|
Autor
|
Wiadomość |
Aya Sophia
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 16:27, 03 Sty '09
Temat postu: IRC/Chat/ShoutBox |
|
|
J/w/T
Co sądzicie o tym ?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sikorski
|
Wysłany: 16:31, 07 Sty '09
Temat postu: |
|
|
IRC już był nawet jakiś rok temu sam bywałem tam co dzień i było fajnie teraz już chyba nikt nie wchodzi na kanał z resztą pytać o to morgan666 lub carolski123 albo dunkelheita albo innych byłych IRCowców
ShoutBox też był ale zazwyczaj były tam chaotyczne kłótnie i takie tam pierdółki
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 18:33, 07 Sty '09
|
|
irc działa dalej jak powinien, można wejść na TEN kanał przez www.nowy-horyzont.info bywają tam ludzie z NH i z prawdy, czasem nawet z niewiadomokąd.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 18:56, 12 Sty '09
|
|
Co do shoutBoxa to uważam, że jego likwidacja pogorszyła jakość tematów, zwiększa się ilość offtopów, które mogły by być podejmowane właśnie na SB. Poza tym SB nie musi być integralną częścią do obciążania forum, można zastosować inframe , tylko czy ktoś ma wolny serwer do wygospodarowania zasobów na SB dla tego forum?
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
W jedności siła nie w budowanych murach!!!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 14:53, 13 Sty '09
|
|
Przecież można zagospodarować kanał na kazdym servie IRC, dać na forum ZAMKNIETYM hasło (lub nie, jak kto woli). Ktoś kto dysponuje shellami postawi jednego botka który będzie tego pilnował i wsio...!
Nie obciążając zbytnio organizacyjnie nikogo...
A co do ShoutBoxa - dokładnie, dużo offtopów (sam porobiłem kilka)
więc koordynowanie treści (brzmi niezle!) byłoby dużo łatwiejsze
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 18:04, 13 Sty '09
|
|
Stworzenie kanału irc to kwestia paru sekund. Skoro nikt do tej pory jeszcze tego nie zrobił, to proszę bardzo:
serwer: katowice.ircnet.pl
porty: 6666, 6667, 6697 (SSL), 9999
kanał: #prawda2
Mam nadzieję, że się przyda.
_________________ Można być pewnym tylko tego, że niczego nie można być pewnym
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Veritatis
|
|
Powrót do góry
|
|
|
forrest_
|
Wysłany: 17:33, 14 Sty '09
|
|
fifi napisał: | Stworzenie kanału irc to kwestia paru sekund. Skoro nikt do tej pory jeszcze tego nie zrobił, to proszę bardzo:
serwer: katowice.ircnet.pl
porty: 6666, 6667, 6697 (SSL), 9999
kanał: #prawda2
Mam nadzieję, że się przyda. |
Byłem widziałem i działa, dobra alternatywa dla forum w czasie rzeczywistym
_________________ 13:13 13.09.1979 Caulbearer
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gerwazjana
|
Wysłany: 17:40, 14 Sty '09
|
|
a nie lepiej jest utworzyc chata tu na forum tak jak maja na nowy-horyznont.info?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 17:55, 14 Sty '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 18:51, 14 Sty '09
|
|
gerwazjana napisał: | a nie lepiej jest utworzyc chata tu na forum tak jak maja na nowy-horyznont.info? |
Na NH nie ma chata, tylko bramka irc oparta na javascript. Umieszczenie takiej bramki na stronie jest bardzo proste, są do tego gotowe skrypty. A jak ktoś ma dobrą przeglądarkę www z obsługą irc (np. Opera) to nie musi bawić się bramkami
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gerwazjana
|
Wysłany: 18:52, 14 Sty '09
|
|
a duzo tam osob zaglada? i czy wychodzi stamtad cos konstruktywnego? bo jesli to tylko takie blablanie bez sensu to nie warte zachodu..
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 19:41, 14 Sty '09
|
|
przy dobrych wiatrach jest nas 12, w najgorszym wypadku nie ma nikogo. Każdy myślał, że to będzie taki fast-forum, "dyskusja na poziomie", tylko na konkretny temat, bez oftopów, stały program wieczoru i nie wiadomo jeszcze jaki regulamin. Podania rejestracyjne i limity Było tak może z jeden pierwszy dzień, od ponad roku panuje tam zupełny luz, obrazowo mówiąc chodzimy tam w dresach (zulugula tylko w gatkach) Jak na jakiś internetowy kąt to jest całkiem zabawnie z odpowiednimi ludźmi, trzeba tylko umieć cieszyć się bablaniem, które nie jest złe, wręcz przeciwnie. Kiedyś nie lubiłem zuluguli, na ircu mi przeszło Bywa, że ktoś chce pogadać o czymś konkretnym, wtedy kto chce ten bierze udział w dyskusji (która nigdy nie jest stała).
Cóż, co do treści to zależy na kogo trafisz z tym pogadasz, wtedy można ocenić czy warte zachodu. Mnie np jeżdżenie po żydach przy każdej okazji nie kręci, co się czasem zdarza, co wcale nie znaczy, że nie warto tam wchodzić. Właściwie z takim podejściem to w ogóle nie warto interesować się ircem. tam się nie da po prostu nie narozrabiać, nie wrzucić na luz albo non stop klepać to samo co na forum, tzw "konstruktywne wypowiedzi", nie po to jest irc. tam się klepie krótkie formułki
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
iaro
|
Wysłany: 13:37, 17 Sty '09
|
|
Hehe okazało się, że jednak ludzie tęsknią za Shoutboxem, którego pomysłodawcą był(em)...
_________________ Systemu nie można niszczyć, trzeba go reformować.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 00:40, 21 Sty '09
|
|
nie chodziło mi o zewnętrznego irca tylko schoutboxa konkretnie zintegrowanego z forum dostępnego po rejestracji aby odciążyć i oczyścić z offtopów tematy. Czasem mamy coś do powiedzenia ale nie musimy do tego tworzyć tematu, wtedy schoutbox nadaje się do tego najlepiej. Jeżeli jest problem z instalacją go, na tym forum, mogę go postawić u siebie i byłby tutaj dostępny przy pomocy inframe.
W tym wypadku wszystko jest sprawą dla admina.
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 10:30, 21 Sty '09
|
|
Shoutbox czy irc w bramce? Wg. mnie to drugie byłoby dużo lepszym rozwiązaniem. Shotbox zresztą Bimi wywalił nie bez powodu
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 15:56, 21 Sty '09
|
|
IRC, ale bezpośrednio ze strony jesli Bimi by sie zgodził, bez żadnego chodzenia po stronach, sciagania softu etc, dla mnie to nie problem, ale moze ktos inny inaczej na to patrzy z lenistwa
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 22:44, 21 Sty '09
|
|
fifi napisał: | Shotbox zresztą Bimi wywalił nie bez powodu |
Wydawało mi się, że został on wywalony z powodu zasobożerności, transferożerności lub czegoś innego kategorii technicznej, no ale tak naprawdę nie wiem z jakiego powodu został on usunięty.
Jeśli wolno spytać, z to jakiego?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 05:46, 22 Sty '09
|
|
Cytat: | sorry, ale musiałem wyłączyć shoutboxa ze względu na podejrzenie nadużyć technicznych (być może zauważyliście okazjonalne problemy z serwerem ostatnimi czasy?)
załóżcie sobie jakiś kanał czy coś to najwyżej dodamy iframa |
pisało w temacie obok...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 11:08, 22 Sty '09
|
|
sonic3 napisał: | Jeśli wolno spytać, z to jakiego? |
ktoś blokował serwer przy jego pomocy.
nie chciało mi się dochodzić w jaki sposób więc wyłączyłem to gówno.
generalnie mi chat nie potrzebny, więc nie liczcie na to że wam pomogę w tym temacie.
czata możecie założyć wszędzie i czatować tam do woli... forum jest do tego zbędne.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|