. - To jest wywiad, w moim przekonaniu, skandaliczny - ocenił.
Abgarowicz podkreślił, że słowa senatora nie są stanowiskiem Platformy. - To jest prezentowanie punktu widzenia szkodliwego dla racji stanu Polski. To jest skrajna nieodpowiedzialność - po pierwsze - prezentowanie takich przekonań, a po drugie robienie takiego idiotyzmu, będąc parlamentarzystą, że rozmawia się ze Sputnikiem, czyli propagandową tubą Putina, która usiłuje robić demontaż opinii w Polsce - mówił rzecznik.
Do tego momentu dziennikarzom nie udało się uzyskać komentarza senatora Grubskiego.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/senator-.....na/p9t68t6
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 13:27, 08 Wrz '18
Temat postu: |
|
|
Senator Maciej Grubski zapowiedział rezygnację z członkostwa w Platformie Obywatelskiej. Wczoraj polityk został zawieszony w prawach członka PO, po tym jak w wywiadzie dla portalu Sputnik mówił m.in., że jest "pod ogromnym wrażeniem" Władimira Putina i "ma do niego pełen szacunek".
Grubski powiedział dzisiaj, że decyzja o rezygnacji z członkostwa w partii ma zostać złożona w poniedziałek. Jednocześnie senator ma wystąpić z klubu senackiego PO. Przyznał, iż ma żal do szefów Platformy, że o decyzji o zawieszeniu dowiedział się z mediów. - A wystarczyło, aby ktoś z moich kolegów zadzwonił do mnie i powiedział o tym – dodał.
Zaznaczył, że sam nie ma nic sobie do zarzucenia, a zachowanie PO uważa za cenzurowanie wypowiedzi, czego się nie spodziewał.
Grubski udzielił w środę wywiadu portalowi Sputnik. Mówił w nim m.in., że jest "pod ogromnym wrażeniem" Władimira Putina i "ma do niego pełen szacunek".
Grubski powiedział także, że jest przeciwnikiem wspierania Ukrainy w sporze z Rosją. "Wymyśliliśmy sobie wtedy, że wspierając Ukrainę będziemy mieli bufor bezpieczeństwa w stosunku do Rosji. Moim zdaniem tak nie jest, dlatego że Ukraina jest teraz rozchwianym państwem z ogromem problemów, z których prędko nie wyjdzie" – ocenił.
Senator w wywiadzie odniósł się także do sojuszu z USA. - Wytwarzając atmosferę wrogości w stosunku do Rosji niczego nie zyskujemy, a jedynie na tym tracimy, głównie gospodarczo. Za wszelką cenę chcemy zachować sojusz z Ameryką (...). Jeżeli mamy kupować dzisiaj ropę czy gaz od Saudów czy Amerykanów, które są droższe niż ropa i gaz rosyjski, to trzeba się poważnie zastanowić jaki jest w tym interes Polaka. Wychodzi na to, że żaden, bo każdy Polak dokłada do droższego paliwa. A więc każdy Polak dopłaca swoje pieniądze za wrogą postawę wobec Rosji – ocenił senator.
Rzecznik ds. dyscypliny partii Łukasz Abgarowicz powiedział PAP, że w związku z wywiadem udzielonym Sputnikowi, Grubski został zawieszony w prawach członka partii. Podkreślił, że słowa senatora nie są stanowiskiem Platformy. - To jest prezentowanie punktu widzenia szkodliwego dla racji stanu Polski. To jest skrajna nieodpowiedzialność - po pierwsze - prezentowanie takich przekonań, a po drugie robienie takiego idiotyzmu, będąc parlamentarzystą, że rozmawia się ze Sputnikiem, czyli propagandową tubą Putina, która usiłuje robić demontaż opinii w Polsce - mówił rzecznik.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/maciej-g.....po/j6gt19y
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 13:32, 08 Wrz '18
|
|
Co to w ogóle znaczy, że "[propagandowa tuba Putina] usiłuje robić demontaż opinii w Polsce"?
Trochę tego nie kumam, ale wychodziło by chyba na to, że PO ciężko pracowała wiele lat nad tym by zmontować w Polsce złą opinię o Putinie i dobrą o Ameryce, a propagandowa tuba Sputnik usiłuje im to teraz zdemontować...
Faktycznie, sam bym typa wyjebał z partii, za sabotowanie takiego zajebistego projektu montowania opinii.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 14:09, 08 Wrz '18
|
|
Uuuu , senator PO zawieszony , tytuł tematu jakby się administracja tym faktem przejęła .
administracja napisał: | Co to w ogóle znaczy, że "[propagandowa tuba Putina] usiłuje robić demontaż opinii w Polsce"? |
Już ci tłumacze , ogólnie rządzący i opozycja ( ta ostatnio się licząca ) jadą na Rosję bo pucują się amerykanom , więc taki wyskok jest - przynajmniej - w złym guście .
Ale nie od dziś wiadomo że PO z Tuskiem na czele który bryluje w Brukseli jest proniemieckie . A Niemcy mają wspólne interesy z Ruskimi ponad podziałami takie jak -np - Nordstream 2 . A koleś który wyskoczył z tekstem pucującym się ruskim gra w sekcji Tuska i zwieracze mu popuściły .
Politycy nie pracują latami nad zmontowaniem złej opinii na temat kogoś , od tego jest PR . Politycy są jak kurwy , idą tam gdzie ktoś da więcej . To nastawienie przeciwko "złej" Rosji jest na tyle prawdziwe na ile pozwolą im na to Niemcy .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
good why
|
Wysłany: 14:11, 08 Wrz '18
|
|
W pierwszej chwili przeczytałem "Senator PO powieszony". Ech... no nic, chociaż kiedy się zorientowałem to dobył się ze mnie jęk zawodu
_________________ "Uwielbiam good why'a" - chemicloo
"Aj waj, wypunktował mnie. Lecę po ratunek do gei" - chemicloo vel WZBszambo alias szeklan itp.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 14:22, 08 Wrz '18
|
|
Ordel napisał: | Uuuu , senator PO zawieszony , tytuł tematu jakby się administracja tym faktem przejęła . |
Ty to jak zwykle wszędzie widzisz ukryte przekazy.
