Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 18:18, 01 Wrz '11
Temat postu: Polska w Klubie Wyjebanych
to już tuż, tuż!
Szachy czy prostactwo
Ja zakładam , że to jednak szachy!
agent Sikorski zakłada, że to nie szachy!
On ..... to czciciel kultu tumana.
Stara sie wprowadzić Polskę do Klubu Wyjebanych
Czy nu się uda?
Ile na tym zarobi?
cała "polska elita polityczna" zamiast zająć sie gospodarka , to zajmuje się na Obce zlecenie chuligaństwem politycznym!
_________________ JerzyS
"Prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn."
Arystoteles
Wysłany: 01:19, 02 Mar '26
Temat postu:
Tak zwany program SAFE to kaganiec długu, który uniemożliwi w przyszłości wystąpienie Polski z UE — zanim nie zostanie spłacony. Czyli na świętego nigdy.
Mowa królewska: SAFE czyli bezpieczeństwo Polaków z "obrożą" długu!
Za polskie pieniądze chcą budować niemiecki przemysł zbrojeniowy, żeby następnie wysyłać na ukrainę.
_________________ w_Królestwie_TV METRYKA KORONNA
Wysłany: 22:52, 04 Mar '26
Temat postu:
Niemieckie potrzeby są o wiele większe niż Polska zdolność kredytowa. Nie problem w tym że chcą ale muszą zapewnić dopływ zamówień inaczej nie będą w stanie utrzymać swojej infrastruktury. Zresztą i tak nie będą i są na to analizy. Na zbyt wielu frontach zawalili i kasa tego nie wyratuje. Pomijając demografię, automotive to nawet rynek browarniczy, cały alkoholowy zresztą siada (-6%) bo młodzi wolą siłownie niż chlanie.
_________________ ...
Wysłany: 08:58, 05 Mar '26
Temat postu:
Co do tego spożywania przez młodych to krótka sytuacja:
Poszedłem na koncert kapeli syna kumpla (dzieciaki około maturalne) Spojrzałem sobie z perspektywy czasu na te twarze i ta młodzież jest ugrzeczniona do bólu. Za moich czasów to zawsze była sroga najeba i mordobicia zdarzały się co rusz. Nikt specjalnie nie był piękny ani wygłaskany. Co do meritum to około setki dzieciaków i ani jednego z browarem czy kielichem, po oczach dragów też nie zauważyłem. Trzeźwi kurwa aż nieprzyzwoicie. Bardzo dużą wagę przywiązują do wygłaskanych fryzurek, makijaży, podobieranych ciuszków i wyglądają wręcz jak z photoshopa. Chlanie ma swoje mroczne strony ale też uczy życia za młodu. Patrząc na te dzieciaki to z jednej strony dobrze ale z drugiej tu nie ma szans na zarzewie oporu. A i jeszcze jedno wbrew wszelkim moim przypuszczeniom to są dość bystre i logicznie myślące, z pobieżnych pogaduch, co też było dla mnie miłym zaskoczeniem.