Kolejny oświecony ....Czyli co ? Wszech-mądry i potężny bóg stworzył świat a w tym przeogromny świecie znalazło się miejsce dla Jego priorytetowego dzieła jakim jest ziemia która w sakli tego wszechświata jest jak miliardowa część ziarnka piasku na pustyni...I na tej ziemi która z bliskiego już kosmosu znaczy tyle co nic a nawet jest niezauważalna są ludzie tak ważni tak bliscy bogu że postanowił do nich przemówić ...Ale żeby było ciekawiej nie mówi wprost do wszystkich ale sobie wylukał wybrańców którzy przemawiają do reszty przez kolejnych pośredników a ci z kolei są wprost proporcjonalni i tajemniczy do swoich dochodów zależnych z kolei od lajków i subskrypcji na Youtube...
Ludzie jak można wierzyć dla gościa który gestykuluje, który buduje napięcie który jest tak kurwa nieautentyczny jakby skończył kurs uwodzenia 4 stopnia....Facet czyta Internety ogląda Youtube i podaje wam na tacy te znane wszystkim informacje ubrane w legendę z chrześcijaństwem w tle...Naprawdę tak naiwni jesteście ???
Skoro każdy człowiek jest równy wobec boga to co to jest za bóg który w dupie mam umierające z głodu i pragnienia dzieci w Afryce a traci swój boski czas na transmisje od 40 lat w jakiejś zapadłem dziurze w Polsce przy pomocy radiotransmitera zwanego PIO...
W dodatku posługuje się ludźmi (Janusz) który już od pierwszej sekundy budzi nieufność dla każdego średnio rozgarniętego czytelnika tego forum...Najlepsze w tym filmie jest kiedy pojawia się plansza z zachęta do pomocy finansowej
...Ja rozumiem że Politycy łoją debili na abonamencie ale że bóg też nigdy nie był ww stanie ogarnąć swoich przekazów i boskich komunikatów atak aby były bezpłatne i ogólnodostępne ...Zrozumiał bym gdyby bóg przemówił w opolu przez Rodowicz ,wtedy chuj czapki z głów ale jakiś internetowy Janusz ??? No dajcie spokój panowie
Pozdrawiam starych znajomych ....privilege