W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

TVN cenzuruje internet  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
4 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 5052
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:11, 14 Lut '09   Temat postu: TVN cenzuruje internet Odpowiedz z cytatem

A to się porobiło niedawono jeden ze znanych prezenterów TVNu puścił małą wiązanke, ale patrzcie co z tego wynikło

http://www.pudelek.pl/artykul/15485/durc.....nie_wideo/

Cytat:
Myśleliście, że tylko Tomasz Lis traktuje swoich pracowników jak bydło? To wideo może Was zaskoczyć. Również święty, nietykalny Kamil Durczok potrafi zachować się w pracy jak cham i wykorzystując wysoką pozycję w zespole, bezkarnie obrażać ludzi. Na wizji udaje oczywiście miłego i kulturalnego. Jakie to fałszywe...

Nasz czytelnik podesłał nam przed chwilą link do nagrania, na którym udokumentowano prawdziwą twarz prezentera. Taki jest pan Kamil, gdy myśli, że go nie kręcą. Klnie przy malującej go kobiecie, jakby była nikim, powietrzem. Nie mógł chyba wyraźniej zademonstrować braku szacunku do niej. Lis i jego "kurwa Zbuczyn" się chowają.

......

Ciąg dalszy na stonie pudla.

Dlaczego cenzura? Zachęcam do artykułu Razz

Również na blogach pojawiają sie wpisy nt. temat.

http://www.blog.mediafun.pl/index.php/20.....nt-page-1/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
forrest_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:42, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ehhh przydało by się video.
Ja wklejam LISA:

Analiza nagrania:
02 – 04 s. = dobra to ja coś powiem z głowy (nie wiedziałem że polscy celebryci potrafią cokolwiek powiedzieć z głowy),
06 – 08 s. = lista pryszczy na dupie – czyli nic nie powiedział z głowy tylko spojrzał na kartkę z jakąś listą (nadal brak powiedzenia z głowy).
15 – 18 s. = To cały dzień robiliśmy tą plansze … i pretensjonalnie Grzesiu (Celebryta nic nie robi tylko wygląda więc nad plansza napracował się Grzesiu)
28 – 32 s. = Skąd ci biedni ludzie K* mają to zrozumieć, heh Biedni ot jak na nas spogląda celebryta zarabiający 40k na miesiąc.
13:13 13.09.1979 Caulbearer Smile
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Powrót do góry
coyote

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:46, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Turcy się dobrze trzymają Smile

http://video.azbuz.com/video-izle/Durczo.....0001052697
Powrót do góry
Veritatis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:55, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eh... TVN spuścił pieski ze smyczy - zapierdalają po każdym serwisie z filmikami, każdym blogu i każdej stronie i straszą prawami autorskimi. Trzeba było zatrudnić kulturalnego prezentera, a nie chama niemytego, to by problemów nie mieli. Zaraz Bimi dostanie maila z prośbą o usunięcie linka. Smile
Powrót do góry
Azizami

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:01, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Veritatis napisał:
Zaraz Bimi dostanie maila z prośbą o usunięcie linka. Smile

I wklei nam jego treść Very Happy

Porównamy z innymi i sprawdzimy czy
Cytat:
pieski TVNowskie zapierdalające po każdym serwisie z filmikami

posługują sie metodą kopiuj wklej, czy też prosby i groźby dobierają indywidualnie dla każdego serwisu Very Happy

ps. dot. sprawy Lisa
Cytat:
Skąd ci biedni ludzie K* mają to zrozumieć, bo ja z tego nic nie rozumiem

mówił to w sensie nie "biedni" "ubodzy" finansowo, bo to, że 40 k na miesiąc ma to mnie nie obraża, wkoncu wybrał profesje bycia błyszczącym skurwielem - wiec niech jest.
Ale obraża tym miliony ludzi w inny sposób.

Skąd ci biedni ludzie K* mają to zrozumieć
skąd to stado bezmyślnych baranów ma to zrozumiec.
bo ja z tego nic nie rozumiem
a tym stwierdzeniem postawił swoją intelegincję ponad wszystkich oglądająych tvn Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
coyote

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:07, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kostka domina została ruszona, wiec zapierdalanie po serwisach już ich nie uratuje - to się lepiej rozmnaża niż niejeden wirus Smile
Powrót do góry
Veritatis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:08, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.dailymotion.pl/video/k28gg7tc99DOv2WXaW
No proszę... od arcydowipnych tytanów intelektu oczekiwałbym jakiejś zabawniejszej odpowiedzi... Jasssne - nie wiedzieli o tym filmiku. Tyle że podobno filmik ów krążył po biurach TVN-u od miesiąca. Laughing
Powrót do góry
prostynick

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:12, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja wczoraj przeczytałem o tym filmie, w wielu serwisach został już usunięty, ale na forach były linki chyba do większości serwisów hostujących Smile
Powrót do góry
Glopez

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:33, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Kurwa ich w dupę zajebana mać" - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie.
ropppson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:18, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki durczok, tacy i odbiorcy Smile ...pełni miłości i dobroci ,niosący pomoc ,polscy katolicy Laughing
Powrót do góry
5k18a

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:18, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Filmik z Durczokiem umieściłem na wszelki wypadek na Rapidzie Smile
Kod:
http://rapidshare.com/files/198082218/durczok.flv.html
Powrót do góry
otelodreiP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:43, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co wyscie sie tak przyjebali do Durczoka ?