Tytuł newsa który cytowałem to "Senator PO zawieszony. W wywiadzie dla Sputnika chwalił Putina", ale cały mi się nie zmieścił.
Proste nie? Czasem wystarczy leciutko ruszyć głową, aby nie wyjść znowu na idiotę.
Ordel napisał: | administracja napisał: | Co to w ogóle znaczy, że "[propagandowa tuba Putina] usiłuje robić demontaż opinii w Polsce"? |
Już ci tłumacze , ogólnie rządzący i opozycja ( ta ostatnio się licząca ) jadą na Rosję bo pucują się amerykanom , więc taki wyskok jest - przynajmniej - w złym guście .
Ale nie od dziś wiadomo że PO z Tuskiem na czele który bryluje w Brukseli jest proniemieckie . A Niemcy mają wspólne interesy z Ruskimi ponad podziałami takie jak -np - Nordstream 2 . A koleś który wyskoczył z tekstem pucującym się ruskim gra w sekcji Tuska i zwieracze mu popuściły .
Politycy nie pracują latami nad zmontowaniem złej opinii na temat kogoś , od tego jest PR . Politycy są jak kurwy , idą tam gdzie ktoś da więcej . To nastawienie przeciwko "złej" Rosji jest na tyle prawdziwe na ile pozwolą im na to Niemcy . |
No to żeś mi chłopie wytłumaczył.
Ja głupi myślałem że chodziło o demontaż propagandy którą nasz rząd i media karmią Polaków.
Tymczasem okazuje się że sprawa jest o wiele bardziej skomplikowana
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 15:21, 08 Wrz '18
|
|
Bimi napisał: | Ordel napisał: | Uuuu , senator PO zawieszony , tytuł tematu jakby się administracja tym faktem przejęła . |
Ty to jak zwykle wszędzie widzisz ukryte przekazy.
Tytuł newsa który cytowałem to "Senator PO zawieszony. W wywiadzie dla Sputnika chwalił Putina", ale cały mi się nie zmieścił.
Proste nie? Czasem wystarczy leciutko ruszyć głową, aby nie wyjść znowu na idiotę.
|
Uuuu czyli nie potrafisz sam nadać tytułu tematowi na swoim forum , idziesz na łatwiznę .
Czytam Sputnika codziennie , lubię ich i ich manipulacje bijące - np - w PO . Ale temat i to co piszesz nadaje się góra do pierdolnii , a nasza administracja podnieca się nim jak murzyn baterią . Lepiej rusz głową sam .
Ukryte przekazy , a czym jest polityka .
administracja napisał: | No to żeś mi chłopie wytłumaczył.
Ja głupi myślałem że chodziło o demontaż propagandy którą nasz rząd i media karmią Polaków.
Tymczasem okazuje się że sprawa jest o wiele bardziej skomplikowana Smile |
Nie wiem co myślałeś , ale wiem co napisałeś , więc dalej sobie sam naszkicuj .
Czy jest tu coś skomplikowanego , raczej nie , zwykłe zależności , nie inne niż w Historii .
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 16:09, 08 Wrz '18
|
|
A co się do tytułu przypierdalasz? Ja tam nic w nim złego nie widzę - po chuj mam wymyślać inny? Bo ty masz coś nie tak z głową?
Nie lubię się powtarzać, ale jednak powiem raz jeszcze, weź się kurwa lecz.
I następnym razem jak będziesz mi chciał napisać coś oczywistego, to mógłbyś najprzyjemniej się nie ośmieszać stosując ton i formę wielkiego odkrywcy i myśliciela Ordela.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 18:25, 08 Wrz '18
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 09:31, 09 Wrz '18
|
|
Ależ bynajmniej.
Jedyne czego mogę się po tobie na 100% spodziewać, to że zrobisz wszystko aby pokazać debilom że mi nie lukrujesz, choćby nawet miało cię to kosztować zrobienie z siebie totalnego idioty.
A na wypadek jakbyś się zastanawiał, w tym przypadku 100% to wartość precyzyjna, nie metaforyczna.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 11:44, 09 Wrz '18
|
|
Bimi napisał: | Ależ bynajmniej.
Jedyne czego mogę się po tobie na 100% spodziewać, to że zrobisz wszystko aby pokazać debilom że mi nie lukrujesz, choćby nawet miało cię to kosztować zrobienie z siebie totalnego idioty.
A na wypadek jakbyś się zastanawiał, w tym przypadku 100% to wartość precyzyjna, nie metaforyczna. |
Arogancja no poziomie policyjnego psa , kręci cię to ? A to kto z siebie zrobi idiotę czas pokaże . I jedyne czego jestem pewny na 100 % że to ja i te "debile" będziemy tobie administratorze kibicować .
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 13:52, 09 Wrz '18
|
|
Z tego co wiem to ty tu jesteś dumnym orędownikiem służby, a nie ja.
Jeśli w ciągu 13 lat, w 18 tysiącach postów nie zrobiłem jeszcze z siebie idioty, to nie wiem na co ty jeszcze czekasz, z tą swoją bandą przyklaskujacych debili - potomków wielkiego Światowida i śmietanką Narodu Polskiego 2018
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 22:54, 10 Wrz '18
|
|
Czyli wolność słowa i prawo do własnych poglądów w polityce nie obowiązuje.
_________________ Zobacz też tutaj
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|