"Uważam Angelę Merkel za dobrze zamaskowaną agentkę Stasi - pracującą obecnie dla Bóg wie kogo" - napisał w swoim blogu Janusz Korwin-Mikke.
Polityk rozwija "spiskową teorię dziejów", że "jest wszystko jedno, czy pracuje dla tej części zachodnio-europejskich służb specjalnych, które temu się poświęciły - czy została przejęta od Stasi przez Rosjan i służy... dokładnie takim samym siłom po tamtej stronie".
"Jej ostatnie wystąpienia w sprawie stworzenia Unii Europejskiej nawet nie jako państwa, lecz jako konfederacji (z prawem veto dla każdego państwa) i w oparciu o wartości chrześcijańskie - świadczy o Jej determinacji. To znaczy: o determinacji jej mocodawców - którzy wiedzą, że czas pracuje przeciwko nim i wszystko rozłazi się w szwach" - uzasadnia swoje wątpliwości co do niemieckiej kanclerz Korwin-Mikke. "Całkiem możliwe, że p. Merkel jest przy tym absolutnie szczera w swej chęci oparcia lewicowej Europy o wartości rodem z "Tygodnika Powszechnego" i "postępowych biskupów" z Europy Zachodniej. Wcale nie jest wykluczone, że to Ona wyperswadowała im, że jest to konieczność - i obserwujemy Jej tryumf" - pisze lider UPR.
Swoją drogą, ciekawe dla kogo pracuje Korwin-Mike?
Znaczy po której stronie "takich samych sił"...
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 16:17, 24 Cze '07
Temat postu:
W Korwinie podoba mi się jego bezpośredniość, zawsze wali prosto z mostu to co myśli. Jednakże ma poglądy nie do zaakceptowania przynajmniej przeze mnie. Ultraliberalne spod znaku UPR (kapitalizm do sześcianu) Jak nie masz na chleb to zdychaj. Czytywałem swego czasu w dzienniku polskim jego felietony. W jednym z nich był pomysł jak rozwiązać problem chuligaństwa stadionowego. Korwin radzi żeby policja, gdy owego delikwenta zobaczy bez ostrzeżenia używała przeciw niemu ostrej amunicji. Podobnych lekarstw ma on znacznie więcej. Czasami jego poglądy były tak absurdalne, że nie byłem w stanie ocenić, czy aby nie żartuje!?
Stanowczo odradzałbym eksperymenty z głosowaniem na niego, podobnie jak na majora Frydrycha z polskiej partii krasnoludów.
Przypomniał mi się filmik z debaty na fotel prezydenta Warszawy dla kandydatów z drugiego rzutu. Skądinąd skrzywdzonych w ramach medialnej "ustawki" wyborów. Zobaczcie sami
Spotkanie wyborcze TVP część1
Wysłany: 17:47, 24 Cze '07
Temat postu:
Ten major Frydrych może nie jest wcale taki zły. Napewno nie gorszy niż obecne elity z ustawki. Jego filozofia to coś na kształt dyskordianizmu. Gdybym miał do wyboru pIS, pO, sLD albo niego to zdecydowałbym się zostać krasnoludkiem.
Wysłany: 09:25, 25 Cze '07
Temat postu:
Pafka napisał:
Gdybym miał do wyboru pIS, pO, sLD albo niego to zdecydowałbym się zostać krasnoludkiem.
No jest jeszcze kilka innych opcji
Niemniej MAJOR RULEZ - właśnie na nich ostatnio glosowałem.
_________________ "I may not agree with what you say, but I'll defend to the death your right to say it"...Voltaire
Wysłany: 20:36, 28 Cze '07
Temat postu:
Cytat:
Stasipatron Angeli Merkel
Kariera polityczna obecnej kanclerz Niemiec Angeli Merkel ma zdumiewające początki
Promowali ją agenci i współpracownicy Stasi, zwerbowani w konserwatywnych środowiskach Kościoła luterańskiego we wschodnich landach. Dziś niektórzy z nich, jak Lothar de Maiziere, ostatni premier NRD, pracują usilnie na rzecz utrwalania więzi łączących Niemcy i Rosję. Wyznaczeni do tej roli przez kanclerz Merkel.
Tam ich jest o wiele wiecej tylko lepiej się zakamuflowali :>
_________________ "Ci fałszywi Apostołowie, to podstępni działacze.
Oni udają Apostołów Chrystusa, nic dziwnego.
Sam bowiem szatan podaje się za anioła Światłości"
2Kor 11,13-14
Wysłany: 00:03, 23 Sty '16
Temat postu:
Korwin to typowy prawicowy pajac z tendencją do upraszczania wszystkiego. Stalin był Osetyjczykiem urodzonym na terenie Gruzji, Bolszewicy byli wielonarodowi, w dowództwie dominowali Żydzi, Ormianie i Litwini, ale szeregowi czerwonoarmiści to byli głównie Rosjanie. Czyli to Rosjanie mordowali Rosjan. Carowie byli z pochodzenia Niemcami, więc według logiki Korwina za caratu to Niemcy mordowali Rosjan. Nosz to jest przecież totalny debil.
Wysłany: 00:46, 23 Sty '16
Temat postu:
Swoją droga to Korwin już coś pewnie z 80 lat ma. A się trzyma dziadyga jedna, jak huba drzewa.
_________________ Stagflacja to połączenie inflacji i hiperinflacji ~ specjalista od ekonomii, filantrop, debil, @one1
Wysłany: 01:13, 23 Sty '16
Temat postu:
Nie ma już chyba co liczyć na to, że ten stary głupiec jeszcze kiedykolwiek zmądrzeje
_________________ Stagflacja to połączenie inflacji i hiperinflacji ~ specjalista od ekonomii, filantrop, debil, @one1
Wysłany: 06:52, 23 Sty '16
Temat postu:
Azyren napisał:
Nosz to jest przecież totalny debil.
Wariat to jest bardziej stosowne określenie. Kiedyś był nawet trenerem polskiej kadry brydża. Ale na starość, która trwa już od końca PRL wszystko mu się zaczęło mieszać. Jego najlepsze stwierdzenie to, że republkański słąby aktor, który został prezydentem czyli Reagan był komunistą...
Wysłany: 01:13, 29 Sty '16
Temat postu:
tournament napisał:
dzieki Pafka zobaczylem tego czego niewidzialem......Warszawa moze najwyzszy czas zmienic stolice? ..powiedzcie mi dlaczego nie?
Założyłbym ją gdzieś w trudno dostępnych górach - może w górze. obwieszoną wszelkimi stacjami komunikacji bezprzewodowej, z zapasami żywności, broni i zasobów gospodarczych.
Jego Wysokość Kazimierz Wielki chyba nie lubił polaków i zrobił ze stolicy łatwy kąsek strategiczny. Smutne...
_________________ 2 palce i 2 palce to 1-szy,2-gi... 4 palce
a^2+b^2=c^2=> trójkąt jest prostokątny
A heliocentryzm? To jeszcze wiedza, czy już wiara?
Wysłany: 07:20, 29 Sty '16
Temat postu:
Jaki znowu Kazimierz Wielki? Stolicę do Krakowa przeniósł Kazimierz Odnowiciel. I akurat Wawel jest na wzgórzu otoczonym rzeką.
Natomiast to paplanie i zmianie stolicy przypomina mi pieprzenie Wałęsy o województwach. Elektrykowi się marzyło jedno województwo dla morza a drugie dla gór, a trzecie po środku. A w dobie broni jądrowej wysyłanie stolicy na wzgórza jest równie skuteczne łażenie w marszu niepodległości, kiedy niepodległości dawno już nie ma..
Wysłany: 13:17, 29 Sty '16
Temat postu:
FortyNiner napisał:
Jaki znowu Kazimierz Wielki? Stolicę do Krakowa przeniósł Kazimierz Odnowiciel. I akurat Wawel jest na wzgórzu otoczonym rzeką.
Natomiast to paplanie i zmianie stolicy przypomina mi pieprzenie Wałęsy o województwach. Elektrykowi się marzyło jedno województwo dla morza a drugie dla gór, a trzecie po środku. A w dobie broni jądrowej wysyłanie stolicy na wzgórza jest równie skuteczne łażenie w marszu niepodległości, kiedy niepodległości dawno już nie ma..
Coś mi się pomyliło - czytałem a nie pamiętam. Sprostuję później.
P.S.
A co na to Swetru?
_________________ 2 palce i 2 palce to 1-szy,2-gi... 4 palce
a^2+b^2=c^2=> trójkąt jest prostokątny
A heliocentryzm? To jeszcze wiedza, czy już wiara?