W firmie sie tak rozmawia inaczej nikomu sie nie bedzie chcialo dupy ruszyc i sprawy zalatwic jak nalezy.
5k18a

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:49, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mi zwisa i powiewa co on tam opowiada. Zresztą lubię Durczoka, co nie zmienia fucktu, że cenzura jest cenzurą. Ma chłopina pecha i tyle... Następnym razem niech uważa i wie że wróg czai się wszędzie:)
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:10, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

otelodreiP napisał:
Co wyscie sie tak przyjebali do Durczoka ?

W firmie sie tak rozmawia inaczej nikomu sie nie bedzie chcialo dupy ruszyc i sprawy zalatwic jak nalezy.

Tu zdaje się nie o Durczoka chodzi tylko o to jak szybko go TVN potrafi z neta wyczyścić. Laughing
No i wniosek taki, że nie potrafi Cool

THX 5k18a Wink
GrzegorzP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:42, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja w tym wszystkim widzę, jak bardzo TV potrafi zmienić rozum człowieka w gówno.
I nie mam tu na myśli rozumu Durczoka.

Chodzi o to, że ludzie nieświadomie uważają ludzie z ekranu za nadludzi, jakichś bogów całkiem innych, idealnych, pięknych i mądrych.

Gdyby tak nie było to każdemu by wisiało co i gdzie powiedział K. Durczok albo T. Lis.

Ale ponieważ dla oglądaczy telewizji i czytaczy gazet to są nadludzie, którymi chcieli by się stać to nagle doznają szoku, że ten ideał jest zwykłym człowiekiem. Ba! Często człowiekiem o niskiej inteligencji i kulturze osobistej.

Przebudzenie. Te lub inne indywiduum z ekranu jest czymś sztucznym. Obudź się. W rzeczywistości ten idol z ekranu sra tak samo jak ty. W jego jelitach być może jakiś tasiemiec spokojnie trawi sobie kaszankę i popija tym samym piwem, które możesz kupić w osiedlowym kiosku.
Ta pięknie wyglądająca pani prezenterka w rzeczywistości cierpi na nadwagę, ma łupież, nie przeżywa orgazmu i nie radzi sobie z mnożeniem liczb większych niż 5.

Obudź się i zrozum jak media (to forum też) kreują twoją rzeczywistość.

pozdrawiam
Grzegorz
Powrót do góry
5k18a

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:49, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty stary przedawkowałeś zeitgeisa i innych piorących mózgownicę wypocin z youtuba. Bo dalej nie pojmujesz o co idzie. Kto tu mówi że durczok to dobry chłopak był bo mało pił i zawsze mówił dzień dobry sąsiadom.
GrzegorzP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:04, 14 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

5k18a napisał:
Ty stary przedawkowałeś zeitgeisa i innych piorących mózgownicę wypocin z youtuba. Bo dalej nie pojmujesz o co idzie. Kto tu mówi że durczok to dobry chłopak był bo mało pił i zawsze mówił dzień dobry sąsiadom.

Eee tam... Po prostu wskazałem na pewien aspekt całego zdarzenia i tyle. Może komuś się przyda. Bo po co zawężać swoje myślenie tylko do tego na co wskazuje tytuł i informacja? W informacjach są też tzw. meta informacje, nad którymi warto się pochylić.
Powrót do góry
Maestro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:58, 15 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja myślę tak jak kolega Aqualinespirit że na całe to zdarzenie należy spojrzeć nie pod kątem Kamila Durczoka, bo to że sobie pojechał, moim zdaniem nic strasznego ani oburzającego tam nie widzę, ale bardziej pod kątem usiłowania wprowadzenia cenzury !
Widać zacna stacja za jaką siebie uważa TVN pięknie nam się tutaj obnaża. A pomyślcie ile innych kwiatków nie wypływa. Wszystko w imię poprawności politycznej oraz moralności prawidłowo rozumianej tylko przez TVN a stół mają upi.......y czy uje...y farbą Wink

