W tym temacie proponuję omawiać wszelkie przypadki ucieczki białego człowieka z Europy Zachodniej do Polski jako "enklawy normalności", że to tak przewrotnie ujmę, choć nie sądziłem, że mi to kiedyś przejdzie przez usta...
Jak wiecie lub nie, nie mieszkam w Polsce od kilku lat, ale jeszcze kiedy tam bywałem spotykałem się, głównie w trakcie podróży z osobami z krajów dawnej unii, które świadomie sprowadziły się do Polski, także, uwaga, z powodów ekonomicznych!!!
Byli wśród nich Portugalczycy, Hiszpanie i Włosi, którzy ożenili się z Polkami, byli łowcy głów z Niemiec, którzy czyścili w Polsce rynek pracownika. Jeden z nich pomieszkiwał u nas w Szklanym Zamku, jak on jeszcze działał nad Bałtykiem.
Zjawisko zdaje się wznosić już znacznie ponad poziom błędu statystycznego. Istnieje nawet koncepcja, że podobno Niemcy rękami UE sfinansowali w Polsce infrastrukturę, by osiąść tam na stare lata, kiedy w BRD zrobi się już zbyt duszno i tłoczno.
Jeden taki news z ostatniego czasu wrzucam i zachęcam do dyskusji, oraz wymiany znalezionych informacji:
Cytat: |
Spore zdziwienie w Europie wzbudza rosnąca tendencja rodowitych Europejek do uciekania do Polski z „bardziej postępowych” państw zachodnich i Skandynawskich. Tym razem o schronienie w naszym kraju poprosiła Norweżka.
Dramatyczną historię Silje Garmo i jej córki opisuje „Nasz Dziennik”, który podał, że do urzędu ds. cudzoziemców trafiła precedensowa sprawa kobiety, której norweskie władze usiłowały odebrać dziecko.
„Jak się okazuje, nie tylko ona uciekła do Polski. Wkrótce kilka kolejnych osób złoży wniosek o ochronę przez nasze władze przed zakusami wszechwładnego w Norwegii Urzędu ds. Opieki nad Dziećmi: Barnevernet (BV)” – informuje dziennik.
Kobiecie odebrano już uprzednio starszą córkę Froyę, mającą obecnie 12 lat. Urząd zainteresował się nią z powodu donosu. |
wszystkieee dzieeeeci naaszeee są...
https://wrealu24.pl/europa-w-szoku-norwe.....ace-fakty/