W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Kopie zapasowe z autorskich  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1468
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:46, 19 Cze '16   Temat postu: Kopie zapasowe z autorskich Odpowiedz z cytatem

A tak na wszelki wypadek Razz

Cytat:
Azyren napisał:
aximia napisał:
Azyren napisał:
aximia napisał:
Degradacja

Bajeczki. Ostatnia przedstawicielka ludu aborygenów Tasmańskich zmarła w 1876 roku i nie miała włosków na ciele.

Skąd wiesz Azyren, że nie miała, na zdjęciu widać tylko twarz i ręce. Co do reszty można tylko domniemywać. Biali kolonisci opisywali ich jako owłosionych (wiadomo że nie w takim stopniu jak szympansy ale bardziej niż europejczycy)

Cytat:
Tasmańczycy oddzielili się od reszty populacji Australii zaledwie 14 tyś lat temu, a to za mało na jakieś drastyczne zmiany typu atawistycznego/ regresywnego

A własnie Biełow twierdzi że nie za mało, im większa izolacja tym szybsza regresja. Oni wymarli także z tego powodu że nie dawali potomstwa z białymi kolonistami. Nie krzyżowali się co dowodzi o regresji zkodowanej już w DNA

Cytat:
Jeśli to możliwe to czemu Ajnowie, Inuici, Aborygeni Tajwańscy, Guanczowie, Indianie z ziemi ognistej, Buszmeni, Maorysi i mieszkańcy wyspy Wielkanocnej nie przeszli takiego regresu?

Cała ludzkość się degraduje według jego teorii. Po prostu jedni szybciej inni wolniej. Cro Magnon miał czerep na mózg 1,5 kg!

1 Nie wielkość mózgoczaszki świadczy o inteligencji człowieka, a gęstość i złożoność mózgu. Naukowcy zgadzają się dzisiaj że ludzie pierwotni mimo dużej masy mózgu mieli lepiej wykształcony móżdżek (odpowiedzialny za odruchy - tzw. mózg gadzi) ale gorzej wykształcone w porównaniu do nas ciało szare i szyszynkę odpowiedzialne za pamięc, inteligencje praktyczną itd. Poza tym, chyba nie próbujesz mi powiedzieć że człowiek z Cro-Magnon znał tabliczkę mnożenia, podstawy gramatyki swego języka, jeden język obcy, podstawy fizyki i chemii, obsługę i działanie komputera czy telefonu, samochodu, podstawy biologii i higieny osobistej czy psychologii. A jednak przeciętnie inteligentny człowiek w tych czasach zna te rzeczy. Technologia idzie do przodu, średnia IQ rośnie, to chyba jednak nie degradacja (co najwyżej moralna i socjologiczna ale na pewno nie intelektualna).

2. Wytłumacz mi w takim razie dlaczego hg y-DNA mają chronologicznie charakter progresywny, czyli ich liczba i złożoność rośnie a nie maleje w czasie?