A pamiętacie jak swego czasu TVN był niesamowicie oburzony reakcją wiernych i słuchaczy Radia M. i TV Trwam na widok reporterów tej stacji, bodajże w "Teraz My".
Powrót do góry
neira

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:46, 18 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie powinni tego oczywiscie usuwac ze wszystkich dostepnych miejsc Smile ja to znalazlam na rutube czy czyms takim Smile ale przynajmniej durczok pokazal ze jest normalnym facetem, jak jestem wkurzona to tez sie nie ograniczam Smile ale ja nie dostaje dozywotniego darmowego korzystania z oferty burger kinga Smile no ale ja miesa nie jem SmileSmileSmile

Cytat:
„W naszej ocenie Pan Kamil Durczok nie tylko zachował się jak prawdziwy mężczyzna, ale i miał odwagę być sobą – mówi Robert Lis, Brand Manager marki Burger King w AmRest. Filozofia Burger King, „Have it Your Way” oznacza właśnie odwagę swobodnego wyrażania siebie i dążenia do realizacji celów, nawet jeśli ma to się wiązać
z przekraczaniem utartych norm i zasad. Dlatego z prawdziwą przyjemnością przesyłamy panu Kamilowi Durczokowi kupon na darmowe, nieograniczone korzystanie z oferty restauracji Burger King w Polsce.”

Kamil Durczok, oprócz możliwości korzystania z szerokiego menu restauracji, otrzymuje również dostęp do kuchni Burger King. „Nieskromnie uważamy, że Burger King to najlepsze „mięsne” miejsce w Warszawie – dodaje Robert Lis. – Skoro zatem „rzucanie mięsem” w miejscu pracy budzi tak wiele kontrowersji, z radością dajemy Panu Kamilowi Durczokowi możliwość robienia tego w naszej restauracji.”

http://e-biznes.pl/2009/02/burger-king-n.....%e2%80%9d/

generalnie znalezione przez przypadek, pomyslalam, ze ladnie zakonczy temat Smile

Prawda jest dziwniejsza od fikcji, a to dlatego, że fikcja musi być prawdopodobna. Prawda - nie.
— Mark Twain
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
FreeG

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:53, 18 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrozumiały niedorajdy, że przegrali, więc trzeba było wyjść z twarzą. Very Happy
Powrót do góry
ropppson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:13, 19 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też daliście się nabrać i myśleliście, że filmik z Kamilem Durczokiem "wypłynął" bez wiedzy TVN? To było oszustwo! Ta cała akcja z próbą cenzurowania internetu przez TVN miała tylko zwiększyć zainteresowanie filmikiem. I to im się udało, dzisiaj już chyba nie ma internauty, który nie widział jeszcze tego "zakazanego filmiku". Ogromne zainteresowanie było jeszcze podsycane powiązanymi wypowiedziami już w oficjalnych Faktach TVN. A po co to wszystko?
To wszystko po to żeby po raz kolejny zrobić nam papkę z mózgu wciskając nam w nowatorski sposób kolejną reklamę! Już za kilka dni zobaczymy na ulicach billboardy z właściwą reklamą, której twarzą będzie oczywiście Kamil Durczok, i wtedy wszystko stanie się jasne.

[IMG=http://img13.imageshack.us/img13/6603/durczokbyadamthewizzardya9.jpg][/IMG]
Powrót do góry
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:16, 19 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro wypłyną specjalnie to dlaczego przeszukiwali swoim ludziom skrzynki hehe.

Reklama to wielka nie była, bo dla wielu został rozbity wizerunek krystalicznie czystego Kamila. Taktyka marna jak na TVN, wiecej wstydu się najedli.

Ale w sumie akcja ze stołem to było nic, dopiero ta nieudana próba cenzury zaszkodziła TVN.

TVN pokazało, że cenzura wzbudza jeszcze wieksze zainteresowanie niż jej brak.

I to obserwujemy na każdym kroku.
Powrót do góry
Waldek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:40, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

November09

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:38, 20 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpowiedź Blogera Durczokom z mainstreamu
Koleżanki i koledzy Blogerzy, do Was i do mnie gwiazda prezencji telewizyjnej napisała dziś list na Onecie:

„List do Blogera
Bezpieczny, ukryty za pseudonimem, śmiało i bez zgniłych kompromisów oceniasz to, co wokół. Parawan anonimowości daje Ci odwagę i ostrość sądów. Pouczasz, łajasz, krytykujesz i sądzisz. Wystawiasz cenzurki. Czasem bardzo trafne. Czasem słuszne i potrzebne, bo nie brak Ci ani inteligencji, ani dziennikarskiego talentu. Tylko, dlaczego brak Ci odwagi? Czy myślałeś, co przekazujesz tym, którzy z zachwytem czytają kolejną (pewnie celną) recenzję polityki, polityka albo programu w TV? Dostają lekcję braku odpowiedzialności za własne słowa. Nawet jeśli ktoś dokopie Ci w komentarzu na forum, to nie Ty będziesz nosił piętno krytyki i ośmieszenia na czole. Karę poniesie Twoje wirtualne Ja. Ból mniejszy, a i ego cierpi rzadziej. Uczysz innych, że warto walić jak w bęben. Ale z ukrycia. Wygodniej, prościej i z mniejszymi konsekwencjami. Staruchy z realu i mainstreamu niech łażą po sądach i tłumaczą się z tego, co napisali, jak tacy głupi. My z sieci tak banalnych błędów nie popełniamy. Nas nie wyrzucają z pracy, choć czasem ładujemy nawet w szefów. I to codziennie. Jest fajnie. Jest ciepło. Jest bezpiecznie. Witamy w świecie konformizmu.
Kamil Durczok"

Ten list nie może pozostać bez odpowiedzi, więc odpowiadam:

Pyszałkowaty, pewny siebie i śliczny Kamilu Durczoku, oraz inne durczoki patrzące na nas, co dzień z ekranów TVN, Polsat, a ostatnio i TVP. Epatujący swoim nazwiskiem, zaklinający mega-uśmiechem rzeczywistość i występujący pod znaną maską, bo niestety, twarzyczki ujawnionej kiedyś nad „brudnym stołem”, niewiele kto pamięta – dziękuję Ci za lekcję odwagi. Co dzień, skryty pod płaszczykiem ochronnym bogatego wydawcy i pod parasolem władzy, z którą się pieścisz, udowadniałeś jak można brawurowo szarżować medialnie gromiąc opozycję, przeczołgując nieżyjącego dzisiaj Prezydenta, a potem atakując modlące się pod Krzyżem starsze kobiety. Zaiste, czy jako celebryta chwalący się dziennikarską legitymacją zastanowiłeś się, ile są warte Twoje cwane, lecz płytkie analizy? Pomyślałeś, na ile zaparłeś się etyki Twojego zawodu i jak musiał zbrzydnąć społeczeństwu Twój rzekomy profesjonalizm, jeśli ja bloger (lub blogerka), internetowy amator, jestem tak bardzo czytany i stałem się dla Ciebie takim problemem, żeś łaskawie mnie zauważył? Ty masz czelność zarzucać mi ciepełko i konformizm? Nie podoba Ci się mój pseudonim, chroniący moją prywatność? A co z Bolesławem Prusem, Molierem czy Markiem Twainem – im też zarzucasz wygodnictwo? Nie porównuję się do nich (gdzie mi tam) ale tak jak i oni jestem osoba prywatną, wolno mi i mam jakieś swoje powody. I nic Ci do nich, bo w odróżnieniu od Ciebie nie czerpię kokosów z brylowania w mediach i nie stoi za mną wielki biznes, gotowy bronić do upadłego swoją złota kurę ze złotymi jajami. Nie mam jednak żadnych złudzeń, że jeśli moje analizy będą trafne i niebezpieczne dla tych, którym Ty jesteś użyteczny, których TY odwiedzasz na bankiecikach i przez których jesteś ceniony, to maja oni możliwości i aparat, by ustalić moje dane osobowe w ciągu 5 minut i tak mi dokopać, jak nie da rady dokopać żadnemu gwiazdorowi "Faktów". Pomimo tego, jednak, podejmuję to ryzyko, bo kocham swój Kraj i jeśli Ciebie nie stać w mainstreamie na prawdziwą odwagę, charakter i niezależność, to ktoś do cholery musi wykonywać Twoją robotę. Ktoś musi przygotowywać rzeczowe analizy, bezkompromisowo patrzeć na ręce władzy, ferować sprawiedliwe oceny i dbać, by staruszki nie były okradane przez swój Rząd we własnej Ojczyźnie. I jeszcze jedno Durczoku: a kiedy to ostatnio byłeś w sądzie i tłumaczyłeś się z tego, co powiedziałeś?
Witamy w Internecie ściemniactwo telewizyjne.

Łażący Łazarz

http://niepoprawni.pl/blog/164/odpowiedz-blogera-durczokom-z-mainstreamu
Powrót do góry
Bóg z nami

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:11, 17 Mar '15   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ropppson napisał:
jaki durczok, tacy i odbiorcy Smile ...pełni miłości i dobroci ,niosący pomoc ,polscy katolicy Laughing

Kolego nie wiem, w jakim środowisku Ty się obracasz ale my - katolicy nie uważamy Lisa czy Durczoka za jakikolwiek autorytet czy inne: by najmniej w moim otoczeniu.

Pomyśl dwa razy, zanim coś napiszesz...

A heliocentryzm? To jeszcze wiedza, czy już wiara?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: