Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:20, 16 Lis '11
Temat postu:
Ciekawe.
Na końcu przedstawia 3 kroki do ogólnej szczęśliwości.
Nie bardzo je zrozumiałem.
Proszę o wyjaśnienie kogoś, kto to obejrzał i uważa, że zrozumiał.
Wysłany: 17:18, 18 Lis '11
Temat postu: SZKODA CZASU / BRAK WIARYGODNOŚCI
Obejrzałem, i muszę napisać, że nie warto oglądać. W skrócie: odgrzewany kotlet. Jeśli ktoś widział Zeitgeista, Esoteric Agenda itd. to niczego nowego się z tego filmu nie dowie. No może poza tym (mniej więcej w połowie filmu), że za spiskiem elit bynajmniej nie stoją żydzi. Wkleiłbym odpowiednią część filmu z youtube, gdyby nie to, że film usunięto... Najśmieszniejsze jest to, że auror praktycznie samemu sobie zaprzecza, bo cytuje lub opisuje jako złe, postaci które mają żydowskie nazwiska, jak Kissinger, Rotszyld, Morgan, Warburg, Fleischbein, itd. To jedno zdanie całkowicie dyskredytuje tę produkcję. Ale nie tylko to. To, że autor/narrator jest kurewsko bogatym dzieckiem majętnych rodziców "z dobrego domu", mówi samo przez się o tej jego rzekomej trosce o biednych/głodujących ludzi. Zresztą ten aspekt jest jakby tylko pobocznym w filmie. Do tego jeszcze jakieś new agowe ezoteryczne bzdety o pozaziemskich cywilizacjach i jakimś niby-cudownym odkryciu mającym zrewolucjonizować życie wszystkich ludzi. Z tym, że choćby w najmniejszym stopniu nie jest to tak kompleksowo omówione, jak np. w innym new-age'owym projekcie Venus.
Wysłany: 21:50, 18 Lis '11
Temat postu:
A ja nie lubię kłamców. Jakiś czas temu widziałem zapowiedź tego filmu na ich stronie i wyraźnie w niej powiedziano, że film zaprezentuje nową technologie co odmieni świat. Czekałem więc na dokładny opis tego czegoś by każdy mógł sobie to w domu zbudować. Jak widać kłamano w celach reklamowych, normalny chwyt prymitywnych producentów S.F.
Wysłany: 15:03, 22 Lut '12
Temat postu:
Słabizna propagandowa.
Gorszy od zaitgaist 3.
Propaganda, tandeta, zawinięta w jakieś tam prawdy naukowe i historyczne.
Film skierowany chyba do bardzo mało inteligentnego gremium.
Odgrzewany kotlet zlepiony z innych produkcji, które przewyższają ów film niebotycznie.
A na koniec jeszcze propozycja do stworzenia czegoś na kształt zaitgaistmuvment.
Społeczności pseudo myślących samodzielnie pryszczatych dzieciaków, którym w raz z dozą historii i nauki sprzedaje się kolejną utopię.
Podziękował
Wysłany: 23:35, 27 Mar '12
Temat postu:
Film zmontowany profesjonalnie i oglada sie w porzadku, przynajmniej dla takiego laika jak ja jednak chcialem sie dowiedziec co w nim takiego nowego, genialnego, wyjatkowego i wartego uwagi!!?? Oprocz wyswiechtanych juz idei i pogladow zawartych w innych materialach ktore widzielismy???
Nie ludzilem sie ze dostane prosta odpowiedz ale tu nie bylo jej wlasciwie wcale. Zaczeli jak ktos wyzej slusznie wpomnial o perpetum mobile i na tym sie skonczylo - nakrecie film jak wprowadzicie konkretne rozwiazania w codzienne zycie "jakiejs zorganizowanej spolecznosci". Po za tym chaotyczny ten film takie przeskakiwanie z tematu na temat czy "naukowca na eksperta" jest denerwujace z mojego punktu widzenia bez wyraznego wyartykulowania.
Oprocz standardowej gadki jak w wiekszosci tego typu materialow nic nowego.
_________________ "Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją.
Są niebezpieczni"
G. J. Cezar
Wysłany: 19:07, 02 Lip '15
Temat postu:
jako, że film usunięto wielokrotnie (chyba komuś przeszkadza) wrzucam raz jeszcze.
P.S. film polecam i polecam polecać, ponieważ może otworzyć oczy na to co tak naprawdę się dzieje na świecie.
Ktoś kto pisze, że to dno i nie warto oglądać brzmi jak agent, któremu za to płacą.
Wysłany: 22:37, 02 Lip '15
Temat postu:
Film jest dobry na początek i dla ludzi zaczynających "przygodę". Bo w sumie zbyt wiele tematów zbyt płytko, ale daleki jestem od powiedzenia, że to "dno".
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
Wysłany: 11:35, 03 Lip '15
Temat postu:
Przecież ten film to stek bzdur...
20:37
Pośród "dowodów" na wizytacje pozaziemskiej cywilizacji znajdujemy hieroglif ze świątyni Abydos, który nam współczesnym przypomina wzornictwem czołgi i helikoptery. Badania RTG wykazały, że na tym samej tabliczce wykonano kilka napisów. Innymi słowy: bzdura, i autorzy to wiedzą.
Malowidła z okresu późnego średniowiecza - renesansu wskazujące na oblicze UFO:
Wszystkie domniemane "UFO" to nic innego jak błogosławieństwo boskie. Obrazu Boga (Ojca) malować nie można, więc jak byście przedstawili błogosławieństwo oblicza niemalowalnego? Gwiazda, chmura, światło niebiańskie...
Wysłany: 12:54, 10 Lip '15
Temat postu:
Można by rzec- kolejny "odwracacz uwagi" lub "romiękczacz"
Nic wartościowego ten obraz nie wnosi. No może pomijając całkowitych "świerzaków". A na końcu ten hurraoptymizm karze przypuszczać, że ktoś świadomie próbuje barankom zamienić tylko pastwisko. Z prostokątnego na trójkątne.
_________________ "bajka o demokracji, to największe gówno w jakie tylko ludzkość mogła wdepnąć"