3. Dlaczego badania szkieletów i narzędzi człowieka pierwotnego wykazują ewolucyjny progres?

4. Dlaczego dzisiejsze języki są morfologicznie i gramatycznie bardziej złożone niż kiedyś, skoro degradacja człowieka powinna raczej wskazywać na na ubożenie form komunikacji degradujących osobników?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:48, 23 Cze '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Azyren napisał:
Zanim zabierzemy się za teorię ewolucji należało by wpierw wyjaśnić dwa powszechnie związane z nią mity:
1 Teorii ewolucji nie wymyślił Darwin lecz francuski uczony Lamarck. Darwin jedynie ją zaadaptował i rozszerzył ale kto wie czy to nie pierwotne założenia Lamarcka były prawdziwe?
2 Teoria ewolucji nie mówi nic o stawaniu się obiektywnie lepszym lecz o adaptowaniu się do określonego środowiska. Jest to błąd powszechnie powtarzany przez fanów spencerowskiego Darwinizmu społecznego i dzikiego kapitalizmu którym najwidoczniej marzy się by wszyscy robole i zasiłkowicze pozdychali nie przekazując swych genów dalej, ale żeby to tym butnym pawianom się czasem nie zmarło kiedy tylko zmienią się okoliczności i środowisko wokół nich.
Powrót do góry
Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:50, 23 Cze '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Azyren napisał:
A teraz do sedna. Nie znam rosyjskiego na tyle dobrze żeby ogarnąć te filmiki, ale może Biełow wspomina coś o intrygujących mnie kwestiach. Otóż jego teoria nie jest kompleksowa bo nie wyjaśnia (jeśli wyjaśnia to mnie popraw) tego dlaczego hg Y-DNA, mtDNA i grupy krwi powstają progresywnie na przestrzeni tysięcy lat, co świadczy o procesie ewolucyjnym a nie degresywnym/atawistycznym. Zmiany genetyczne w ludzkim chromosomie i jądrze komórkowym świadczą dobitnie o rosnącej złożoności naszego kodu genetycznego. Poza tym pozostaje jeszcze wspomniana przeze mnie kwestia błędnego interpretowania darwinizmu. My nie przetrwalibyśmy na innej planecie, ale skąd pewność że przybysz z innej planety przetrwał by na naszej planecie? My nie przetrwalibyśmy w prehistorycznych Pirenejach ale człowiek z Cro Magnon nie przetrwał by w dzisiejszym Nowym Yorku czy innej dużej metropolii. To są kwestie kompletnie subiektywne.
Powrót do góry
FortyNiner

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:26, 23 Cze '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rosyjska nauka działa nieco inaczej niż zachodnia. Oczywiście tu nie mówię o historii, politologii, ekonomii,itp., które maja związek z polityką. Ale był taki jeden gość, profesor, utytułowany, akademik jak to ich tam nazywają, który twierdził, że w 2012 r. nastąpi przebiegunowanie Ziemi i znaczną część świata zaleje, ale Rosji akurat nie. I nikt z niego tam nie robił durnia, co w takiej Polsce robi się za znacznie mniej rewolucyjne teorie.

Nie wiem kto to ten Biełow, ale warto to powyższe mieć na uwadze.
Powrót do góry
Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:37, 27 Cze '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Azyren napisał:
aximia napisał:
Azyren napisał:

Bez obrazy aximia, ale ten diagram i ten opis... To już chyba bardziej niż to przekonuje mnie opis z Biblii i pstryknięcia magicznym palcem Boga Żydowskiego żeby stało się światło i powstało życie.

Azyren ale dlaczego uważasz że ja próbuję cię do czegoś przekonać? Ja po prostu tłumaczę tu fragmenty według mnie ciekawej teorii, o której nic w Polsce nie wiadomo. Biełow pracował na Łomonosowie, miał wykłady w RAN, mi to wystarczy, bo to światowa naukowa liga i jeżeli powołuje się na Łysenkę to widocznie wie co mówi. W Rosji nie czytają polskiej Wikipedii i tego, że stalinista - Łysenko jest be be.

Azyren, wierzysz że pochodzisz od małpy - świetnie, bywaj zdrów!

1.To nie polskiej wiki się coś ubzdurało, Łysenko przeprowadził serię nieudanych eksperymentów obalających w praktyce założenia teoretyczne jego nauki. Po co na siłę wskrzeszać trupa? Łysenkizm nie działa i to jest fakt niezależny od tego czy ci się to podoba czy nie.

2. Ja nie wierzę że pochodzę od małpy. Wierzyć to może religiant albo fan pseudonauki. Ja co najwyżej dopuszczam taką możliwość jako jedną z prawdopodobnych opcji, a już na pewno najbardziej przekonywującą.

Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:51, 27 Cze '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Azyren napisał:
aximia napisał:
Fajny slajd na dobranoc

Tak zdaniem Biełowa wyglądała naczelna forma stawonogich (staworękich) od którego drogą inwolucji poszły wszystkie formy bezkręgowców, On był wielkości człowieka chodził w pozycji wertykalnej, Zanim ziemia została zasiedlona po raz pierwszy przez ludzi oni już tam byli. Dzis z tej cywilizacji pozostały marne, skrajnie zdegradowane formy, chociaż jak pisałam wyżej owady zachowały świadomość społeczną

żródło: grafiki Biełowa i artykuł http://coollib.com/b/264829/read

Jak już pisałem, wielu krytyków darwinizmu wskazuje, że darwinizm oznacza progres, tymczasem darwinizm mówi jedynie o subiektywnym dostosowywaniu się do określonych warunków środowiskowych. Niedźwiedź polarny jest biały nie dlatego że biały kolor jest obiektywnie lepszy od czarnego, ale dlatego że lepiej sprawdza się w określonych warunkach klimatycznych. Ten sam błąd widać w teorii inwolucji, z której wynika że organizmy degradują bo tak.

Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:38, 11 Lip '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Azyren"]
aximia napisał:
Azyren napisał:
Azyren napisał:
2. Ja nie wierzę że pochodzę od małpy. Wierzyć to może religiant albo fan pseudonauki. Ja co najwyżej dopuszczam taką możliwość jako jedną z prawdopodobnych opcji, a już na pewno najbardziej przekonywującą.

Ale Darwinizm/ ewolucjonizm jest właśnie religią ale taką - dla nie wierzących w Boga Smile I jeśli tylko zechcesz znajdziesz setki artykułów na ten temat.

Cytat:
Evolution is promoted by its practitioners as more than mere science. Evolution is promulgated as an ideology, a secular religion — a full-fledged alternative to Christianity, with meaning and morality.

http://www.huffingtonpost.com/michael-ruse/is-darwinism-a-religion_b_904828.html

Cytat:
Evolutionists often insist that evolution is a proved fact of science, providing the very framework of scientific interpretation, especially in the biological sciences. This, of course, is nothing but wishful thinking. Evolution is not even a scientific hypothesis, since there is no conceivable way in which it can be tested.

THE RELIGIOUS ESSENCE OF EVOLUTIONISM

http://www.icr.org/article/evolution-religion-not-science/

Religia opiera się na z góry nieweryfikowalnych empirycznie, apriorycznych tezach zwanych dogmatami, oraz ubarwiających je mitach i tradycjach. To jest moje drogie dziecko religia. Nauka zaś opiera się na empiryzmie i choć z powodu ograniczeń poznawczych nie zawsze daje się wszystko empirycznie zweryfikować, to nauka chociaż dąży do tego, podczas gdy religia z góry odrzuca empiryzm i weryfikacje. Darwinizm nie jest idealny, ma swoje luki jak każda teoria, ale w świetle obecnie posiadanych dowodów najbardziej mnie chyba przekonuje, co nie znaczy że nie jestem skłonny zmienić tej opinii. Niestety raczej nie na poparcie kreacjonizmu czy teorii inwolucji.

Darwinizm to nie religia, tak jak religią nie jest ateizm. A jeśli już cie to interesuje, to jestem agnostykiem. Życz dobrej nocy i odrobiny zdrowego krytycyzmu, zwłaszcza w tych wszystkich rusycystycznych peanach. Nie zrozum mnie źle, nie lubię NATO i raczej popieram Rosję w starciu z USA, ale daleko mi do akceptacji rosyjskiej pseudonauki. Tutaj jednak bardziej ufam zachodniemu Darwinowi i Lamarckowi.

LGBT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:52, 12 Lip '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co to za GOWNO? Sad

naucz sie pojebie zagniezdzac cytaty chociaz Sad
Powrót do góry
Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:53, 12 Lip '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę że manhatancwel wypełzł z nory. Weź gnido dokonaj eutanazji i zrób przysługę ludzkości.
Azyren

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:57, 12 Lip '16   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Albo degłąbo. To tym bardziej zalecam eutanazję. Tej spierdolinoe kombiakowej to już tylko anihilacja pozostała, bo wyleczyć się już nie da.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: