Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:26, 25 Sty '08
Temat postu: Zakazana Archeologia- ukryta historia czlowieka
W co nam kaze wierzyc "oficjalna archeologia" a jakie tajemnice ludzkiej historii i swiata odslaniaja nam w "nieoficjalnej archeologii pp. Michael A Cremo i Richard L Thompson. Czy prawda lezy "pod ziemia oficjalnej arch." i jak wydobyc ja na wierzch spod niej??....
Jesli temat byl "przerabiany"-przepraszam,jesli nie?.... jak zawsze juz chyba bede- prosze o pomoc wiedzacych wiecej na ten temat.
Ps Serdecznie. bardzo serdecznie dziekuje za wsparcie lawina dodatkowych wiadomosci,do "mapy Gomberga" -Morganowi 666, JackBlood-owi, Voltarovi i wszystkim ktorzy nie uznali mapy za "obrazek z bajki". I przepraszam za lokate tego postu ,mialo byc w "dyskusje ogolne"
Wysłany: 00:22, 26 Sty '08
Temat postu:
Prawdziwe pochodzenie człowieka jest przed nami ukrywane jakby od tego miały zależeć losy ludzkości, a może zależą od tego kariery naukowców od siedmiu boleści, którzy za nic w świecie nie przyznają się, że się mylili.
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 00:33, 26 Sty '08
Temat postu:
Cytat:
Zakazana archeologia
Data publikacji: 12.10.2007
(…) Liczne dowody wskazują, że ludzkość istnieje na Ziemi znacznie dłużej, niż głosi to oficjalna nauka. Co więcej, wiele z nich ukazuje, że nasi starożytni przodkowie byli kimś więcej niż tylko prymitywnymi jaskniowcami, jak zwykliśmy o nich sądzić.
Wysłany: 19:31, 26 Sty '08
Temat postu:
zulugula napisał:
Prawdziwe pochodzenie człowieka jest przed nami ukrywane jakby od tego miały zależeć losy ludzkości, a może zależą od tego kariery naukowców od siedmiu boleści, którzy za nic w świecie nie przyznają się, że się mylili.
He he.
Motto forum: "naukowcy na Księżyc (oczywiście, gdy loty staną się możliwe)"
Wysłany: 21:03, 12 Sie '09
Temat postu:
przypomniał mi sie pewien film który oglądałem 10 lat temu w kinie .
" INSTYNKT " z A.Hopkinsem i Cuba Gooding Jr . W czym nawiązuje on do tematu ? Jest tam pewna scena kiedy w celi Hopkins rysuje kredą na ścianie prawdziwą - według niego - drogę migracji człowieka . Wtedy zainteresowałem się tematem , czyli prawdziwą historią małpy zwanej człowiek .
Wysłany: 10:11, 15 Sie '09
Temat postu:
Powoli małymi kroczkami odkrywamy historie człowieka
Nie docenialiśmy inteligencji pradawnych inżynierów
Nasi przodkowie posługiwali się ogniem przy produkcji narzędzi 45 tys. lat wcześniej niż dotychczas przypuszczano.
Tak przynajmniej wynika z najnowszych badań przeprowadzonych przez naukowców pod kierunkiem Kyle Brown z Uniwersytetu w Kapsztadzie w RPA. Rezultaty ich prac publikuje najnowszy numer pisma Science. Badacze ustalili, że już 72 tys. lat temu ludzie mieszkający na wybrzeżach dzisiejszej Republiki Południowej Afryki potrafili podgrzewać minerały, by łatwiej poddawać je obróbce i robić z nich narzędzia.
Przede wszystkim wykonywali je z pewnego rodzaju skał krzemionkowych. Archeolodzy od lat znajdowali wykonane z nich narzędzia o charakterystycznym rudawym kolorze, jednak nie mogli zrozumieć dlaczego były one tak gładkie skoro materiał, z którego powstały bardzo trudno poddaje się obróbce. Na pomysł, że do produkcji narzędzi używano ognia, wpadli dopiero gdy odnaleziono wyjątkowo duży fragment skały z wtopionymi drobinkami popiołu.
