Manipulacje zjawiskami pogodowymi, które obecnie mają miejsce głównie
w Chinach i Australii są nadzorowane
i analizowane przez naukowców...
PEŁNY ARTYKUŁ
W popularnym kurorcie Antalya na śródziemnomorskim wybrzeżu Turcji miała miejsce zorganizowana przez Światową Organizację Meteorologiczną (WMO) konferencja na temat sposobów i efektów modyfikowania pogody. Ponad 200 naukowców z całego świata dyskutowało o fizycznych i chemicznych możliwościach manipulowania zjawiskami atmosferycznymi, a także nad możliwymi zanieczyszczeniami atmosfery. Konferencje na ten temat odbywają się w tym samym mieście systematycznie co 4 lata. W ostatnich miesiącach ze sposobów zmiany pogody w obliczu zmniejszenia suszy korzystały między innymi władze Australii, Hiszpanii, Tajlandii i Chin. Naukowcy próbowali ustalić czy takie sztuczne wpływanie na ziemską atmosferę może być groźne i czy zanotowano jakiekolwiek pozytywne efekty z tym związane. Armia USA od dawna analizuje pogodę pod kątem wykorzystania jej w działaniach wojennych. W ośrodku HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) w Gakona na Alasce sztab naukowców zawiaduje siecią nadajników radiowych olbrzymiej mocy. Według oficjalnych doniesień HAARP prowadzi między innymi badania jonosfery, jednak niektórzy naukowcy zwracają uwagę na fakt, że dysponując mocą nadajników ośrodka można nie tylko badać pogodę, ale również ją zmieniać i właśnie do takich procederów, oczywiście nieoficjalnie, tam może dochodzić. Falami elektromagnetycznymi o odpowiedniej częstotliwości wystarczy rozgrzać na przykład chmurę pyłu rozsianego w górnych warstwach atmosfery. Zupełnie jak w gigantycznej mikrofalówce. A stąd już tylko krok do sterowania masami powietrza, chmurami, a nawet cyklonami tropikalnymi i huraganami. Rezolucja przyjęta w 1976 roku przez Zgromadzenie Ogólne ONZ zakazywała modyfikowania pogody dla celów militarnych. Naukowcom pozwolono jedynie "bawić się" klimatem w pokojowych celach. Władze niektórych stanów na wypadek suszy trzymają w pogotowiu samoloty z ładunkiem jodku srebra. W Rosji z okazji ważnych uroczystości państwowych wojsko próbuje zapewnić pogodne niebo. Za pierwszą umyślną próbę manipulacji pogodą uznaje się eksperyment z 1946 roku przeprowadzony przez Irving'a Langmuir'a, amerykańskiego fizykochemika i zdobywcę Nobla. (21.04/00:30) twojapogoda.pl
Post zebrał 200 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 12:10, 18 Kwi '24
Temat postu:
Zazwyczaj bywam sceptyczny w kwestiach "manipulacji pogodą", ale wiele wskazuje na to, że niedawna powódź w Dubaju mogła być skutkiem ich wielomilionowego projektu zasiewania chmur (cloud seeding). Być może trochę chłopaki przesiali
Oczko, jesteś świetnym przykładem zainfekowanego inteligentnym pyłem😁 Tym razem trafiłeś w sedno i myślę, że @balans już czuję na sobie oddech konkurencji👍
Post zebrał 200 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 07:09, 28 Maj '24
Temat postu:
Kiedyś ciekawą rzecz stwierdził Zbyszek Modrzejewski. Ludzie dostają informację o jakichś nanotechnologiach, inteligentnej biorobotyce, która ma bez pierdolenia zawładnąć ciałem człowieka i cała masa innych tego typu teorii jest uszyta po to żeby motłoch bo przerażony silnym obliczem władców tego świata. Po prostu żeby wywołać lęk i bezsilność - taki jest praktyczny efekt tych informacji.
Oczko, jesteś świetnym przykładem zainfekowanego inteligentnym pyłem😁 Tym razem trafiłeś w sedno i myślę, że @balans już czuję na sobie oddech konkurencji👍
ciśnienie twojej głupoty zrobiło kleksa na stronie tego forum
ciśnienie twojej głupoty zrobiło kleksa na stronie tego forum
Inteligentny pył😁 pewnie rozpylany przez napierdalających się cały czas, gdzieś tam🤣
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 00:20, 19 Cze '24
Temat postu:
końcowa kwestia na nagraniu - "umięli to X lat temu, to co w takim razie potrafią dzisiaj?!! "
No, może potrafią już nie machać kamerą jak paralityki i nauczyli się nagrywać stabilny obraz , hmm ?? _________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Wysłany: 08:51, 19 Cze '24
Temat postu:
krycha napisał:
20 lat temu
diabeł się wkurwił, a było to na nagranym nagraniu widać i słychać
a, że kamera słabo ostrzyła i podążała w kierunkach różnych, to normalne, nadające temu zdarzeniu dodatkowych efektów tajemniczej aury zjawiska zaistniałego.
Wysłany: 08:59, 27 Mar '25
Temat postu:
Bezrozumnych to ty szukaj u sibie w rodzinie.
NIEWYDARZONY napisał:
Wydarzenia24
Kurde co to ma być, dobrze się czujesz? ...co jeszcze , może Wydarzenia666 ,co ? .. fakty i akty 2050 ... LINKI się podaje!! a nie jakieś wypierdy poniewczasie. Teraz to możesz sobie tymi wydarzeniami tyłek podetrzeć! Co to w ogóle kurde znaczy "wydarzenia24" ...mam tego szukać w internecie czy w klozecie? _________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
# demokracja to komunizm w powijakach #
Wysłany: 21:07, 27 Mar '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
Bezrozumnych to ty szukaj u sibie w rodzinie.
NIEWYDARZONY napisał:
Wydarzenia24
Kurde co to ma być, dobrze się czujesz? ...co jeszcze , może Wydarzenia666 ,co ? .. fakty i akty 2050 ... LINKI się podaje!! a nie jakieś wypierdy poniewczasie. Teraz to możesz sobie tymi wydarzeniami tyłek podetrzeć! Co to w ogóle kurde znaczy "wydarzenia24" ...mam tego szukać w internecie czy w klozecie?
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2