Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:44, 08 Sie '15
Temat postu:
Hehe , moja córka ma taki kamień , że jak przyłoży się go do zdjęcia Ziemi ( tak jak tu Księżyc ) , to ja widzę Marsa w tle z Ziemią
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Problem w tym że każdy uważa naukowców z NASA za absolutnie wiarygodnych. Sam tak miałem że jak coś tam naukowcy amerykańscy odkryli to to był fakt absolutny nawet nie zastanawiałem się nad jego wiarygodnością po prostu tak było i.
A jak się dobrze przyjże to sam jestem w stanie zrobić bardzo podobny fotomontaż mimo że jestem początkującym użytkownikiem Photoshopa.
Wysłany: 21:54, 12 Sie '15
Temat postu:
Wg nasa w kosmosie jest pierdylion gwiazd poruszajacych sie z predkoscia pierdyliona kilometrow do tego widzimy nawet gwiazdy oddalone o pierdylion lat swietlnych jak np gwiazda polarna.
Jednak pomimo tych wszystkich "faktow" na "prawdziwym" zdjeciu ziemi nie udalo sie uchwycic ani jednej gwiazdy i to z odlegloscu 1.6 mln kilometrow.
Wysłany: 05:20, 13 Sie '15
Temat postu:
Gdybyś miał choć blade pojęcie o fotografowaniu, nie zadał byś tak naiwnego pytania. Gwiazdy nie naświetlą się w ułamku sekundy. Na to potrzeba minimum kilkunastu sekund, lecz w takim przypadku zamiast błękitnej Ziemi, widział byś na zdjęciu białą tarczę na czarnym tle.
Wysłany: 11:46, 15 Sie '15
Temat postu:
Cytat:
Gwiazdy nie naświetlą się w ułamku sekundy. Na to potrzeba minimum kilkunastu sekund,
Nie spinaj sie tak bo Ci żyłka pęknie
Twój sposób wypowiedzi jest bardzo autorytatywny co jest kolejną metodą manipulacji
Gdyby to co napisałeś było prawdą to biorąc pod uwagę fakt że wg nasa Prędkość orbitalna Układu Słonecznego wynosi ok. 268 km/s to nigdy nie udałoby się zrobić ostrego zdjęcia przedstawiającego gwiazdy. Jakoś na ziemi nikt nie ma z tym problemu.
Sory kolego NASA już dawno sie skompromitowała i nikt logicznie myślący nie ma do niej z grosz zaufania i Twoje autorytatywne wpisy nic tu nie pomogą.
1,6 mln km tzn że satelita która tam się znajduje wystartować musiała dość dawno,nie znam prędkości tego satelity ale można obliczyć mniej więcej kiedy wystartował i po prostu sprawdzić czy wtedy były chociażby kolorowe zdjęcia i to takie dość ładnej jakości.
Wysłany: 23:59, 15 Sie '15
Temat postu:
no, rzeczywiscie ... nie ma co.. to ci dylemat.. czy był już "kolor"...?
a poza tym w domu wszyscy zdrowi..?
sonda mogła zostać wystrzelona - ...może ...rok temu? nie... raczej za dużo.. nie wiem jak wolno musiałaby się człapać... żeby zajęło jej cały rok na dortarcie ledwie "za nasz księżyc"...
naprawdę... jeśli ostatecznie już tak trudno uzmysłowić sobie dyskutowane sytuacje, to może kalkulator pomoże?
, a teraz, wystarczy przyjąć se jakąś rozsądną prędkość (a ile to rzekomo zajęło astronautom dotarcie na księżyc?? lecieli może kilka miesięcy w jedną stronę? sonda - jak by kto pytał - jest cztery razy dalej, niż księżyc, -co zresztą łatwo policzyć..)
_________________ w_Królestwie_TV http://www.metrykakoronna.org.pl/
#zdejmijMaske i #wyjdźZchaty
Post zebrał 40000 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 16:46, 26 Sie '15
Temat postu:
Kemin, nie musisz podpierać swych wątpliwych racji filmikami z głupawym komentarzem, bo i tak nic to nie pomoże. Kilka postów wcześniej tłumaczyłem, że w ułamku sekundy nie da się sfotografować gwiazd na niebie, nawet poza ziemską atmosferą, a ty dalej swoje.
Tranzyt Księżyca na tle Ziemi został sfotografowany z pokładu satelity Dscovr za pomocą kamery EPIC, która w istocie jest teleskopem o średnicy lustra - 30,5cm i ogniskowej F-282cm, sprzężonym z kamerą CCD. Czasy ekspozycji stosowane w tym instrumencie to: 1/500s, 1/100s i 1/25s oraz 60 sekund. Zdjęcia są wykonywane z użyciem zestawu 10 filtrów wąskopasmowych w tym RGB, służących do kompilacji kolorowych obrazów, które tu widzimy.
Gwiazd na tych zdjęciach nie ma prawa być widać, dlatego ich brak może dziwić tylko zupełnego ignoranta.
Żeby zauważyć na tych zdjęciach ruch chmur, należy je obejrzeć w pełnym wymiarze (2048x2048 pikseli) a nie w miniaturze. Niżej wklejam dla przykładu pięć powiększonych ujęć tego samego fragmentu zachmurzenia (zaznaczony czerwoną ramką), gdzie zmiany w układzie chmur są wyraźnie widoczne.
Wysłany: 21:07, 13 Wrz '15
Temat postu:
Ehh... furiaci , Ziemia to tylko wasza mysl
_________________ bankierska lichwa - nowoczesne niewolnictwo -złudzenia na raty /
NIE WIERZĘ POLITYKOM -NIE . / bo to sprzedajne marionetki i cyniczni psychopaci /