W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Chcieli "zastrzelić" o. Rydzyka na forum  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 726
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:20, 27 Maj '08   Temat postu: Chcieli "zastrzelić" o. Rydzyka na forum Odpowiedz z cytatem

Działacze NSZZ "Solidarność" Stoczni Gdańsk zawiadomili prokuraturę, że na jednym z internetowych forów pojawił się wpis nawołujący do zastrzelenia o. Tadeusza Rydzyka. Domagają się ukarania autora wpisu i właściciela forum - Agory SA.
O złożeniu zawiadomienia do gdańskiej prokuratury okręgowej poinformował w Radiu Maryja prezes Fundacji Stoczni Gdańskiej Andrzej Jaworski.

Według Jaworskiego wulgarny wpis, nawołujący do zastrzelenia o. Tadeusza Rydzyka, na forum internetowym został zamieszczony w sobotę o godzinie 10.04, a właściciel strony - "pomimo kilkunastu monitów" - nie usuwał go aż do wtorku.

Podkreślił, że od pewnego czasu istnieje zespół wolontariuszy związanych ze Stocznią Gdańsk, który monitoruje media, w tym elektroniczne, pod kątem naruszania wolności religijnych i przekonań.

Jaworski zaznaczył, że ostatnich tygodniach nasiliły się wpisy szkalujące, według niego, Kościół katolicki i osoby związane z Radiem Maryja, co - jak sądzi - wiąże się z wypowiedziami "osób związanych PO, zwłaszcza posła Janusza Palikota".

Prezes Fundacji Stoczni Gdańskiej był w gronie osób, które przed tygodniem złożyły doniesienie do prokuratury w związku z wywiadem Palikota udzielonym dziennikowi "Polska". Poseł PO w rozmowie z dziennikarzami nazwał o. Rydzyka szatanem i oskarżył go o kradzież pieniędzy i sianie nienawiści.

Rzeczniczka prasowa Agory Urszula Strych powiedziała, że sprawy nie zna i musi się z nią zapoznać. Obiecała odnieść się do poruszonych w doniesieniu kwestii w środę.

A więc,uważajcie forumowicze, co piszecie na forum.. Wolnośc słowa ? Sami sobie odpowiedźcie na pytanie czy w Polsce jest wolnośc słowa .. Zostawmy w spokoju masonów, ufo, system HAARP, iluminatów.. Może właśnie jeden z nas jest na celowniku prokuratury ??? bo jakis mason poczuł sie urażony.. Exclamation
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:47, 27 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie pierwszy to przypadek.
Raz pamiętam zamknęli jednego gówniarza (sąd zgodził się na aresztowanie) bo napisał na jakimś forum że zastrzeli papieża. (akurat papież miał przyjechać po Polski)
Pisali o tym na onecie cytując pałę który mówił, że on wie iż to był tylko głupi szczeniacki żart, ale i tak go zamkną.

Tak że uważajcie - już lepiej kogoś zabić niż grozić, ze się zabije, bo mniejsza szansa że was złapią Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:15, 27 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie najbardziej zdumiewa jak niektóre fakty czy osoby można wyzywać
czy wręcz nawoływać do ich zabicia i moderatorzy milczą ,a o innych sprawach nie można nawet pisnac bo moderatorzy o kazdej porze dnia i nocy to wyłapią.
zibi123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:05, 31 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest durne.. w konstytucji jest że każdy ma prawo do wolności wypowiedzi i przekonań, a tu ambaras bo ktoś napisał ze zastrzeli o. Tadeusza R. Laughing

Mała prowokacja :>
rydzyk ty ch*ju złamany przestan pier*olić farmazaony w tym swoim radiu, bo sluchac juz tych glupot nie idzie, jak ktos tego nie zrobi to sam cie za*ebie a cialo powiesze na rynku w toruniu :>
Smile
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:47, 31 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zibi123 napisał:
To jest durne.. w konstytucji jest że każdy ma prawo do wolności wypowiedzi i przekonań, a tu ambaras bo ktoś napisał ze zastrzeli o. Tadeusza R. Laughing

Ambaras polega na tym ze groził.
Poszukaj w googlach pojęcia "groźby karalne"

ps
głupota dzisiejszej młodzieży mnie przeraża. Oni nie rozumieją podstawowych pojęć.
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
Veritatis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:52, 31 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
To jest durne.. w konstytucji jest że każdy ma prawo do wolności wypowiedzi i przekonań, a tu ambaras bo ktoś napisał ze zastrzeli o. Tadeusza R.

zibi, powieś sobie tą "złotą myśl" nad łóżkiem. I przeczytaj, zanim zadzwonisz po psy, bo ktoś Ci groził. Laughing Wolność słowa, dobre sobie. Confused

Cytat:
rydzyk ty ch*ju złamany przestan pier*olić farmazaony w tym swoim radiu, bo sluchac juz tych glupot nie idzie, jak ktos tego nie zrobi to sam cie za*ebie a cialo powiesze na rynku w toruniu :>

Wiesz... naprawdę nie musisz tego słuchać. Ja nie słucham tych farmazonów i jakoś żyję. Przy okazji radzę też odstawić TOK FM/GW/TVN/Polsat/TVP.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:19, 31 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko, że większość durnej masy Polaków krytykuje rydzyczyznę, a nawet nie wie za co. Bo tak jest w mainstreamie, bo tak to przedstawiają dziennikarze, bo tak chce wybiórcza i Palikot (wypluć), ale prawda jest taka, że to nie za manipulacje na babciach mainstream boi się rydzyczyzny, ale za to że odsłania drugą stronę medalu. Ja też myślałem, że tam tylko "zdrowaś..." leci ale jak przypadkiem raz słuchałem audycji to gały wyłupiłem, że w żadnych innych mediach takich rzeczy nie usłyszysz. (oczywiście nie wliczam sieci)
Powrót do góry
zibi123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:31, 31 Maj '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie że ambaras ja do rydzyka nic nie mam niech sobie gada wolno mu. Mi to nie przeszkadza ja nie słucham, wole sieć szybciej i bez zbędnego gadania. Jabba ja doskonale wiem co to są groźby karalne, ale nawet jeśli złapią kogoś i tak zapadnie wyrok niska szkodliwość społeczna i to wszytko Rolling Eyes w niczym ten przepis nie pomaga, jak występuje sam. Jak jest sam bez niczego np. wymuszenia albo czegoś innego jest on martwy i bez użyteczny bo praktycznie zawsze pada ten sam wyrok. No co najwyżej praca społeczna albo dozór policyjny jak byłeś wcześniej karany za rozboje itp.

A tamto coś to była prowokacja zobaczymy czy tu tez znajda się ci szpiedzy z "solidarności"
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:27, 31 Maj '08   Temat postu: Re: Chcieli "zastrzelić" o. Rydzyka na forum Odpowiedz z cytatem

XTC88 napisał:
Działacze NSZZ "Solidarność" Stoczni Gdańsk zawiadomili prokuraturę, że na jednym z internetowych forów pojawił się wpis nawołujący do zastrzelenia o. Tadeusza Rydzyka.

XTC88 napisał:

A więc,uważajcie forumowicze, co piszecie na forum.. Wolnośc słowa ? Sami sobie odpowiedźcie na pytanie czy w Polsce jest wolnośc słowa .. Zostawmy w spokoju masonów, ufo, system HAARP, iluminatów.. Może właśnie jeden z nas jest na celowniku prokuratury ??? bo jakis mason poczuł sie urażony.. Exclamation

Nawoływanie do zabójstw to nie jest wolność słowa.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: