A potem tsunami i....
Nic nie mam przeciwko uchodźcom. Gdyby znaleźli zatrudnienie, niech żyją.
Polakom przydałoby się trochę ożywienia, bo tu wszystko gnuśnieje, faceci niewieścieją. Szkoda gadać.
Dzieci tyją, rodzice je pasą. Zakazują słodyczy. Masakra jednym słowem
Trochę takich emigrantów, to jak wpuszczenie szczupaka do stawu z ociężałymi karpiami.
Jak się patrzy na tą młodzież dzisiaj i młodzież 30-40 lat temu. Różnica ogromna. Ale to też wina cywilizacji i postępu.
Zawsze są pozytywne i negatywne skutki
Zresztą my Polacy kilkadziesiąt lat temu nie byliśmy tacy święci. W Niemczech kradli, aż się dymiło. I to prawie każdy. Wszystko niby na "wystawkach" leżało niepotrzebne
. Niemek nie gwałcili bo brzydkie.
Ale o burdele nierzadko zahaczali
Ale ja patrzę na tych uchodźców trochę z innej strony. Zastanawia mnie, dlaczego jest nagle decyzja, wyludniamy Syrię i każdy kraj musi przyjąć??
Czemu im tak zależy, żeby oczyścić ten kraj, że pod przymusem wręcz nakłaniają inne kraje do przyjęcia.
Przypomina mi to sytuację z naszych Bieszczad, kiedy Ukraińcy chcieli po wojnie zatrzymać dla siebie część terytorium. Rząd Polski jak robił jakąś akcję, przeciwko Ukraińcom, to ci mordowali ludność cywilną. Potem zabili Świerczewskiego, więc rząd polski się wkurzył i postanowił zrobić czystkę z Ukraińcami.
Ale wiedzieli, że jak zaczną z nimi na ostro, to ci znów będą mordowali ludność cywilną.
Więc dyskretnie, wiele miesięcy wcześniej zaczęli wszystkich wysiedlać po różnych regionach kraju.
W ten sposób przygotowali sobie bezludny teren, na którym tylko pozostały oddziały powstańczych armii Ukrainy i zrobili z nimi porządek.
Kto wie, czy z tymi emigrantami nie jest podobnie. Czy nie planują zrobić tam porządku i dlatego wysiedlają wszystkich.
Takie skojarzenie.