Na wielu grotach i ostrzach znalezionych w Afryce zaobserwowano także charakterystyczne połyski podobne do tych, jakie miały narzędzia znajdowane np. w Ameryce Północnej, wytwarzane przy użyciu ognia. Naukowcy postanowili sprawdzić swoją hipotezę i zbudowali takie palenisko jakich używano przed tysiącami lat. Wieczorem zakopali fragment skały pod węgle. O poranku przyszli odkopać minerał i zobaczyli, że miał on dokładnie tak samo rudawy kolor, jak narzędzia znajdowane przez archeologów. Łatwo dawał się rozłupywać, dzięki czemu naukowcom udało się wykonać kopie dawnych narzędzi.
Dotąd uczeni byli przekonani że obróbka termiczna materiałów została po raz pierwszy zastosowana na terenie dzisiejszej Europy 25 tys. lat temu. Najnowsze badania pokazują jednak, że nie docenili zdolności i inteligencji naszych afrykańskich przodków.
Wysłany: 23:28, 15 Sie '09
Temat postu:
Sądzę, że to co twierdzi David Icke i wielu innych ludzi, w tym historyków, archeologów i antropologów może być prawdą. To, że mogliśmy, albo nawet dalej jesteśmy niewolnikami obcych ras, które nami manipulują, aby utrzymywać nas w swoim małym światku. Jeśli ktoś dopuszcza możliwość istnienia obcych cywilizacji to jednocześnie dopuszcza i tą możliwość. Dowodów na poparcie tego jest wiele. Bynajmniej jeśli macie otwarty umysł to nie potrzebujecie nawet dowodów, po prostu dopuszczacie taką możliwość i tyle. Co to w Waszym życiu zmieni? Świat się zawali? A może popadniecie w jakieś psychozy, bo dopuścicie do małego światka naszych umysłów coś czego nie chcielibyście, aby było?
Co to zmieni? Nie umrzecie, nie rozpadniecie się w pył, nie wyjdziecie przed drzwi i nie zaczniecie krzyczeć do nieba... Więc co to zmieni?
P.S.
Cytat:
przypomniał mi sie pewien film który oglądałem 10 lat temu w kinie .
" INSTYNKT " z A.Hopkinsem i Cuba Gooding Jr .
Film świetny, oglądałem dzisiaj go 2x. Dzięki za tą pozycję.
Wysłany: 03:56, 05 Sty '10
Temat postu:
Jak myslicie, czy na przelomie milionow lat czlowiek rzeczywiscie stawal sie wyzszy tak jak chocby przedstawione to jest na tej stronie: http://people.ucalgary.ca/~eslinger/genrels/HumanEvol.html
czy moze schemat wzrostu wyglada tak?
Link do strony o ludzkich olbrzymach: http://www.s8int.com/giants1.html
Ciekawy jest fakt, ze wiedza o tym nawet dzieci ze szkol podstawowych w niektorych krajach azjatyckich.
Jezeli to prawda, to mamy nastepny dowod na darwinowski przekret.
A moze wzrost korelowal z dlugoscia zycia czlowieka? Co Wy na to?
Wysłany: 08:48, 05 Sty '10
Temat postu:
Chciałbym zobaczyć ludzi, którzy stoją za tymi gigantami - w sensie propagandowym i naukowym. Jakiś wykład na przykład. Na razie mi to wygląda na religijny atak na t. ewolucji. Kiedyś już o tym słyszałem, ale to o niczym nie świadczy
Wysłany: 09:38, 05 Sty '10
Temat postu:
JA napisał:
Bynajmniej jeśli macie otwarty umysł
Wybaczcie offtop, ale mnie skręca... "bynajmniej" nie oznacza tego samego, co "przynajmniej". Jak chcecie używać mądrych słów, to najpierw dowiedzcie się jakie jest ich znaczenie.
_________________ Homo liber sum.
Wysłany: 12:41, 24 Sty '10
Temat postu:
Giganci. Jestem ciekaw czy przy naszej ziemskiej grawitacji możliwe jest normalne funkcjonowanie ludzi o tak duzych rozmiarach.Popatrzcie choćby dziś na najwyższego człowieka na Ziemi
On ma problemy z normalnym poruszaniem się.Ogólnie można stwierdzić iż osoby bardzo wysokie ( grubo ponad 2,30) mają problemy z funkcjonowaniem i umierają młodo choć nie wiem czy jest to reguła.Więc skąd mieliby się wziąć giganci skoro nasza grawitacja nie pozwala na funkcjonowanie tak wielkich ludzi??
Cytat:
Robert Pershing Wadlow przyszedł na świat 22 lutego 1918 o godzinie 6.30 w Alton, stan Illinois w USA. Jego rodzicami byli Hattie i Harold Wadlowowie. Był najwyższym znanym człowiekiem na świecie. Podczas narodzin ważył niespełna cztery kilogramy. W wieku sześciu miesięcy osiągnął wagę trzynastu i pół kilograma, zaś po roku - trzydziestu kilogramów…
W piątym roku życia mierzył metr pięćdziesiąt pięć centymetrów wzrostu, w trzeciej klasie szkoły podstawowej przerósł nauczyciela. Gdy miał 13 lat mierzył już 224 cm. Już w wieku 18 lat urósł do 254 cm. W wieku 22 lat, przed śmiercią, osiągnął wzrost 272 cm i wagę 222 kg. Przez olbrzymi wzrost miał słabe czucie w stopach - nie zauważył w porę infekcji, która rozpoczęła się od zwykłego otarcia, a niedługo potem doprowadziła do jego śmierci - 15 lipca 1940 o godzinie 1.30 w nocy w Manistee w stanie Michigan. Pochowano go na cmentarzu w rodzinnym Alton nad rzeką Missisipi.
Wysłany: 13:54, 24 Sty '10
Temat postu:
Nadmierny wzrost w dzisiejszych czasach jest spowodowany CHOROBA.
Przyczyną gigantyzmu przysadkowego jest nadczynność w wydzielaniu hormonu wzrostu przez przysadkę mózgową spowodowane gruczolakiem przysadki lub powstałe na skutek nadmiernego pobudzania przysadki przed podwzgórzowy hormon GHRH. Wzrastanie jest równomierne a wiek kostny prawidłowy. Niekiedy obserwuje się delikatne cechy akromegalii.
To, ze obecnie jest to choroba nie znaczy, ze ludziom wysokim, gdyby to bylo naturalne ciezko byloby zyc. Znajdujemy wiele opisow olbrzymow: Goliat, Krolowa Saba, cyklopy. W kazdej legendzie moze byc ziarnko prawdy.
Wysłany: 17:21, 24 Sty '10
Temat postu:
ostatni król Wikingów mierzył 2,4 m i nie miał ŻADNYCH problemów z poruszaniem się, to raczej jego przeciwnicy uciekali z pola walki...
a teraz wystarczy wyobrazić sobie eskapadę grupy wikingów do ameryki południowej gdzie indianie mierzą 1,6-1,7 i już opowieści o rudowłosych gigantach gwarantowane...
Wysłany: 20:06, 24 Sty '10
Temat postu:
O królu Wikingów bym poczytał (coś nie mogę zdybać). Z tego co gadają chłopaki na tym filmiku na discovery wnika 1 rzecz. Wszyscy słyszeli o gigantach ale nikt ich nie widział. Nawet Sumeryjczycy traktują ich jako stwórców /protoplastów/półbogów, którzy zeszli z nieba - to ostatnie mi sie najmniej podoba
Wysłany: 01:00, 26 Sty '19
Temat postu:
Niestety nie pamiętam źródła (poszukam), ale czytałem kiedyś, że ludzie nie są przystosowani do życia na tej planecie bo jest za duża grawitacja i nasze ciała zbyt szybko się męczą.
Wysłany: 11:29, 26 Sty '19
Temat postu:
p4lm napisał:
Niestety nie pamiętam źródła (poszukam), ale czytałem kiedyś, że ludzie nie są przystosowani do życia na tej planecie bo jest za duża grawitacja i nasze ciała zbyt szybko się męczą.
Ale ty zdajesz sobie sprawę że grawitacja na Ziemi nie jest stałą .
Nasze ciała się zbyt szybko męczą , to ile ty byś chciał żyć 200 lat . Nie pleć bzdur .
Ale ty zdajesz sobie sprawę że grawitacja na Ziemi nie jest stałą .
naukowcy Grawitacja jest niepotwierdzona teoria, do niczego niepotrzebna (no moze do kilku wiekszych klamstw)
_________________ https://www.biblest.com.pl/dziennik.html